Facebook has unpublished your page и как успях да си върна страницата с appeal

redrum

Well-Known Member
Преди два дни ме удари някакъв фб бот и ми ънпъблишна голяма англоговоряща страница, която развивам от години. Разбира се, стана ми доста тъпо, макар и да знам, че няма нищо вечно. Стана ми тъпо, защото страницата е 100% по правилата на фейсбук, не споделям други страници, не тагвам други страници, всички постове са тематични и има хиляди харесвания/споделяния. С една дума се чудех какво по-дяволите съм направил и има ли някаква причина страницата ми да бъде премахната...

Четох по разни форуми за подобни случаи и донякъде се обнадеждих, защото видях, че има някакъв шанс да бъде върната. Пуснах първия appeal, който беше критичен, защото в мейла от фейсбук пишеше, че ако бъде отхвърлен страницата ще бъде изтрита.

На другия ден получих отговор, че страницата е получила огромен негативен фийдбек от потребителите и техните приятели, което ми се стори много странно, защото страницата е развивана от нулата и всички хора в нея са се присъединили доброволно. Отговорът на фейсбук не беше нито положителен, нито отрицателен. Това, което направиха след първия апийл беше да смъкнат нивото на забраната - публикуваха страницата, но пък блокираха публикациите й от нюзфийда.

До тук добре, минах критичната част с триенето и реших да обжалвам отново. Написах едно дълго писмо, в което благодарих, молих ги да ми я върнат, разказах им за историята на страницата, че хората и се кефят и че всеки ден получавам съобщения, че е много яка и прочее. Предположих, че може би страницата е станала жертва на атака, която по някакъв начин е генерирала негативен фийдбек. Накрая ги помолих отново да ми махнат забраната и да ми кажат къде съм сгрешил, за да не се случват подобни неща и т.н.

Днес, страницата ми беше върната. Отговорът беше точно като предния, който пак обяснява за негативната репутация, но накрая завършва с "Все пак, благодарение на жалбата ви, решихме да намалим наказанието на страницата ви".

И двете съобщения получих между 10 и 10.3 сутринта.

Какъв е изводът - дори когато фейсбук ударят, може да се обжалва и явно когато е станала грешка нещата са поправими.

Какво препоръчвам:

Сериозните си проекти дръжте на истински акаунт, за да може при евентуален катаклизъм да се легитимирате и да искате от Фейсбук да поправи фала. Мазнете се, бъдете любезни, молете им се да ви дадат още един шанс и прочее.

Според мен, негативният фийдбек може да идва по две направления - или чрез вирусните постове на страницата ви или чрез злонамерена атака. Сигурен съм, че на бота, който банва са му намерили цаката и може да бъде манипулиран.

От сериозни проекти не правете следните неща, защото са предпоставка за бан:

- не продавайте постове
- не споделяйте страници
- ако рекламирате продукти, правете го деликатно с линк към сайта си, в никакъв случай не слагайте директни афф линкове. Една моя страница така изгоря, може да ви звучи странно, но ми отговориха че съм правил 3td party advertising.

Това е накратко. Дано да съм бил полезен.
 
От: Facebook has unpublished your page и как успях да си върна страницата с appeal

Браво Ред много полезно инфо - Сега след като си чел подробно техните условия можеш ли да дадеш отговор на въпроса който нищихме в една друга тема - Брои ли се за нарушение публикуването на линк към собственият сайт за който страницата е регистрирана като официална.
 
От: Facebook has unpublished your page и как успях да си върна страницата с appeal

Мисля, че ако се пуска линк към официалния сайт не би трябвало да има никакъв проблем. Няма логика да има, но въпреки това, правилата ги няма черно на бяло и единствено опита може да ни бъде учител. Аз споделях постове от официалната вър втора страница и мисля, че това беше една от причините да се простя с втората. Разбира се, това нямаше как да го знам предварително :)
 

Горе