E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

kamentk

Well-Known Member
Преди 2 дни регистрирах домейн в една от новите области при суперхостинг. Ако се чудите защо там, ами защото разликата с неймчиип, който е другия доставчик при който си държа домейните е 2-3 лв/година, а при евентуален проблем ми е много по-лесно да се свържа с българи и да си оправя нещата. Ако се чудите защо съм си взел от новите области - просто ще експериментирам. Така или иначе имам замислен проект, за който имам друго име, ако това не стане хубав бранд ще се прехвърля на другото и това е.

Та сега по същество. Получих от суперхостинг странен имейл, който mail.bg класифицира като спам и за това го видях едва днес, а датата на изпращането е в момента на регистрацията. Имейлът има инструкции на няколко езика, но не и на български. След като прочетох английската версия разбрах, че ми изпращат линк с който да си верифицирам имейла, за да бъдат валидни whois данните, като това се прави от ICAAN от първи януари т.г. Тази година съм си регистрирал .biz домейн и не помня да съм си верифицирал имейла. Но като се замисля имаше безплатен whois guard и може за това да не се е налагало. Знам, че вече се изисква верификация на имейлите, но от сайта на ICAAN не ми стана ясно за кои области и пак се връщам на това, че преди месец си купих .biz и не съм верифицирал нищо. Притесни ме и факта че писмото е във СПАМ, а и уж е от суперите, а пък няма текст на български(знам че са риселъри на eNom). Има ли възможност да е някакъв фишинг. Благодаря.

Eто и текста на писмото.

As of January 1, 2014, the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) has mandated that all ICANN accredited registrars begin verifying the WHOIS contact information for all new domain registrations and Registrant contact modifications.


You have registered one or more domains from SuperHosting.BG Ltd and verification of the Registrant email address is required for these domain name(s) to remain active. Please click the link below to verify the email address. You have a 15 day window from the time of the original registration to verify the email address. After 15 days, the domain name(s) will be suspended until the e-mail address is verified.

Click here to verify your email address


If the above link does not work, please copy-and-paste the following URL into an open web browser to complete the verification process:

**********************************************************

Once you click the link, your email address will be instantly verified and there is nothing further for you to do on the following domains:


*********.******



Sincerely,

SuperHosting.BG Ltd
 
трябва да си верифицираш имейла онзиден писах по тази тема защо CooliceHost.com го реших да не предлага домейни то хубаво да се разбираш с Българи и нищо против колегите ама те също са риселъри и като такъв си безгласна буквичка регистратора спира риселъра убира всички негативи

ако някой се чуди защо не предлагам домейни

1 Няма начин да дам по-добра цена от големите понеже ще съм риселър... Дори и да работя с най тънките опции за рисел с най голямо предплащане на 0 печалба само с цена да си избия разхода дори и на промоция цената ми стъпва на 15 (17 лв без промо) resellerclub.com/pricing (в еном е още по дебело http://www.enom.com/resellers/benefits-pricingplans.aspx) нейм чиип нямат риселър имат само апи....

2. Нямам никакъв контрол като риселър с новите ICANN правила ако ви спрат домейна от регистратора за верификация, нищо не мога да направя, домейна ще си го приберат обратно а по имиджа го отнасям аз ...
http://smallbusiness.foxbusiness.co...w-icann-rule-from-shutting-your-website-down/

Извода е ... вместо да предлагам цялата гама услуги и да поемам негативи, да предлагам само това което мога да го предложа по-добро от останалите....

А като съсобственик на уебмастърски форум ще си пишем в темите за промота, като видя нещо тънко трябва да споделям с останалите :)

по принцип материята е юридически заплетена понеже правилата на ICANN са за пет годишен период... има регистрарори (които са ICANN акредитирани) но са приели старите услови в по нови времена и не се налага да ги приемат новите в началото на 2014 или са ги приели в месеците след закупуване на домейна ОБАЧЕ тези акредитирани регистратори който не са приели новите условия не могат да предлагат новите домейн разширения...

относно условието на Супер Хостинг те са риселъри на Еном мисля... Еном е приел новите условия всички домейни трябва да са с валиден мейл или телефон
Ако регистрираш нов домейн ще има 15 дневен период или ще бъде спрян централно от регистъра, ако сега промениш whois информация на регистриран стар домейн отново тече период за валидизация ако до две седмици не го валидизираш домейна също ще бъде спрян (виж статията от цитата от сериозна медия като Fox Business e) Супер хостинг не могат нищо да направят за да влияят на този процес...

