Facebook отхвърля сайта ми

Дискусията в 'Webmaster Help - Секцията на Експертите' стартирана от D.Ivanov, Окт 29, 2018.

 1. D.Ivanov

  D.Ivanov Active Member

  Рег.:
  Юни 7, 2011
  Съобщения:
  894
  Харесвания:
  136
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Varna
  Случва ми се нещо странно. Имам уебсайт, който не се приема от Фейсбук. Сайта си беше линкнат със страницата ми години наред и изведнъж БАМ, не става вече всичките ми публикации се изтриха от страницата, които бяха с линкове към сайта. Пробвах да мина някакъв debug check във фейсбук, но ми изписва, че content-а ми не е според правилата :), а контента си е ок няма нищо нередно, както споменах години наред си вървеше всичко, даже рекламни кампаниии съм пускал много, одобрявали са ги и т.н.

  Имал ли е някой същият проблем и как го решихте ?

  Edit: Забравих да вметна, че съдържание ново на сайта не е слагано от месеци или години, минах го през някакъв кеш клийнър във фейса и излиза no issues, т.е. всичко би трябвало да е наред, но не е ?
   
  Последно редактирано: Окт 29, 2018
 2. Mat

  Mat Active Member

  Рег.:
  Март 15, 2014
  Съобщения:
  170
  Харесвания:
  83
  Точки:
  28
  Сайтът ти е блек-листнат в тяхната система заради рипорти от потребителите или защото си пускал прекалено често безплатни линк постове сочещи към сайта( спам) във Фейсбук, независимо дали става въпрос за страници или групи.

  Най-добре псмени домейна или ФБ страницата ти или и двете, ако смяташ да вършиш сериозен бизнес с този сайта, защото иначе е доста вероятно ФБ да ти увеличи цената на 1 000 импресии в платената реклама между 5 и 10 пъти. Това е техният начин да се отърват тихомълком от проблемни сайтове, или хора, които се опитват да излъжат системата с цел безплатен трафик.

  Друго, което може да си направил е ако ползваш една тактика за супер евтини кликове от платената реклама, която не е забранена, но по мое мнение се следи и наказва от Фейсук, за това аз лично избягвам да я използвам.

  Поздрави!
   
 3. D.Ivanov

  D.Ivanov Active Member

  Рег.:
  Юни 7, 2011
  Съобщения:
  894
  Харесвания:
  136
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Varna
  Сайта ми е от години както споменах. Не бих си позволил да спамя по никакъв начин и със сигурност това не е причината. Не съм използвал трикове и т.н. рекламирал съм с цел реклама, а не с цел продажби, бизнеса ми е офлайн.

  И аз си помислих, че някой може да го е репортнал, но всичко стана изведнъж и честно казано не виждам кой ще репортне страницата имаше 20 харесвания за 4-5 години
   
 4. Mat

  Mat Active Member

  Рег.:
  Март 15, 2014
  Съобщения:
  170
  Харесвания:
  83
  Точки:
  28
  Това са обичайните причини, освен тях има хиляди други причини да те накажат, не всички от които следват някаква смислена логика, но това е то - обикновено достигнеш ли до момента обаче, където линкването към сайта ти е третирано като спам от алгоритъма на Фейсбук, най-добрият ти вариант е да забравиш за възможността да привличаш платен или безплатен трафик към този УРЛ или чрез тази ти Фейсбук страните. Разните им там туулове за дебъг и т.н. никаква работа не вършат.
   
 5. Jone-23

  Jone-23 Member

  Рег.:
  Юни 23, 2017
  Съобщения:
  103
  Харесвания:
  6
  Точки:
  18
  Колега, не се притеснявай. И на мен ми спряха сайт без видима причина, който се класира отлично във Google и не съдържа забранено съдържание.Домейнът е на 16 години, а сайтът на 10. Пускал съм реклами към сайта, не съм спамил. Според мен конкуренцията го е докладвала и това е причината за спирането му. След месец и половина, сайтът е отново на линия. И колкото и странно да звучи, Фейсбук отново позволява да пускам линкове от него. Изчакай и ще ти го върнат.
   
 6. sstankov

  sstankov Active Member

  Рег.:
  Септ 29, 2013
  Съобщения:
  591
  Харесвания:
  92
  Точки:
  28
  Някой има ли идея , след колко рипорта ФБ сваля статия или линк ?
   
  Tiho Vlahovski харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice