GenBucks - out of business?

ppyordanov

New Member
Здравейте! Както и сами сте се уверили, достъпът до официалната страница на GenBucks от няколко месеца е напълно, в най-добрия случай частично-ограничен. Т.е., най-голямата възможна операция е евентуално логване, като не се предоставя инфо за кликове и реализирани поръчки, така нататък. Има слухове, че афилиейт програмата вече не функционира, сиреч това е краят й. Уверете се сами, ползвайки следния линк:
http://ikillspammers.blogspot.com/2008/10/genbucks-sancash-affking-tulip-lab.html

P.S. Искрено се надявам да сте от хората, изтеглили парите си навреме... Лично се бях захванал с бъкса тази година - от януари месец, като това са първите ми стъпки в афилиейт маркетинга, и имах желанието да спечеля някой лев; случилото се обаче наистина е обезкуражаващо, нали?
 
Последно редактирано:
От: GenBucks - out of business?

е никой не е застрахован , но май че по големите по яко ги удря кризата
 
От: GenBucks - out of business?

то не се знае кога ще загинат и те...
 
От: GenBucks - out of business?

Леле На 31 декември ми пратиха Епасса на 12.01 го получих ,а някъде след седмица се сринаха .
И дори да се случи нещо с тях има teeth whitening products kym drygi programi. Между другото човек от кешбърнерс потвърди за техния краи
 
Последно редактирано:
От: От: GenBucks - out of business?

Леле На 31 декември ми пратиха Епасса ............


Извинявам се малкия офф., но има ли някой проблеми с еПаасс-а в БГ??
Чувам какви ли не истории от приятели "на запад".
Теглиш/харчиш си нормално и блокират картата с основание "странно поведение" и после за ауторизация искат да се прати лице и гръб на истинска твоя кредитна карта и лице и гръб на паспорт/лична карта.....а после разни члучки с липсващи пари от истинската карта.....те реално ти научават ccv кода.... просто и това ме притенява като потенциална беля?!? дано не се случва разбира се...
 
От: GenBucks - out of business?

Да, вярно е че понякога искат сканираното копие на лична карта и кредитна карта. На мен не са ми искали и се надявам да не ми искат...

Моля обърнете внимание, че всяка българска банка издава банкова карта само на клиенти, които предоставят лична карта и се съгласят тя да бъде сканирана. Повечето банки в света също го изискват. ePassporte е едно от малкото изключения - те искат сканирана лична карта само в някои случаи (когато се усъмнят). За по-голяма сигурност те искат и сканирана банкова карта. Идеята е, че по този начин ще разберат, ако личната карта и банковата карта са откраднати (проверяват статуса на картата - ако не е обявена за открадната - значи собственика на картата е този, който ползва услугите им).

Но за липсващите пари не е задължително да са откраднати от ePassporte (разбира се не изключваме подобна възможност). За да бъде извършена кражбата е достатъчно да имаш инсталиран шпионски софтуер или информацията да бъде прихваната при прехвърлянето и по мрежата. За да се намали риска от кражба на данните при прехвърлянето, това става директно чрез сайта на ePassporte (не ползвайте електронна поща - това би било доста глупаво - съдържанието на писмата е изключително лесно да се прихване и прочете! Също така не бива да се ползва факс - телефонните линии на ePassporte се подслушват от крадци на кредитни карти, защото те много добре знаят, че съществуват хора, които не са компетентни и затова ползват факсове!).

Много често подобни страховити истории за кражби се разпространяват от конкурентни компании. Тази практика е много разпространена сред посредниците на Форекс - за повечето посредници на Форекс съществуват много страховити истории из форумите. Много от тях са измислени от конкуренти на компанията, която се плюе.


Правила за безопасност при сканиране и изпращане на лични данни:

Вземете мерки на твърдия диск да не остава информация за сканираните документи (която после да може да се прочете от престъпниците). Това може да стане по няколко начина:
- Да се ползва криптиране на твърдия диск - вкл. и на дяла, където е инсталирана операционната система
- Да се ползва жива Линукс дистрибуция, която не използва swap (или ползва криптиран swap в случай, е оперативната памет не е достатъчна). В момента на ползването не трябва да се ползва твърдия диск.

Разбира се трябва да осигурите скенер, който да е включен към компютъра, чрез който ще се праща информацията. Ако това не е възможно трябва носителят на информация, който е ползван за прехвърляне на данните (от компютъра със скенера до компютъра с връзка с Интернет), да се почисти (записване на случайни данни многократно) или унищожи (препоръчително - с голям чук).

След ползване на компютъра и скенера, последните се изключват от мрежата. Идеята е да се изчисти информацията от полупроводниковата памет (там тя не е криптирана и може да бъде открадната ако някой дойде, разглоби компютъра и я прочете с подходящ хардуер!).

Ако е възможно, вместо кредитна карта е добре да се сканира дебитна карта, в която няма почти никакви пари (и не се използва на практика - само за пред ePassporte).

https://www.epassporte.com/secure/docupload/forms/verification/SpecialHighOTB_NLM.pdf


Google: "A photocopy of a valid government-issued photo ID" epassporte
 
Последно редактирано:
От: От: GenBucks - out of business?

..............................


Ако е възможно, вместо кредитна карта е добре да се сканира дебитна карта, в която няма почти никакви пари (и не се използва на практика - само за пред epassporte).


Прав си, а пък аз поради причините които си изброил правилно по-горе...ползвам МастерКард, но с неснижаем минимум..т.е. тя реално е дебитна карта и я ползвам само за хостинги и домейни. В нея държа минимални суми за да няма гафове от такива случки, а и е вързана със СМС-известяване, поне да реагирам на секундата ако нещо "тръгва" да става.


П.С. Преди 4 или 5 години получавам обаждане от банката, че са ми блокирали картата поради сигнал от МастерКард, че в Щатите има откраднати от еди кои си сървър ако не греша към 5 милиона номера на карти!!!! И въпреки, че няма проблем с моята карта в изминалите 2 дни от сигнала, банката (БГ банка) доброволно ми я преиздава (даже с 1-2 месеца бонус), защото моята карта имало 99% вероятност по техни данни да е в листа с номерата....бях много доволен от постъпката им. Единствено ме притесни, че я бях ползвал 90% с Годеди и 10% с 2 хоста....не разбрах от къде е била белята.
Но винаги е добре да се държът малки суми по карти с които се плаща в мрежата.


Мерси за инфото за еПасс-а.
Да считам, че колегите тук нямат грижи с ползването и ще взема да си пусна и аз.
 
От: GenBucks - out of business?

Когато си поръчваш картата самостоятелно може би процедурата е по-тежка. Моята я поръчаха и платиха GenBucks преди да се гътнат. Препоръчвам ти да ползваш някоя афилиейт програма, която предлага карти ePassporte безплатно за първата година (ако е с добра конверсия като GenBucks на времето - иначе е по-добре да си платиш $40-те долара, които някои афилиейт програми покриват от собствения си джоб).

Имай предвид, че има предимства сам да си платиш за картата - има по-малко ограничения. Но ако ще получаваш пари само от сериозни афилиейт програми (такива с ePassporte Business Account), "Controlled Affiliate Account" ти върши идеална работа:
http://www.predpriemach.com/showthread.php?p=71108#post71108
 
Последно редактирано:
От: GenBucks - out of business?

След като ще загиват, защо тоя от скайп суппорта казва, че ще се завърнат?
 
От: GenBucks - out of business?

Вероятно защото наистина ще се завърнат :)
 
От: GenBucks - out of business?

Гледам че коментирате тук за ePassporte и verify-ване на акаунта за да вдигнат лимитите.

На мен ми поискаха лицевата страна на лична карта и още някакъв документ, на който да има името ми и адреса ми. Та единственото което ми беше под ръка е един сканиран стар чек, но не ми го одобриха....Някакви идеи какво друго мога да им изпратя? Пишат сметка за вода, ток или телефон, но те са на български. Ходих в пощенска банка да искам бележка, но ми искат 30лв. за бележка с името и адреса на английски :mad:
 
От: GenBucks - out of business?

Защо смяташ, че щом са на български има някакъв проблем? Нормално е да им представиш документи на български, защото живееш в България! Ако им пратиш документи на английски би трябвало да се усъмнят и да не ти ги одобрят (ако си вършат работата качествено).
 
От: GenBucks - out of business?

Сигурен ли си? Мислех. че трябва да са на английски, едва ли има някой там да разбира кирилица. Не трябва ли да го разчетат за да го сравнят с адреса, който съм дал при регистрацията си? :shock:
 
От: GenBucks - out of business?

Обърни внимание какво написах в скобите - "ако си вършат работата качествено". Дали е така няма как да знам.

Смятам, че щом са казали "сметка за вода, ток или телефон" значи искат точно това, което са казали. Няма да е добра идея вместо това, което те искат, да им даваш нещо, което ти си мислиш, че те искат.

Това дали разбират кирилица или не си е техен проблем. Щом искат да работят с хора от цял свят, ще се наложи да разбират всякакви азбуки :)
 

Горе