DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)

Дискусията в 'Пари от Интернет - Make Money Online' стартирана от E-Business, Дек 9, 2007.

 1. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Няколко пъти подхвърлях темата за DropShipping-а и понеже имаше интерес и питанки от тук от там реших да пообясня малко по подробно какво представлява DropShipping-а. Това е най-разпространеният начини за интернет търговия в света въобще. над 90% от стоките в света се продават по този начин. Какво пртедставлява DropShipping-а? Това е просто услуга. Услуга която предлагат най-големите складове на едро в USA и около 99% от производителите на стоки. какво представлява самата услуга DropShipping. Това е услуга при която да речем производителят на стока Х пакетира и изпраща тази стока от ваше има на ваш клиент. И за да стане по ясно ще обясня нещата хронологично. Създавате си сайт на който ще предлагате много стоки. Но ние ще разгледаме сега стоката да речем чадъри. Свързате се с един два пет десет или колкото искате производители на чадъри и ги питате дали передлагат услугата DropShipping. Ако я предлагат те ще ви изпратят каталог с цени и описание на техните чадъри. Вие посътавяте тези чадъри на сайта си. За чадъра X, DropShipp-ърът ви е дал dropshipping цена 20$ (това не е цена на едро. Цената на едро на производителя може да е 15$). Вие оформяте страница за определения чадър и си слагате цена да речем $55. Клиента попада на тази страница и си купува чадъра за 55$. Вие му вземате 55$ изпращате поръчката му до DropShipp-ъра. Той пакетира чадъра и го изпраща на клиента от ваше име а вие му плащате $20. И печелите $35.

  Кои са НЕДОСТАТЪЦИТЕ при този метод на търговия?
  - вие носите отговорност пред клиента за услугата. Ако нещо се прецака - прецаканият сте вие. За разлика от афилиейта където вие нямате грижа почти за нищо.
  - доста повече работа по сайта и по СЕО-то в сравнение с афилиейта
  - задължителено трябва да осигурите възможност за контакт с клиенти (телефон)
  - производителя обикновенно има сайт на който естествено може да продава стоката на ниска цена на която вие не можете (но до сега не съм срещал такъв случай. Обикновено производителите си слагат 500-600% надценка
  - на един такъв сайт обикновенно се продават над 200 продукта което означава доста по-трудна потдръжка на сайта. В сравнение с афилиейта където сайта ви е от 4-5 странички и е лесен за потдръжка
  - не може да се започне без пари. Определено трябват и то доста. Докато при афилиейта може с 0$

  Кои са ПРЕДИМСТВАТА при този метод на търговия?
  - Печалба:В сравнение с Афилиейта от един сайт се печели в пъти повече. (Поне такова е моето мнение и наблюдение.)
  - Изобилие от стоки. На практика може да се продава всичко. Докато при Афилиейта избираш какво да продаваш от предложеното ти. При афилиейта е по тясно профилиран бизнеса(по голямата част де)
  - Гъвкавост: Вие сами определяте колко да спечелите. Може да променяте цените когато си искате. Нямате наложена цена. Знам сайтове които работят на 400-500% надценка. (Давам пример. Производител с който работя продава стоката Х на сайта си за 500$. Аз същата стока я продавам за 200$ (защото той ми я дава с dropship цена за 120$). Печеля 80$ доволен съм и познайте от кого предпочитат да купят клиентите. От производителя за 500$ или от мен за 200$???)

  С 2-3 думи това е ако има други въпроси ще отговоря с удоволствие
   
  IwKa, Maverick, happyslacker и 2 други харесват това.
 2. Frik

  Frik Active Member

  Рег.:
  Авг 11, 2007
  Съобщения:
  527
  Харесвания:
  33
  Точки:
  28
  Професия:
  Експерт
  Място:
  София
  Всичко това е супер, чел съм и другаде за това, но искам само да попитам има ли фирма, която да предлага DropShipping в България?
   
 3. ZzZaPyr

  ZzZaPyr New Member

  Рег.:
  Апр 26, 2007
  Съобщения:
  594
  Харесвания:
  8
  Точки:
  0
  Определено ми грабна вниманието :)
  А има ли почва според теб в България за ДропШипинг ;) ?
   
 4. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Не работя в България но предполагам че има такива. Дори и услугата да не се казва така. Съмнявам се че големите онлайн БГ сайтове които продават и от пиле мляко ( и кисело и прясно) складират в свой склад това което продават. Невъзмойно е просто . нема такъв голям склад. А като цяло моето лично мнение е че в БГ няма интернет търговия и няма да има още около 100-150 години. И пак ще го кажа - просто заради манталитета на българина.
   
  coolice харесва това.
 5. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Според мен няма почва. Представи си само българския производител какво си казва. "Абеееее аз ще произвеждам оня ще печели. Айде на Вуте да му е зле. Аз няма продавам ама и той няма печели. Сам мога да си продавам стоката"
   
 6. Frik

  Frik Active Member

  Рег.:
  Авг 11, 2007
  Съобщения:
  527
  Харесвания:
  33
  Точки:
  28
  Професия:
  Експерт
  Място:
  София
  Така е за съжаление... :roll:
   
 7. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Но ще ти дам пример. Един от произвоителите с които работя е продал на сайта си през Ноември месец 2 (два продукта). Докато само аз съм му продал над 80. А той има още 100 като мене. Така че той въобще не се надява на директна продажба. Веднъж си позволих да му дам съвет за сайта му как да продава повече а той каза: "Мен сайта не ме интересува. Той е само да се види какво продавам. Мен ме интересуваш ти и другите като тебе." Ние другите му носим 99% от печалбата. Ако започнат и в БГ да разсъждават производителите така - ще има бизнес.
   
  Desp3rado и coolice харесват това.
 8. EzRoLiT

  EzRoLiT New Member

  Рег.:
  Септ 20, 2007
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  На всички ни е ясно положението в България и че това няма да има скоро почва у нас.Ако нямаш нищо против сподели малко повече от опита си, защото мисля че заинтригува доста от потребителите тук.Аз имам 1-2 въпроса...успяваш ли да се справиш сам или имаш екип, защото от това което си писал (по други теми във форума) разбрах, че работиш със няколко производителя и работата предполагам е много.Печеленето на пари е добро нещо ама ако нямаш време за личния си живот се обезмсмисля всичко.Другият ми въпрос е как се свързваш и договаряш със хората по телефона или по Интернет? Малко тъп може да изглежда въпроса ама за такъв сериозен бизнес(защото това наистина е доста сериозно) някой път може да се наложи спешна връзка със човека от другата страна (важи и за 2-те страни).А едно е да четеш/пишеш на английски а съвсем друго да почне да ти реди някакъв със незнам си какъв акцент пък върви го разбирай.Аз например съм общувал със англоговорящи и не съм имал проблеми в повечето случай ама има някои които говорят все едно на японски.
   
 9. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Договарянето с производителите е най добре да става с мейли. така имаш черно на бяло всичко което сте се договорили. Понякога клиентите звънят на пожар и трябва да се говори. За това си има Skype. Да - от скоро работя с екип зашото не е за сам човек работа и както казваш "ако нямаш време за личния си живот се обезмсмисля всичко" Но няколко години работех напълно сам. Ама почнах сам да си приказвам и...
   
 10. EzRoLiT

  EzRoLiT New Member

  Рег.:
  Септ 20, 2007
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Поне за мен това е доста добър начин за бизнес, но лично смятам че е по добре човек да се позанимава известно време първо със аффилейт и след това да се прехвърли на DropShipping.Ти каза че работата по сайта и сео-то е доста повече , а чрез аффилейт ще научиш доста неща за сео и т.н (че даже и добри пари да изкараш).Просто така ще е по лесно на някой да започне.Вярно е че има хора които изкарват по 30-40 к $ на месец само от аффилейт, но не всички са способни на това.Пък и нищо не пречи да се поддържат и 2-та вида бизнес заедно.Просто ще се наложи да се използва екип от хора за да не почне човек да си говори сам както спомена ти :)
   
 11. ZzZaPyr

  ZzZaPyr New Member

  Рег.:
  Апр 26, 2007
  Съобщения:
  594
  Харесвания:
  8
  Точки:
  0
  Благодаря за отговора.
  По темата"Афилиейт върсънт дроп шипинг" ако мога да я нарека така, смея да твърдя, че афилиейта е по подходящ за начинаещи. Поне от това което прочетох за дроп шипинга, ми се струва повече занимавка и нерви, съответно повече пари :)
   
 12. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  напълно си прав. Афилиейта е добра школа за СЕО. Хубаво е да се мине и от там. Но аз като започвах чесно казано не знам имаше ли афилиейти. не съм срещал много много май. И пропуснах нещо да спомена към недостатъците. : Трябва да имаш налични средства за да се започне ДропШипинг (парички имам впредвид)
   
 13. EzRoLiT

  EzRoLiT New Member

  Рег.:
  Септ 20, 2007
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Какви средства са необходими за да се започне? По скоро за какво са необходими ?
  Малко на чат се обърна това(дано админите нямат нищо против)),но пък поне се изясниха доста неща благодарение на Е-Business .Накрая ако на някой му се занимава част от информацията може да се сложи към първия пост и да е по - лесно достъпна.
   
 14. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Ще обясня за какво са необходими. Парите на клиента преди да постъпят в твоята сметка стоят определен брой дни в така наречения MerchanAccount (това е предмет на друг разговор какво е МerchantАccount). Да речем 7 дни. Но пройзводителя това не го интересува. И какво става. Имаш днеска 3 продажби за общо $700. Производителя ти ги иска веднага а ти реално ще ги получиш след 7 дена. Една дупка се получава нали схващаш. Но това е в началото - като попечелиш и ще имаш вече тези средства
   
  coolice харесва това.
 15. EzRoLiT

  EzRoLiT New Member

  Рег.:
  Септ 20, 2007
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Винаги е най трудно отначало.Но това е добре да се знае че трчбва да има някакви начални средства (и то не колкото за домейн и хостинг).Някаква литература няма ли по въпроса? Някой по известен автор ако може да препоръчаш?
   
 16. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Преди доста време аз започнах така:

  http://wbi3.worldwidebrands.com/ebook/pdf/Start Your Internet Business RIGHT.pdf
   
  coolice харесва това.
 17. EzRoLiT

  EzRoLiT New Member

  Рег.:
  Септ 20, 2007
  Съобщения:
  80
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  А има ли някакъв начин за измама?(разбира се не от наша страна). Вярно е че манталитета ни е такъв, а пък и едва ли някой ще тръгне да ни мами, но все пак има и такива хора.Та има ли начин да стане или всички рискове са сведени до минимум?
   
 18. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  там няма такива неща (в USA) поне на мен не ми се е случвало. Там никой не мисли за това
   
 19. maple

  maple New Member

  Рег.:
  Ноем 13, 2007
  Съобщения:
  18
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  аз имам 2 въпроса, за какво са ти парички начални и другият е през какъв merchant ги прекарваш поръчките на сайта си


  докато съм писал поста ти си отговорил на единия въпрос
  :)
  та остана само другия за мърчанта
   
 20. E-Business

  E-Business Active Member

  Рег.:
  Авг 20, 2007
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  42
  Точки:
  28
  Ами Merchan Account-и колкото искаш. Пиши в гугъл и ще ти излязат. Въпроса е дали условията им те устройват. Процента който зи вземат като комисионна такса е между 3-7% от цената на транзакцията ти а времето през което ти държат парите 5-20 дена. Така че трябва да се търси оптималното. Всеки сам си преценява дали да му спират 3% но да му дарйат парите 20 дена. Или да му ги държат 5 дена ама да плаща само 6%. Въпрос на преценка.
   
  Последно редактирано: Февру 29, 2012
  coolice харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice