Email client за Windows и Android?

nekakav

Active Member
Здравейте,

Досега съм ползвал единствено gmail като поща, от която съм изключително доволен. Сега обаче желая e-mail комуникацията ми с потребителите да бъде с имейл от типа info@моят-сайт.com
Чух много добри отзиви за Thunderbird, но те не поддържат версия за Android.
Вариант е outlook, но не им е много интуитивен интерфейсът, затова предпочитам нещо друго.
Вие какво използвате? И въобще отговаряте ли на имейли през телефона?

Поздрави!
- Борислав
 
Използвам Thunderbird от над 7-8 години.
Добър мейл клиент, както за Windows така и за Linux операционни системи.
От мнението ти разбирам, че търсиш клиент за телефона си, а не за компютър.
Щом си свикнал с gmail може да пробваш техните услуги gSuite и по-конкретно Gmail for business.
Така ще имаш възможността да използваш техен интерфейс и удобства с твоя адрес.
 
Направи си пренасочване от мейла на сайта към твоя gmail и ще получаваш всичко в него. Може да се направи и така, че да отговаряш от името на другия мейл.
 
Направи си пренасочване от мейла на сайта към твоя gmail и ще получаваш всичко в него. Може да се направи и така, че да отговаряш от името на другия мейл.
Това би било чудесно. Двама IT специалисти ми казаха, че няма как да пиша от пощата в gmail и да излиза като от друг мейл.
 
Кажи им, че са в грешка. Можеш, но DKIM и SPF (киризя ги през мадон на TB, който едно десетилетие е минало от ползването му) няма да бъдат „passed“, а non-passed, съответно ще отидат у spam folder или в inbox, но пак има so-so (според Mail Server-а, алгоритмите, web/mail client, etc.). Повечето ph!sh!ngs идват така, другите са с малко променени домейни със замяна на 1-2 букви (напр. „m“ вместо „n“), и обикновено е през PHPMailer.

„Сега обаче желая e-mail комуникацията ми с потребителите да бъде с имейл от типа info@моят-сайт.com“ -> Gmail for Business, вече дадоха решението на това. През smartphone препоръки за Apps/Mail Clients/etc. не мога да препоръчам нищо, освен НЕизползването тотално на smartphone/tablet/phablet, би било екстра (има си GSM за разговори; 3 клетки засичане си е къде далеч по-добре, т.е. добре откъм незасичане на location или по-трудно, отколкото smartphone, but that's another story). Това ти го пиша от гледна точка не на поредния „IT спец“, а откъм Security. А у дома, ако имаш вградена камера на Laptop/Notebook, слагаш изолирбанд (черен), ако е външна, директно разкачане на USB кабела, ако се не използва.

Outlook (бозата) ползват из разни офис сгради, като цяло бозав клиент, без много мадони, без екстри. Останалите не ги коментирам, различни от Open Source.

GL.
 
Двама IT специалисти ми казаха, че няма как да пиша от пощата в gmail и да излиза като от друг мейл.
Дори mail.bg предлагат такава възможност.
Не съм я пробвал.
 
Имаш няколко варианта:

1) С отделни приложения за телефона и PC. Недостатък е, че използваш различни мейл клиенти и за всяко устройство трябва да ги конфигурираш поотделно.
Например:
За телефона и вградения мейл клиент на андроид върши работа.
За winOS, например mailbird или някоя от вече посочените горе.https://www.getmailbird.com/pricing/?utm_source=mailbird&utm_medium=upgrade_popup

Влизаш в cpanel-a на хостинга и през Email Accounts си създаваш желания [email protected]
Цъкаш на More >Configure Email Client
Скролваш до Manual Settings и си конфигурираш на телефона и компютъра избраните от теб клиенти с настройките от Secure SSL/TLS Settings (Recommended) за POP3 и SMTP

------------------------

2. През gmail

Щом ти харесва gmail интерфейса не е проблем да си добавиш въпросния мейл към твой, вече съществуващ акаунт в google. Така ти отпада нуждата от мейл клиент за телефона, АКО си вържеш и тела за същия google акаунт(не знам дали го обясних правилно), а от PC ще го достъпваш през браузъра(практически от всеки един компютър с браузър). Тоест не се ограничаваш до само един PC с инсталиран мейл клиент или да ги конфигурираш поотделно.
Тествано е и работи на споделен хостинг в хостбеге с cpanel + обикновен gmail акаунт.
Как става:
Влизаш в cpanel-a на хостинга и през Email Accounts си създаваш желания [email protected]
Цъкаш на More >Configure Email Client и отново работиш с настройките от Manual Settings > Secure SSL/TLS Settings (Recommended) за POP3 и SMTP
Влизаш си в gmail акаунта.
Отиваш на зъбното колело горе вдясно, след което на Settings.
Даваш на четвъртия таб > Accounts and import.
Първо настройваш входящите (POP3) от Import mail and contacts с настройките за POP3 от твоя cpanel. Ще получиш на твоя новосъздаден мейл писмо с удостоверяващ код, който трябва да въведеш в gmail. Отново в cpanel-а влизаш в Email Accounts > More >Access Webmail. Влизаш в пощата и там трябва да имаш писмо, нещо от сорта на Gmail Confirmation - send mail as...
Със SMTP-то e идентично. В Accounts and import > Send mail as. Там трябва да присъства мейла с който си регистриран в gmail. Отдолу има линк Add another email address you own. Там добавяш настройките за SMTP от cpanela на хостинга. Когато го добавиш, отдолу ще се появят две опции:

