CloudFlare

MUTI

Active Member
От: CloudFlare

Да държат се добре, но не се славят като незплатен ДНС а като фирма филтрираща трафика и спама. Много от големите фирми за интернет, телекомуникационни компании и етц ги ползват.
 

AdSenser

Member
От: CloudFlare

Ползвам ги от 3 месеца и са прекрасни! Но първо проучи колко е външният канал на хостинг доставчика ти, че.... на Space.bg се оказа 2 Mbit към чужбина (общо за всичките им сървъри) и като видях колко бавно се зареждат сайтовете вечер лошо ми стана!

Иначе тази услуга е невероятно, че е безплатна. Това е един вид прокси, освен това предлага асинхронно зареждане на скриптовете, оптимизиране на кода, показване на страници, ако хостингът ти е паднал, IPv6 и още какво ли не... Големият въпрос е как се издържат?! :) Иначе май и Гугъл се канеха да пуснат подобно нещо.

За Европа - имат сървъри в Амстердам, Париж и Берлин, като де факто сайтът ти ще се зарежда така, все едно е разположен там. blizoo незнайно защо тегли съдържание чак от Амстердам (закъснение 45 ms), но повечето БГ доставчици дърпат от Берлин и Париж (около 30 - 35 ms).

Тази услуга пести заявки и трафик, които обичайно се заплащат при всеки хостинг доставчик!
 

nasko_f

New Member
От: CloudFlare

Издържат се защото предлагат и доста платени услуги! Аз от скоро започнах да го ползвам, за сега е добре, колеги който го ползват от отдавна нека да споделят, доволни ли са?
 

nveselinov

Member
От: CloudFlare

Ползвам ги на няколко сайта, и спестява доста заявки, трафик и намалява time response за обикновения сайт на споделен хостинг. Така да се каже не ги ползвам, но не ми харесва това със споделеното IP...
 

westside

Active Member
От: CloudFlare

До тук 4 човека се изказаха положително за тази услуга. Прекалено добре изглежда за да е истина. Ползвам я на един сайт като че ли има хляб в нея. Но нека по големите споделят
 

nasko_f

New Member
От: CloudFlare

Ами на мен в нея неми харесва това, че не можеш да следиш IP адресите, в смисъл не ти показва точното IP на потребителя а някакво си на CloudFlare, има някаква опция да се оправи това но така и не стана нищо. Но пък от друга страна има добри качества който покриват недостатъка. Само не знам с AdSense как е, във един блог четох коментар че с CloudFlare не отчита кликове, не ползвам AdSense нито която и да е компания, просто мразя реклами да ми грозят сайта. Та ако някой потребител който ползва AdSense и CloudFlare нека каже дали наистина не отчита че ми стана любопитно.
 

semprom

Member
От: CloudFlare

Ами на мен в нея неми харесва това, че не можеш да следиш IP адресите, в смисъл не ти показва точното IP на потребителя а някакво си на CloudFlare, има някаква опция да се оправи това но така и не стана нищо. Но пък от друга страна има добри качества който покриват недостатъка. Само не знам с AdSense как е, във един блог четох коментар че с CloudFlare не отчита кликове, не ползвам AdSense нито която и да е компания, просто мразя реклами да ми грозят сайта. Та ако някой потребител който ползва AdSense и CloudFlare нека каже дали наистина не отчита че ми стана любопитно.

И аз вече доста месеци ги ползвах за един мой уеб сайт.
Има опция при която ако е включена добавя IP адреса на потребителя към хедъра.
 

nasko_f

New Member
От: CloudFlare

Виж в контролния ти панел от сайта, някъде я имаше, само че трябва да добавиш май още един адрес към DNS-ите на домейна ти доколкото си спомням.
 

semprom

Member
От: CloudFlare

Виж в контролния ти панел от сайта, някъде я имаше, само че трябва да добавиш май още един адрес към DNS-ите на домейна ти доколкото си спомням.

