Fibank Digital Me - оферта или измама?

Здравейте, предприемачи. Имах малко премеждия в университета, та накрая се оказа, че ще трябва да ми преведат сума единствено по банкова сметка. На 18 години съм, завършвам 12 клас и ставам студент, но нямам сметка, както съответно и карта. Мой познат ми каза за един пакет услуги на Fibank - Digital Me. Пакет за хора между 18 и 23 години включително, като има първоначална такса 2 лева..само това. Няма такса за обработване на информация, няма такса при теглене на пари ( поне в България ). Изглежда ми твърде хубаво, има ли нещо, което не знам, или просто мога да се възползвам от годините си? Също така, бих искал да попитам дали има подобни пакети, но на други банки, които знаете? Има и възможност да избера между Mastercard и Visa, кое би било по-добър избор. Предполагам и че не би трябвало да имам проблеми при теглене на пари в страни, членки на Европейският съюз? Ще съм много благодарен на всеки, изказал и споделил мнението си. Прилагам и линк към пакета - https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/bankovi-paketi/digital-me
 
Млад си още и затова не знаеш, че банка, която да се "мине" заради теб НЯМА!
Погледни за Пейсера или Револют.
 
Ясно ми е че във всеки случай банката печели, но предполагам че предвид възрастовото ограничение, бих могъл да получа нещо повече. Едното за сметка на другото..какви са предимствата на картата на Револют?
 
Помня, че като завършвах средно ни раздадоха едни 'младежки' карти от ДСК на същия принцип, без такси, условието беше да си под някакви години, после си минаваш на редовната сметка с повечето такси. Не е "измама" (зависи от дефиницията ти, де), но е начин да привличат клиенти. Повечето хора остават на познатото и не сменят банки всяка година.

Револют няма никакви такси за поддръжка (инфо). Много лесно управление и издаване на виртуални карти. Може да си вземеш и физическа "безплатно", но идва от някъде си и ще си платиш 10лв доставка.
 
ОК са. Дейтсвай. Маркетингов ход, за вкарат и младите в банковата система, че за банките младите са труден таргет сегмет от маркетингова гледна точка, повечето нямат сметки или ползват алтернативи като Револют и прочие.

А после след като минеш 23 ще почнат да ти предлагат кредити, кредитни карти и т.н. (при доходи по сметката, разбира се).
 
Като завършвах висшето ни бяха раздали от тези "безплатните" карти. След известно време отидох да затворя сметката, тъй като почти не я използвах. Няколко години по-късно работих длъжност, при която се налагаше да внасям служебно пари във същата въпросна банка. По банкова и фирмена политика трябваше да ме "проверят" така да се каже. Тогава ми направиха първия банкерски пиърсинг. Оказа се, че сметката не е закрита и имам начислени такси и лихви за около 200лв. Естествено за да докажа обратното трябваше да представя документ, който няма как да пазя толкова години (а и не помня дали изобщо тогава са ми дали при закриване).

Така, че "безплатното" е само в едната посока. Ако ти се налага да имаш взаимоотношения с банки и финансови институции, винаги бъди нащрек...да ти е отворено и третото око преди да се ангажираш или подпишеш на каквото и да било.
 
Ясно ми е че във всеки случай банката печели, но предполагам че предвид възрастовото ограничение, бих могъл да получа нещо повече. Едното за сметка на другото..какви са предимствата на картата на Револют?
Виж също и icard https://icard.com/bg аз ползвам тях и съм доста доволен.
 

Горе