When replying to a message:
Reply from the same address the message was sent to
Always reply from default address

Предполага се, че е ясно за какво са.

И това е в общи лини, надявам се горе-долу да съм те насочил...
----------------------

Предполагам, че и чрез промяна на MX записите за целия домейн с тези на gmail ще стане, но не съм пробвал...
 
  • Like
Реакции: Sky
С един мейл ползваш 2 различни софтуера ли? Как се синхронизират?
Ми как, викат му IMAP протокол :) Има го от поне 20 години насам. Към един мейл ползващ 10000 устрийства с 10000 различни софтуера но всичките виждат едно и също :)
 
Ми как, викат му IMAP протокол :) Има го от поне 20 години насам. Към един мейл ползващ 10000 устрийства с 10000 различни софтуера но всичките виждат едно и също :)
Естествено имай предвид, че при IMAP всички писма остават на сървъра и заемат място там.
Когато изтриеш един мейл през дадено устройство, то се изтрива от сървъра и автоматично не е достъпно и за другите устройства.
 
Естествено имай предвид, че при IMAP всички писма остават на сървъра и заемат място там.
Когато изтриеш един мейл през дадено устройство, то се изтрива от сървъра и автоматично не е достъпно и за другите устройства.
И според теб каква е разликата ако всички ползват един и същ уеб интерфейс и се логват в една и съща пощенска кутия ?!? Казва му се transparent box - нещо като Trash директория. Вече и от там ако го затрие връщане няма, освен ако на mail сървъра нямаш отделен акаунт, който да събира всички входящи и изходящи мейли във фонов режим.
 
Вграденият имейл клиент на андроида си върши страхотна работа. За Windows си ползвам Outlook.
 
Аз съм си насочил всички пощи към моя gmail и за андроид ми идва нормално известие, а за компютъра имам добавка в браузъра да gmail и така не се занимавам с нищо друго. Където и да съм, винаги си получавам нещата.
 
Благодаря на всички за мненията, беше ми изключително полезно. В крайна сметка се спрях на варианта Thunderbird за Windows и вградения клиент на Android.
 
Може ли съвет от тези, които използват Thunderbird - какъв addon ползвате, за да излиза изображение като изпращате мейл?
 
Image трябва да е копиран в Clipboard. Ctrl+V директно в body-то при писане на текст, из текста го слагаш директно. То ще ти отиде при другия получател видимо.

upload_2016-11-15_22-29-43.png

upload_2016-11-15_22-30-54.png

И няколко бонус напътствия:

The Ultimate Guide to Email Image Blocking + Bulletproof email buttons + 17 статии + 4 dev-статии (design, coding, responsive, css).

The Ultimate Guide to CSS @ A complete breakdown of the CSS support for the top 10 most popular mobile, web and desktop email clients on the planet --- Но да се върнем на темата за директно изпращане на дневни писъмца и комуникация:
  • TB to Gmail и другите масовки: ВИДИМИ images (да не забравяме, че те са блокирани по подразбиране от Gmail);
upload_2016-11-15_22-50-56.png
  • TB to ABV, не става. Тук единствено CSS играе роля.
upload_2016-11-15_22-53-21.png

В тази връзка, от десетки хиляди е-писма до днес, от тях получавам images директните (в TB) само на хора (или компании), ползващи или TB, или base64 кодирани images за техните newsletters (а засега това е била САМО една компания интернационална, вкл. са слагали и динамични .gifs). А щом дадено нещо (картинка) е видимо през TB (където пак по подобие на Outlook/Gmail/Yahoo Mail, картинките не са видими, а блокирани по подразбиране), то значи съм сигурен (сложил съм и ABP за TB), че всички останали получатели на дадения newsletter, отварящи ги през web + mail clients, ще видят images (от там и highly increased conversion).

…има купища полезни Addons също, вкл. и скинове.
 
Отговорът беше супер полезен и най-вероятно спести последващи мои въпроси в темата, но в случая питах за contact photo, което излиза тук
2ivflsx.jpg
 

Горе