НЕ МОГА ДА ГАРАНТИРАМ ЧЕ ИСТИНСКО ПИСМОТО НО ГОРЕД ДОЛУ ТАКА ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПРОВЕРИ ХЕДЪРИТЕ НА ПИСМОТО

ще има много фишинг покрай тези валидизации за съжаление :( би трябвало да може да се валидизираш без да да се налага каквъто и да е логин (не ми се е налагало досега)
 
От: E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

URL-то за домейни регистрирани в Еном трябва да изглежда така:
http://raa.name-services.com/raaverification/verification.aspx?VerificationC
ode= + един многобуквен код.
Ако изглежда така - не е фишинг.

Това писмо го праща Еном, а не Суперхостинг. Еном са известни мърлячи, половината им SMTP-та да са по блеклисти, затова и писмото може да иде в спама.

Доколкото знам, Еном позволяват на големите си реселъри да си напишат каквото искат писмо и на какъвто искат език. Не знам дали Суперхостинг са големи реселъри и имат тази възможност, но тъй или иначе писмото продължава да го праща Еном - не е добра идея да се ползва език различен от английския, защото не е ясно Еном какво може да омажат :)

Тази огромна простотия на ICANN е резултат от работата на едни мислители, дето нямат връзка с реалния свят. Целта на тази верификация уж е да се борят по-лесно киберпрестъпленията, само дето не е ясно как. Иначе нормалните хора доволно се тормозят като трябва да верифицират всеки път като си сменят името или имейла в WHOIS.

ПП: Ако не си верифицираш WHOIS-а навреме, ICANN няма да си вземе домейна обратно, ами Еном ще го насочат към една страница, където пише "домейнът ви е спрян защото данните му не са верифицирани, кликнете тук за да си изпратите мейла за верификация наново". Като направиш верификацията, домейна го пускат.
 
От: E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

Благодаря.

Сега се верифицирах, нищо не ми искаше. Би трябвало да е успешно.

Писмото си е пратено от mail с разширение на суперхостинг - [email protected], а връзката е точно такава, каквато hitch е написал. Просто беше в спам, а и нямаше на български текст, все пак суперхостинг са БГ фирма и е редно да си превеждат нещата, но карай. Другото интересно е, че пимото пристигна в СПАМ папката на mail.bg, които уж са свързани със супехостинг. Мислех да им пиша тикет, но реших, че е по-добре да пусна при вас тема, хем да излиза и за следващите с подобни паранои като моите :D Все пак дано видят, че имейлите им отиват в СПАМ, че да се разберат с mail.bg
 
От: E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

ако погледнеш хедърите на съобщението ще видиш, че не е изпратено от Суперхостинг. Т.е. единствената връзка с тях е From: полето, но на практика source на съобщението е съвсем друг изпращач. Изключително идиотско от страна на ENOM особенно със забраната да въвеждаш собствен текст за този тип мейли. ETP reseller с над 20к домейна при тях е изключително дребна риба за да им се позволи подобно деяния. За щастие мениджмънта им се смени и в момента обръщат внимание на всякакви подобни проблеми и най-вероятно скоро това ще бъде изгладено и ще се получават текстове на български език.
 
От: E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

По същия проблем писахме в тази тема: Как заради новата политика на ICANN може да ви спрат сайта.

Това с WHOIS данните за домейните е една голяма глупост. Очаквам с нетърпение да се наложат домейните без единична точка на отказ (единична точка на повреда). За съжаление никой не ползва такива домейни, защото никой не ползва такива домейни. Стадото все още ползва .com и разни други, които се водят "стандартни" и работят "извън кутията".

Някой ден може да доживеем да видим как популярните операционни системи включват поддръжка на Namecoin домейни, така както включват поддръжка на TCP/IP.
 
От: От: E-mail верификация за домейн от новите ТЛД-та при суперите

По същия проблем писахме в тази тема: Как заради новата политика на ICANN може да ви спрат сайта.

Това с WHOIS данните за домейните е една голяма глупост. Очаквам с нетърпение да се наложат домейните без единична точка на отказ (единична точка на повреда). За съжаление никой не ползва такива домейни, защото никой не ползва такива домейни. Стадото все още ползва .com и разни други, които се водят "стандартни" и работят "извън кутията".

Някой ден може да доживеем да видим как популярните операционни системи включват поддръжка на Namecoin домейни, така както включват поддръжка на TCP/IP.

Благодаря. Сега разбрах защо не са ми искали верификация предния път. Заради прайвъсито на namecheap.
 

Горе