Аукцион за: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

ktomov

Premium
Рейтинг - 100%
12   0   0
Така. Хайде и аз да пусна нещо за продажба. Става дума за сайта gledai.be. Мнозина от вас са го срещали преди години, дали защото съм продавал реклама, или сте попадали чрез търсения на него.

На който не му се чете да скролне надолу, където са цифрите.

История: Сайтът беше стартиран преди 5 години и една седмица с цел не толкова печалба, колкото възможност за българите в чужбина да се развличат с филми онлайн. Малко по малко сайта придоби голяма популярност и стана един от най-посещаваните. Последваха проблеми със сектор БОП за които съм говорил в други теми. След визитата ми при тях и последвалите показания, обвинение не беше повдигнато, но на мен така или иначе не ми се рискуваше, за това го преструктурирах в сайт за ревюта, информация, трейлъри и т.н. Преди преструкторирането, сайта ползваше рекламната мрежа на етаргет за монетизация, както и директна реклама. В последствие изиадс и гугъл адсенс. В продължение на доста време, изкарваше прилични приходи (над 700-800 лева месечно) от изиадс и директните рекламодатели.

За мое съжаление, поради различни обстоятелства и промените в живота ми, нямах нужното време да го поддържам на нивото, на което желаех. Така сайта в продължение на последните 2 години, просто си стои, но въпреки това има приходи на база които е формирана цената.

Приходи: В момента - само и единствено от адсенс, като за последните 11 месеца, средномесечните приходи са в размер на 58 евро.

Трафик: Трафика в момента идва главно от търсачките, но предвид че е на самотек през последните 2 години (последният филм е добавен на 22 юни 2012), е напълно нормално да не надвишава 300 уникални дневно, но пък и рядко пада под 250.

Какво е нужно за да печеля от него? В момента нищо, но пък ме съмнява някой да пожелае да го купи, само за да взима по 110 лева месечено, а предполагам ще иска да го поддържа. Това е и нужното на сайта - съдържание. Докато беше актуален и съдържанието не беше на 2 години, е имало периоди в които е надвишавал 4500 уникални потребителя дневно, като приходите бяха над 1500 лв/месец. Сами си решавате дали ще може да го поддържате и какво ниво ще достигне.

Цена и защо търга започва от тази? Сайтът в момента ми докарва по близо 60 евро на месец. Не бих го продал за по-малко от 18 месечни негови приходи, иначе казано ~2000 лева. Това е и причината за тази стартова цена. Цената за купи сега е, цената за която смятам, че мога да продам труда си, положен по този сайт.

Защо продавам сайта? Основната причина - липса на време за поддръжката му, а и необходимост от средства. Нов град, с приятелка, квартира, а и вече студент на стари години - нужни са ми средства.

Стъпка: 50 лева, т.е. първият открива търга с 2000 лв., следващият бид трява да бъде минимум 2050.

Кога приключва търга? Точно след 1 седмица на 13ти август в 12:00 (обяд), българско време ИЛИ ако някой е готов да плати цената от 3500 лв. Накратко, търга може да приключи и след 10 минути, ако се стигне до сделка за цената която търся.

Какво ще получите вие, ако спечелите търга? Файловете, базата данни, домейна, гуугъл акаунта, който включва поща, аналитикс и ютюб канал с 186 последователи (всеки трейлър има описание и линк към сайта от където също идва трафик - преглежданията са 428,446), фейсбук фен страницата с 1698 фена, както и помощ при прехвърлянето на сайта.

Несериозни коментари и лаишки спорове няма да търпя, и мненията от типа на "ама как ще му искаш толкова пари бе, ти луд ли си" ще бъдат докладвани на администраторите. По-горе съм дал основателни причини поради които му търся тази цена. Това е минималната цена за която бих се разделил, максималната вие ще я определите. Който не е съгласен с поставената цена, го моля да пропусне темата.

Поздрави,
Томов
 
Последно редактирано:
Здравейте!

Понеже получих въпроси на лични съобщения, а желая всичко да бъде открито за всеки един от кандидат купувачите, ето и отговори на въпросите, които най-вероятно ви интересуват.

Уникално ли е съдържанието? И да и не. Част от информацията за филмите е копирана от други сайтове, друга е преведена, трета е писана от мен и копирана на други сайтове. За съжаление минаха повече от 2 години от както спрях да се занимавам със сайта и вече нямам абсолютно никакъв спомен кое, какво е. В случая при офертата не мисля, че съдържанието е от свръх естество, по простата причина, че вече е прекалено остаряло и може да се приеме като основа за всичко останало. Продава се сайт с печалба, която седи на ниво без да се извършва работа по него, дали ще се увеличи зависи от купувача.

Сайта е на Wordpress, нещо специфично? Това е моя грешка, че не го описах в самото начало. Сайта ползва Wordpress като CMS с доста модифицирана премиум тема. Вградил съм нужните за мен функции, по начина по който аз съм преценил. Специфичното, ако може да се нарече такова е използването на custom post types & custom taxonomies.

Filmi.jpg

Някакви наказания имал ли е? Не съм напълно сигурен. Има различни нива на трафика за последните 5 години, но е важно да се уточни, че е бил на автопилот за последните 2 години, че и повече.

Статистика
Виж файлът Analytics gledai.be Audience Overview 20120801-20140731.pdf
Виж файлът Analytics gledai.be Location 20120801-20140731.pdf
Виж файлът Analytics gledai.be All Traffic 20120801-20140731.pdf

Скрийншот от гугъл аналитикс за последните 11 месеца ще предоставям само на ЛС.

Поздрави,
Томов.
 
Последно редактирано:
Да разбирам, че няма интерес към търга?
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Имам чувството, че в този форум ако стане въпрос за суми над 100лв. предприемачите се изпаряват :mad:
Все пак успех.. дано се намери купувач. :wink:
 
Или това, или аз надценявам продукта си :)
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Според мен хората с възможности да купуват сайтове избягват Бг проекти и са минали към англоезични или други ниши. Но и пазара се е посвил... Продават се май само фб страници.
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Според мен хората с възможности да купуват сайтове избягват Бг проекти и са минали към англоезични или други ниши. Но и пазара се е посвил... Продават се май само фб страници.

Продават се, но няма кой да ги купи :) Преди продавах много повече страници, сега много по-бавно се продават.
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Според мен хората с възможности да купуват сайтове избягват Бг проекти и са минали към англоезични или други ниши.

има доста вярно в това, но сайта е готин може и да си намери нов собственик ;)
 
Явно наистина стагнацията е голяма. До момента имаше само едно запитване, на което е отговорено в темата. Или сайта не се струва подходящ и печеливш, или хора които желаят да инвестират, просто липсват.

Така или иначе не умирах от желание да се разделя с него. Дори само заради сантименталната стойност бих го задържал. Но имайки предвид, че изкарва сравнително добра печалба, без да си мърдам пръста, няма да имам против да си го задържа. Основната причина за продажбата е, че имам нужда от средства за нова работна машина, а и факта, че на стари години станах студент :)

Както и да е, търга е активен до 13ти Август в 12 на обяд. Все още има 3 дни, така че всеки е свободен да открие търга.
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Във форума не са позволени търгове с резервирана цена иначе винаги е по-добре да почнеш от ниска сума, за да се раздвижат нещата, а има и нещо друго в сезона на дините сме все пак и активността е предимно на морето:)
 
Re: От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Във форума не са позволени търгове с резервирана цена иначе винаги е по-добре да почнеш от ниска сума, за да се раздвижат нещата, а има и нещо друго в сезона на дините сме все пак и активността е предимно на морето:)

Мисля, не си наясно какво се има предвид под "резервирана цена" и забраната, която присъства в момента във форума. Резервираната цена, е скрита такава, която продавача обявява или известно време след началото на търга, или е споделена с част от управляващите форума. В случай, че тя не бъде достигната, без значение колко потребителя са наддавали и до къде са стигнали - продаваният сайт/услуга/фейсбук страница и т.н., остават на продавача, защото не е удовлетворен от максималният постигнат бид в търга.

