Google и Facebook обединяват усилия срещу неверни новини

rr4ev

Member
Google и Facebook съобщиха, че ще предприемат общи мерки, които имат за цел да прекратят разпространението на „фалшиви новини“ в интернет. За целта те ще „отрежат“ достъпа на някои разпространители на такива истории до тяхното финансиране, а именно рекламата, съобщава агенция „Ройтерс“.

От Google съобщиха, че работят върху нова политика, която ще попречи на сайтове, представящи преднамерено невярно съдържание, да използват нейната система за реклами AdSense. В същото време Facebook също промени рекламната си политика, като посочи, че санкциите за измамно или подвеждащо съдържание се разширяват и вече ще обхващат фалшивите новини.

Промяната идва след като Google, Facebook и Twitter станаха обект на обвинения, че са се превърнали в платформи за разпространение на фалшиви и често злонамерени новини, които може и да са повлияли на изборния резултат в САЩ.

Мерките, които социалната мрежа предприема, обаче, са ограничени и не са насочени към фалшиви новини, които потребителите споделят в своите профили. В изявлението на Facebook се казва: „Не интегрираме или показваме реклами в приложения или сайтове, съдържащи нелегално, подвеждащо или измамно съдържание, включително фалшиви новини“.

От Google пък заявиха: „Ще прекратим рекламното обслужване на страници които представят погрешно, тълкуват погрешно или прикриват информация за издателя, съдържанието или първоначалната цел на уеб собствеността“.

Източник: http://www.economy.bg/marketing/vie...ok-obedinyavat-usiliya-sreshtu-neverni-novini
 
Половината форум къса ризи и отваря джобса след тоя пост.
@uni-web честито, дано си първия изгорял.
 
Последно редактирано:
М даааа цензура, ..... аз отдавна я правя сам за себе си, като ми излезе смотан сайт с глупави новини и му давам да не ми се показва повече във фейса, а гугъл той отдавна не показва на челни позиции глупави статии. Интересен е факта, че конкуренцията между рекламодателите може би ще се засили и качествените сайтове ще печелят повече.
 
Съмнявам се, че ще успеят да отсеят фалшивите от истинските, освен чрез ръчен подбор :D
 
Съмнявам се, че ще успеят да отсеят фалшивите от истинските, освен чрез ръчен подбор :D
Има, има начини и то доста. Имат доста сериозни системи за класифициране на информацията, както и системи за докладване, така че могат да станат нещата.
 
То и аз от извесно време филтрирам новини, като спрях да гледам по телевизията такива. Първо там да ударят цензурата. Но и в нета е добре да има, аман от плоската земя и подобните там умнизми.
 
То и аз от извесно време филтрирам новини, като спрях да гледам по телевизията такива. Първо там да ударят цензурата. Но и в нета е добре да има, аман от плоската земя и подобните там умнизми.

Вие тук все едно сте се събрали да пошивате! Хората пари изкарват от тези сайтове. Предлагат това, което се търси...
 
Добра новина, макар че въобще не влизам във фейсбук, трябва по някакъв начин да се разкарат тези глупави сайтове. Оправданието, че от тях се печели, понеже има търсене, е много глупаво. Правете нещо сериозно и полезно, не мислете само за пари! Заради това мислене на повечето хора сме на това положение. Който отиде да работи някъде - гледа какво да открадне, който прави сайт - гледа да го наблъска с глупави статии и изскачащи реклами, който стане политик - на базата на предишния си опит, гледа да вземе възможно най-много. Всичко е навързано и почва от дребните неща.
 
Господ за 6 дни създаде земята и на седмия седна да почива :). Малко така ми звучи новината.
 
Безспорно има много боклук във Фейса. Аз обаче съм доста подозрителен към подобни "полезни" мерки. Друго яче казано, всяка новина, която не е съобщена от CNN е невярна. За справка, долното видео:
Дано да греша o_O
 

Горе