Cyberpanel + litespeed или Plesk + nginx

Както и да го въртим, хостинг панелите са за ламери.

Все 1 четеш тема в бгмамата как да си пуснем турския сериал ако ни се развали дистанционното за талавизора.
Кажи го на счетоводителката ми, която си е купила споделен хостинг, и сина и е направил инсталация на WordPress, за да има фирмен сайт, мейли и прочие. Не се случват нещата без контрол панела. Освен, ако не искаш да си вземеш един гол VPS за без пари, и да наемеш един сис-админ на 4К+ да ти бае над него всеки месец. :)

аз се чудя и мая още ли се връзвате на глупостите на 123456aaa ? Той е такъв ламер , че няма накъде повече! Само му прочетете мненията в другите теми и ще паднете от смях... Изобщо ако се смята за капацитет е доста далеч от истината най малкото за директадмин ... наистина не е влизал от години в такъв
Дано поне да е влизал на други места, че звучи като да не е от много време. :D

Кажи го на счетоводителката ми, която си е купила споделен хостинг, и сина и е направил инсталация на WordPress, за да има фирмен сайт, мейли и прочие. Не се случват нещата без контрол панела. Освен, ако не искаш да си вземеш един гол VPS за без пари, и да наемеш един сис-админ на 4К+ да ти бае над него всеки месец. :)
Следващия път я питай кои турски сериали следи.

Тука се предполага че сме айти-онлайн-бизнес прота., а не долна юзърска сган.

Дано поне да е влизал на други места, че звучи като да не е от много време. :D
ми аз незнам коя би му пуснала да влезе изобщо някъде ( другите места с моето мръсно съзнание)
:)

Задължително ще я питам. Не знам и ти в кой свят живееш, но ако си мислиш, че всеки може без контролен панел, значи си взел грешното хапче, Нео. ;)
И само за протокола, в момента е водещо азиатското кино при тази група хора.

Предполага се да, но като им гледам WP изпълненията на някои не мисля, че си с много трезва преценка. Аз си мислех, че говорим за удобство, леснота на работа и все пак панели. Но ако не, да открия една тема и да си пишат там сисадмините. В темата ясно пише кой избор е по-добър.

DirectAdmin е най-голямото недоразумение, което съм виждал
интерфейс - отврат
функции - ако изобщо нещо ползвам е файлов мениджър - отврат
едитор да поддържа хайлат за коректност на PHP, JavaScript и т.н. - не помня, но сигурно доста зле

управление и настройка на email-и не коментирам, защото да се ползват от shared hosting е като да се простреляш сам в крака
управлене на системни сървиси и ресурси - ако не знаеш как сам да го правиш с текстов редактор значи нямаш понятие какво се случва и най-добре да не пипаш и т.н.

Не разбирам тук разговорът за крайни потребители ли е или от страна на бизнес. Ако изборът е фирма какво да предлага на крайни клиенти - има си проучване на пазара какво се търси и т.н., но мисля че питащия е потребител.

Някой да каже: нормално ли е така да изглежда през 2025г:
Колко небивалици изписа а даже не си виждал скоро панела отвътре и мнението ти е базирано на стари картинки в нета...
Само за сравнение модала за права как изглежда към момента, нищо общо с картинките от нета които си посочил.
Влез, разгледай и пак сподели мнение - https://www.directadmin.com/demo.php
Screenshot 2025-11-19 at 10.28.43.pngо

И точно защото не сме "долна юзърска сган" ползваме панели за да спестим време.
Нещо което на теб ще отнеме време да сърчваш по документация, АИ, да пишеш команди и тн в панела е на 3 клика и си продължаваш работата.

съжалявам, но аз не пестя време с панели, моята работа е различна
както казах имам разбира се Webmin и по мое мнение върши отлична работа, но на практика през цялото време сървисът е спрян
имам пуснати каквото е необходимо: 4-5 общо: apache, node, mysql, php няколко, git, fail2ban, postfix, като се замисля друго не върви постоянно
имам общо 3 малки VPSa в Hetnzer, общо 20лв, като нормален краен потребител с 20тина акаунта на тях, а не с 200
броят акаунти не прави многото $$$, може да е един и да са милиони на месец

Значи ползваш панела с най-неинтуитивния UI и плюеш по нещо което всеки месец се подобрява?
Аз това не го разбирам, да беше казал Aapanel ама Webmin...

И точно защото не сме "долна юзърска сган" ползваме панели за да спестим време.
Нещо което на теб ще отнеме време да сърчваш по документация, АИ, да пишеш команди и тн в панела е на 3 клика и си продължаваш работата.
На някой просто им е в кръвта да им е трудно. Но нека, нещо като мазохизъм.
Човекът пуска е конзолата команди и е готов. Нещо,което прави и самия контрол панел през графичен интерфейс. Зад всяко цъкане седят заредени команди за изпълнение в конзолата. И в един момента някой от така доверените му птички реши да се отдели и става интересното. Или си иска достъп до акаунта, да си ръчка, греда отново. Ако си го правиш за себе си, Ок е, ако ще държиш хора, които в един момент искат малко повече контрол - става тъпо, или влизаш в играта с контрол панела, но тъй като не е минало сетването на акаунти през контролен панел става малко филм.

Или ония красиви умове, които блъскат в един акаунт 30 клиента, нищо, че си е взел най-големия шер на дадена компания. И после клиента се чуди защо всичко е леш, а гения не смее да обясни, че най-ламерски го е набил с още 20 маймуни и не може да хване кой засира пайзажа. Нищо, че им съдира кожата - вземе на всеки като за малък план, а той плаща голям и разликата печалба. Ей за такива трябва не контрол панел а Исус.

Колко небивалици изписа а даже не си виждал скоро панела отвътре и мнението ти е базирано на стари картинки в нета...
Само за сравнение модала за права как изглежда към момента, нищо общо с картинките от нета които си посочил.
Влез, разгледай и пак сподели мнение - https://www.directadmin.com/demo.php
Виж файлът 35291о
Ако държат ще им наскриншотнем още технологично "изостанали" елементи от панела.

Работя в момента с около 7 контрол панела. Различни клиенти, различни провайдъри, различни бози. Определено Дирекадмина е доста надминал повечето. Изключвам фри шитовете, там и да искаш не можеш да искаш повече.

На някой просто им е в кръвта да им е трудно. Но нека, нещо като мазохизъм.
Човекът пуска е конзолата команди и е готов. Нещо,което прави и самия контрол панел през графичен интерфейс. Зад всяко цъкане седят заредени команди за изпълнение в конзолата. И в един момента някой от така доверените му птички реши да се отдели и става интересното. Или си иска достъп до акаунта, да си ръчка, греда отново. Ако си го правиш за себе си, Ок е, ако ще държиш хора, които в един момент искат малко повече контрол - става тъпо, или влизаш в играта с контрол панела, но тъй като не е минало сетването на акаунти през контролен панел става малко филм.

Или ония красиви умове, които блъскат в един акаунт 30 клиента, нищо, че си е взел най-големия шер на дадена компания. И после клиента се чуди защо всичко е леш, а гения не смее да обясни, че най-ламерски го е набил с още 20 маймуни и не може да хване кой засира пайзажа. Нищо, че им съдира кожата - вземе на всеки като за малък план, а той плаща голям и разликата печалба. Ей за такива трябва не контрол панел а Исус.
нищо не пиша, с месеци не влизам в конзолата

това ти е грешката, че се занимаваш със сина на счетоводителката и с WordPress
цъкай по панелите, лошо няма

ето къде отива алтернативата на WordPress - за днес -20%:

светът се променя, ако провериш търсенето като цяло на PHP проекти и разработчици много намалява

Горе