ctrl + shitft не работи

kamentk

Well-Known Member
От няколко дни по незнайна причина комбинацията с която си сменям езика не иска да работи. И двата клавиша работят без проблем, пробвах и с друга клавиатура, резултат нулев. Двата клавиша като комбинация с трети си работят без никакъв проблем. По настройка на win-a смяната на езиците се прави с тази комбинация, като я сменя на друга си работи без проблем. Само на тази не иска. Най-интересното е, че във сейф моуд работи, а в нормалния не иска. Нямам разумно обяснение. В нета също нищо не пише. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли как се решава, че преинсталацията не ми е детската мечта. В краен случай ще преинстална, че направо полудявам. Също така няма проблем ръчно да се смени езика от бутона. Въобще само с комбинацията шифт и контрол има проблем. Нищо необичайно не съм правил, че да се появи проблема, а е от няколко дни. С уин 7 съм.

Благодаря предварително.
 
От: ctrl + shitft не работи

Единствената причина за това е някой друг софтуер, който използва тази комбинация. При сейф моуд, явно този софтуер не се стартира и клавишната комбинация остава за Windows. Ако си инсталирал/свалил някое ново приложение през последните дни, погледни какви shortkeys има и евентуално ако има някой с shift+ctrl ги забрани/смени.

Възможно е и да са някой обновен драйвер, така че погледни и тях :) Това е всичко, което мога да направя отдалече :)
 
От: ctrl + shitft не работи

Няма нищо ново, това е интересното. Има ли някакъв софт който да види всички шорткъти или нещо такова? Благодаря :)
 
От: ctrl + shitft не работи

Няма нищо ново, това е интересното. Има ли някакъв софт който да види всички шорткъти или нещо такова? Благодаря :)

Не съм сигурен, но не вярвам... Погледни ако си обновявал някой драйвер наскоро :)
 
От: ctrl + shitft не работи

Направих друг акаунт на същото ПС и там нещата работиха без проблем. Реших, че проблема е с администраторските права. Направих и другия акаунт администратор и нямаше проблем. Сканирах за някакви зарази, не се откри нищо. Ще изтрия настоящия акаунт и ще си направя нов който да си използвам и би трябвало да е ОК всичко. Много странен проблем. Както и да е. Искаше ми се да намеря по човешко решение, ама и това е нещо.
 

Горе