etarget или adsense?

Въпросът е почти излишен.
Ако трябва да избираш между двете, избери AdSense!
Съвсем малко съм ползвала Etarget, но нищо не съм спечелила, защото нямаха опции за плащане към физически лица...
Сега, ако има промяна, моля да ме поправите :)
 
Etarget боза, български AdSense реклами, боза по добра идея за монетизация на сайт е да предлагаш студена лимонада с плащане през PayPal и доставка през DHL :)
 
За мен etarget са още много далече да предложат качествена услуга и съответно конкурентни доходи спрямо адсенс.
Може да ме сметнете за пристрастен, но за мен най-добрата комбинация е едновременно адсенс и изитрейдър. Както писах в един предишен пост, обещавам лятото да ви постна моя опит от използването на почти всички БГ афилиейтки :)

PS: тъпото на адсенс напоследък е падащия долар :(
 
Е да, но поне аз си мисля, че курсът*на*долара специално за БГ сайтовете е без значение. Все пак българските търговци/фирми така или иначе си смятат колко са склонни да дадат, и ако беше 1,40, а не 1,20, просто печалбите*ни*щяха*да*са*с*да*кажем 15% по- малко.**Дори*нещо*повече*-*тези*резки*промени*и*спадове*надолу*според*мен*предизвикват*някаква*"динамика*в*наддаването",*т.е.*примерно*един*си*вика*"я,*доларът*е*паднал,*дай*да*дам*малко*повече*за*тази*дума, да изляза напред",*друг*вижда,*че*е*надскочен,*решава*да*наддае*също*и*т.н.*;)*-*може*и*да*печелим.
 
Е да, но поне аз си мисля, че курсът на долара специално за БГ сайтовете е без значение. Все пак българските търговци/фирми така или иначе си смятат колко са склонни да дадат, и ако беше 1,40, а не 1,20, просто печалбите ни щяха да са с да кажем 15% по- малко. Дори нещо повече - тези резки промени и спадове надолу според мен предизвикват някаква "динамика в наддаването", т.е. примерно един си вика "я, доларът е паднал, дай да дам малко повече за тази дума, да изляза напред", друг вижда, че е надскочен, решава да наддае също и т.н. ;) - може и да печелим.
 
последния път като пусках АдУърдс на български за български сайтове , ме чарджваха в евро така че едва ли курса на долара има значение при определянето на цената на думите за бг сайтове , може и да греша :)
 
AdSenser браточка успокой се малко :)

solay ще ти дам един подобен пример, аз уча в американски университет и плащам в евро, според теб има ли схема? Да има :) И съм сигурен, че всеки може да си направи заключението защо има! :)
 
последния път като пусках АдУърдс на български за български сайтове , ме чарджваха в евро така че едва ли курса на долара има значение при определянето на цената на думите за бг сайтове , може и да греша :)

да, точно така, това е стара схема при гугъл, взимат ти в евро а плащат в долареси и докато дойде чека и докато се осребри и долара станал левче :)

между другото не знам дали някой е писал в този форум как може да си осребрим чека за 2-3 дни, но схемата е много проста, отбиваме се до Гърция, Солун например и си отваряме сметка в местната City Bank, оставяш чека, почиваш си 2-3 дена и на връщане си прибираш паричките ;)
 
в Германия за да си откриеш сметка искаха да имаш регистрация в общината ... в Гърция предполагам е същото но ако някой има опит да сподели

За Германия е така, но за Гърция не ти е необходимо.
 

Горе