(Повече информация за това, можеш да прочетеш в хелп секцията на може би най-големия биддинг сайт - http://pages.ebay.com/help/sell/reserve.html)

В случая имаме минимална цена, защото аз като продавач, в никакъв случай не бих се съгласил да се разделя със сайта за сума по-ниска от тази.

Също така имаме и сума, която ако бъде предложена веднага, човекът който я предложи - взима сайта и търга се прекратява. Т.е. максимума, който очаквам да получа като оферта за сайта - BIN (Buy it now)

(Повече информация за това, можеш да прочетеш в хелп секцията на може би най-големия биддинг сайт - http://pages.ebay.com/help/sell/fixed-price.html)

В случая, не мисля, че нарушавам което и да е било правило на форума, а също така съм максимално коректен и към потребителите :)

Що се отнася до сезона, възможно е, но аз не продавам чушки, че да вървят само през есента. Това е сайт, а който си изкарва прехраната с това, не мисля, че го бърка дали навън е 40 градуса или -15 :)

Поздрави,
Томов!
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Имах в предвид минималната цената на която си склонен да дадеш сайта тоест ако тя не бъде достигната няма продажба, може би греша терминологията:),но мисля, че и ти говориш за същото.
Нещо не си ме разбрал:), ако беше разрешено е хубаво да почнеш примерно от 100лв за да набереш инерция както се вика, понеже виждам, че под 2000 няма да паднеш та затова.
 
С грешка си. Минималната цена е нещо съвсем различно от резервираната цена :)
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Ок, може и да греша, мисълта ми е примерно за да събудиш интерес почваш от 100 кинта за да се раздвижи търгът.
 
Re: От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Ок, може и да греша, мисълта ми е примерно за да събудиш интерес почваш от 100 кинта за да се раздвижи търгът.

И ако търга секне на 500 да продам сайта за толкова? :) В този случай вече се ползва резервирана цена - търга почва от 100, а моята резервирана цена (която остава скрита за потребителите е 2500). Търга продължава и достига 1600 да речем, а в същото време търга изтича. Тогава резервираната цена не е достигната и съответно сайта остава мой, а наддавалите с пръст в уста.

Този сайт за под 2000 няма да бъде продаден, дали под формата на търг или след време ще пусна нова обява за продажба при фиксирана цена.
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Аз така разбирам ето това.
Идеята е да се почне от ниска, но не прекалено ниска цена, но това е забранено тук така, че това имах в предвид...
 
Точно за това ти обяснявам, че в сегашният си вид, търга няма резервирана цена, а има минимален първи бид. Т.е. минимума за който АЗ бих се разделил със сайта.

Имайки предвид, че средно месечните приходи на сайта за последните 11 месеца са по 59.27 евро цента, което прави 1066.86 за 18 месеца или 2086.60 лева, никой и нищо не може да ми каже, че си заслужава да почна търга от 100, 500 или 1000 лева, при положение, че така или иначе парите ще влязат в джоба ми, а и много повече след определен период от време. :)
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Ти си знаеш, ако не друго раздвижихме темата:)
Успех в продажбата!
 
От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

То, ако не ти дадат желаните 2 бинки, по-добре някои да ти слага свеж контент и ти ще си ги изкараш за 0 бройки.
 
Re: От: Gledai.be - 5 годишен сайт. Стартова цена 2000 лв. BIN 3500 лв.

Ти си знаеш, ако не друго раздвижихме темата:)
Успех в продажбата!

Да, и благодаря за което :)

То, ако не ти дадат желаните 2 бинки, по-добре някои да ти слага свеж контент и ти ще си ги изкараш за 0 бройки.

Именно! Това е и идеята. Ако нямах нужда от лаптоп струващ 2к, нямаше да продавам сайта, а щях да си го държа. Проблема е, че хич не ми се занимава с кредитни институции :)
 

Горе