Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

ThinkFast

New Member
Всички знаем че СЕРП се пренася с 301 редирект, но от няколко дена ме вълнува друг въпрос. Пренася ли се СЕО от редиректнат домейн?

Пример: Имам domain.com с добри СЕРП позиции. Вземам domain.net, domain.org и т.н.
Редиректвам ги (301) към domain.com.
Дотук добре, но се чудя какво ще си помисли гугльо ако направя един линк билдинг на domain.net примерно???
Защото на domain.net реално няма сайт и никога не е имало, той си е редиректнат откакто е купен. В този смисъл не знам дали ще има нещо за пренасяне и дали гугльо няма да реши че правя double seo и да ме хвърли у кошчето?? По принцип пренасянето на серп е направено с цел да можеш да си преместиш сайта, докато това моето е съвсем различно

Дайте мнения.
 
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

Виж това видео от Мат Кътс: [video=youtube;a70ygsHgvMw]http://www.youtube.com/watch?v=a70ygsHgvMw[/video]. То касае 301 редиректването на голям брой домейни към един единствен домейн. Накратко - това не е забранено и има много причини да се прави. И тъй като това си е напълно легален ход, а 301 прехвърля и запазва огромна част от тежестта на домейна, линк билдинга към вече редиректнат домейн не би трябвало да е проблем и определено ще помогне на основния домейн. Действай смело :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

Не е проблем, но без да се прекалява. 10-15 домейна в рамките на 2 месеца от мои експерименти носят само позитивни резултати. А линкбилдинг на нет домейна нз защо си наумил да правиш по принцип някой оптимизатори го правят с цел ако клиента се откаже от услугите само с един нов редирект да пренасочат це;ият ресурс към нов клиент. Въпреки че пренася голяма част от авторитета не е на 100%. И ако не планираш подобни номера с клиенти по-добре си оптимизирай директно домейна.
 
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

Не ме разбрахте,
исках да кажа, че имам от доста време домейн.ком и домейн.нет примерно
домейн.нет е редиректнат към домейн.ком
Понеже отдавна е редиректнат и никога не е имало сайт на домейн.нет, винаги е бил с редирект към домейн.ком, дали Г ще ме опънат ако правя линк билдинг на домейн.нет???
Няма да сменям сайта от домейн.ком към домейн.нет
 
Няма проблем че няма сайт, и аз така правя кат главния домейн изяде банана от акисмет(или нещо друго), вземам друг .инфо(или някои url-shortener което позволява 301), и блъскам линковете там.:) Не се прехвърля всичкия Link juice на 100%, но ефекта е същия.
 
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

А интересно ми е какво става ако си купим изтекъл домейн ххххх.com и го редиректнем към съществуващ сайт на български. Някой има ли опит?
 
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

Не го прави с редирект, ами просто прехвърли съдържанието и си направи ново сео по други ключови думи. Според мен резултата ще е по-добър, не слушай "специалистите", които умишлено лансират уникалното съдържание ;)
 
От: Double SEO или ефективност на редиректнат домейн

В интерес на истината точно така направих с 2 сайта, като изключим, че имената им са супер гадни за БГ пазара страниците им се индексират и ранкват много добре.
 

Горе