В момента нямам сайт там и не мога да видя, но съм почти сигурен, че имаше едно бутонче което добавя и маха IP адреса на потребителя от хедъра.
xx.PNG
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare

Проблемът е, че дори и да си настроил CloudFlare да слага адреса в хедъра (в същност май не става въпрос за адрес, а за код на държавата), това по никакъв начин не води до отразяване на IP адреса на потребителя в лога на Apache, iptables и каквото още се сетите. В логовете ви ще стои IP адреса на сървъра на CloudFlare!

Друг недостатък е, че на практика не можете да имате firewall на собствения сървър, който да ограничава заявките от един IP адрес, защото така може да ограничите някой от сървърите на CloudFlare когато сайтът ви е посещаван от много потребители (т.е. налага се да разчитате на CloudFlare да ограничава заявките от един и същ IP адрес за кратко време). Не можете да банвате потребители по IP адрес по същата причина.
 

mlazarov

Active Member
Re: От: CloudFlare

това по никакъв начин не води до отразяване на IP адреса на потребителя в лога на Apache, iptables и каквото още се сетит

Ти ако си стигнал да пипаш по iptables няма да ти се налага да ползваш CloudFlare. Услугата е ръг&тръг - за начинаещи.
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare

Не съм доволен от CloudFlare.

При тестване на php страница:
Код:
Received responses: 34 Ok 9 Fail

Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:502
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:502
Http error:Unix.Unix_error(_, "check_connect", "example.com:80:Connection timed out")
Http error:403
Http error:502

При тестване на jpeg:
Код:
Received responses: 35 Ok 8 Fail

Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:Unix.Unix_error(_, "check_connect", "example.com:80:Connection timed out")
Http error:Unix.Unix_error(_, "check_connect", "example.com:80:Connection timed out")
Http error:Http_client.Bad_message("Unknown reason (e.g. unexpected eof, timeout)")
Http error:403

Тестовете са направени с Host-Tracker.com. Контролен тест със сайт, който се хоства на същия сървър, но без CloudFlare:
Код:
Received responses: 42 Ok

Освен това с CloudFlare има Response time 0.63 sec, а без CloudFlare времето е 0.43 sec (php страници - те не се кешират).

Направих и още един контролен тест - с друг сайт работещ с CloudFlare (тестваше се достъпа до файл .png). Имаше само една грешка:

Kostanay, Kazakhstan Http error:Unix.Unix_error(_, "check_connect", "images.example.com:80:Connection timed out") 21.01 sec 173.245.60.156 Globox

За тези, които искат да направят тестове: http://who.is/nameserver/eva.ns.cloudflare.com/ (списък със сайтове, ползващи CloudFlare).
 
Последно редактирано:

s1yf0x

Well-Known Member
От: CloudFlare

В момента се боря с WordPress на клиент, който откакто ползва кеширане на статичното съдържание в CF разходва повече CPU минути, отколкото когато статичното съдръжанение се кешираше от mod_expires на Apache на сървъра. Няма логика в това поведение на сайта и търся причината в какво ли не..... но взе да ми писва от подволонтелизъм.... :-/
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare

. но взе да ми писва от подволонтелизъм.... :-/

Може би имаш предвид "подволотелизъм". Нова българска дума, 170 резултата в Google.

И какво трябва да значи тази дума? Под вола теле? Последователно навързани кеширащи системи?

За mod_expires сега научавам.

This module controls the setting of the Expires HTTP header and the max-age directive of the Cache-Control HTTP header in server responses. The expiration date can set to be relative to either the time the source file was last modified, or to the time of the client access.

Обаче това дали работи с CloudFlare на практика? Дали CloudFlare ползва тази настройка за да кешира съдържанието?

Доколкото разбирам mod_expires не извършва кеширане, а само дава инструкции на браузъра на клиента да не пита всеки път сървъра, а да ползва своя кеш (не кеша на Apache, защото Apache няма кеш!).
 

s1yf0x

Well-Known Member
От: CloudFlare

Да точно това означава, да търсиш под вола теле. mod_expires няма нищо общо с CF, просто той кешира статичното съдържание, ако ползваш stand-alone сървър. CDN-ите са базирани на други технологии. Няма как да ползваш mod_expires на хостинг сървъра едновременно с CF, тъй като потребителите вероятно четат статичните обекти от сайта директно от CDN-а, а не от хостинг сървъра.
 

Горе