Facebook променя начина за борба с хейтърите и спама

monefff

Well-Known Member
Марк Зукърбърг и компания ще променят начина, по който социалната мрежа Facebook се бори със спама и хейтърите.

Според младия собственик на Facebook досегашната система против злонамерените съобщения и страници в мрежата не е била ефективна.

Множество разгневени групи, предимно феминистки организации, са изпратили отворено писмо до Зукърбърг, в което изискват забрана за Facebook страници, в които има насилие.

В свое кратко съобщение до потребителите Марк написа :”Трябва да сме по-добри и ще го направим!”.

“Работим от няколко месеца по подобрена система за отговори на Facebook доклади, които са изпратени от потребители, засекли зловредно съдържание в мрежата”, заяви вицепрезидентът по глобалната политика на компанията Марн Ливайн.

Новата система на социалната мрежа, за която все още не се знае кога ще бъде задействана, ще се бори и срещу всякакъв вид език на омразата, сексуално съдържание и спам.

Източник: Offnews.com
 
От: Facebook променя начина за борба с хейтърите и спама

Освен това, днес се обявиха и други интересни неща. :)

От Facebook обявиха "verified Pages and profiles". Скоро и в България.
Освен това вече Feelings вградени за избор директно в постовете...

Преди няколко дни (на 25-ти ако не се лъжа) якото орязване на фен страниците, сега тези неща. Очаквам още интересни събития идните дни.
 
От: Facebook променя начина за борба с хейтърите и спама

Няма да е лошо, че аман от такива ! На ден получавам по 1000 покани за "Моля те дай ми гласче"...
 
От: Facebook променя начина за борба с хейтърите и спама

Пълна шитня... Колко страници с по 100-200к човека изчезнаха напоследък, не е истина!! Иначе аз забелязвам нещо друго - пускам снимка с линк към сайт, някой (явно няколко човека) я репортва, линкът става 'inactive' за известно време и после пак става активен. Странно ми се вижда, не знам преди дали е било така. А иначе репорта е най-малоумното нещо, защото всеки блекхетър си има по 100 акаунта във фб проверени и т.н. и нищо не му коства да ти напатка 100 репорта за една и съща снимка,че е обидна и да ядеш *уя...
А това с верифицираните профили и страници не звучи ново? Нали си проверяваш акаунта с мобилния?
 
От: Facebook променя начина за борба с хейтърите и спама

Да бе, според тях рязането на тикви (не мисли "дини") е съвсем нормално и няма насилие.. защото НЯМА РЕАЛНА ЗАПЛАХА от насилие..
 

Горе