DMCA значка

haro

New Member
Използвате ли такава значка, която да защитава съдържанието на сайта ви. Случайно попаднах на няколко сайта с такава значка и ми стана интересно, дали това наистина защитава съдържанието и как го защитава? Има ли въобще смисъл да се използва, едва ли някои ще ти копира контента и ще си го лепне в неговия сайт, но знам ли може да има и такива хора.
 
От: DMCA значка

Е кажи ми една значка как ще ти пази съдържанието. Пази също толкова, колкото и copyright във футера.
Крадеца ако е решил да те окраде, нищо не може да го спре. Просто след това може да го накараш да си плати за гяволъка :)
 
От: DMCA значка

Ясно, а аз мислех, че е някой нов революционен начин за предпазване, но уви. Попринцип и това да го накарат да си плати също е вид защита, но не виждам как ще накарат някой във България да си плати, което авоматично прави тази значка безмислена, явно затова няма други теми относно такъв вид защита.
 
От: DMCA значка

Хващаш го че те копира, изказваш го на гугъл и ако имаш някакво доказано авторство го прецакваш жестоко! За едното нищо можеш да провалиш така конкурентен сайт. Ако не се лъжа имаше някакъв начин зологическата градина на гугъл да я върши тази работа вместо теб, но за момента не съм намерил адекватно обяснение как става това :)

Но независимо, че реално тези значки не те пазят от копиране е хубав тръстов сигнал за гугъл защитата на съдържанието! Казвам защитата, а не самата значка. Има си стандартни начини по - който да защитиш съдържанието,
 

Горе