Google ме мрази... :(

Frik

Active Member
Здравейте!

Мисля да стартирам един проект за който писах на няколко места из форума. За съжаление по основната ключов дума има 59 800 000 редултата (става дума за БГ), не знам по-вашата скала дали това се равнява на конкурентна ниша. Както и да е, реших да се боря и стартирах три блога, които мислех да ползвам за сателитки... Написах уникални статии (според Copyscape), сложих линкове тук там и чакам големия Г. да мине...

След около 20 мин. след като сложих линковете, една от статиите в единия блог вече беше индексирана. Другите без промяна... На другия блог поставих линковете в Svejo, за да стане по-бързо и се случва следното: на следващия ден статията дето бе индексирана се дейндексира, линковете от Svejo се индексират, но самия сайт и статиите в него - не, а третия блог въобще не го отрасява... :(

Не знам къде е проблема, съдържанието е уникално, поставих линкове от сайтове с PR3, в които се постват всеки ден статии и бота индексира статиите (следователно посещава сайта), дори индексира текста на линковете, но не и самите блогове... Според вас на какво се бължи това?


п.п.: Не поствам линкове към блоговете тука, понеже ми казаха, че е добре бота да индексира даден сайт с линк от сайт с висок PR...
 
От: Google ме мрази... :(

дай да видим за какво става на въпрос, а това откъде ще те индексира бота няма никакво значение ...
 
От: Google ме мрази... :(

че е добре бота да индексира даден сайт с линк от сайт с висок PR
За първи път чувам за такова нещо, а иначе почакай малко не бързай толкова и не блъскай веднага линкове навсякъде та да не отнесеш някое и друго наказание.
 
От: Re: Google ме мрази... :(

свежото е с нофолоу и се ранкват с твоето заглавие без да ти предават линк джус трябват ти до фолоу социални мрежи в които да събмитваш

Някакви идеи? :(
 
От: Re: Google ме мрази... :(

сложи 2 от тях в подписа си да си запълниш слотовете и изчакаи малко и им трупаи още линкове :) преприемач.нет е дофолоу и е добро начало

Някой беше писал, че трябва да се внимава с прекоперното линкване на нови сайтове. Би ли ми казал колко е "прекомерно" като някаква бройка... да речем не бива повече от 100 линка да сочат към нов сайт или неможе да се направи такова нещо? Понеже не искам да прекалявам... Също така указва ли значение ако навсякъде се линкват и двата сайта (примерно: 10 сайта линкват и двата мой сайта)
 
От: Google ме мрази... :(

Google те мрази щото за 3 дена не те класира? Какъв hater е този Google, а?

1. Свежо линковете са с нофолоу.
2. Няколко линка тук там не ти гарантират индексиране, че и добър SERP в първите няколко дена.
3. SEO е търпение и време.
 
Новите верно много бързате едно време се чакаше по три месеца да те индексира гугъл...

значи ако ти се появят прекалено много линкове накуп вероятно ще има ръчна проверка и тогава ако сайта има други неща несъответващи на уебмастър гаидлаинса неща вероятно ще изгориш другата опция за нов домеин е да идеш за 3-6-9 месеца в сендбокса да те проверят дали си сериозен с проекта ... ама твоите блогове са събдомеини на стари тръстед домеини така че не мисля че има проблем иначе MacTePа едно време беше пускал по 5000 линка на ден и не беше видял някакви проблеми :)


пп тои числото пет хиляди си го обича :) някои ден като имам настроение мога да ви разкажа историята за мастера, неговия човек и 5000 еду линка :)
 
От: Google ме мрази... :(

Може наистина да избързвам малко, но конкуренцията пусна 50 сателитки с дублирано съдържание и за седмица бяха индексирани... :shock:

п.п. нищо лично, но това за 5000 еду линка малко не го вярвам... :eek:
 
конкуренцията може да ги налинквала от по хубави места събмитанла сайт мапове и затова така


меила от предприемач нет трябва да доиде веднага виж да не е отишла в спама ако ползваш гмаил не трябва да има проблем ако бг меил може да се забави по дълго поради проблеми при тях

за еду линковете ами това беше експеримент които накрая доказа че като са шит пеиджовете от които те линкват ( предимно пр 0) почти нищо не прехвърлят като линк джус нищо че са от подстраници на еду домейни и не се получава никаква "сео магия" така че по добре един силен рилеитед линк отколкото една камара слаби пък били и еду те са само за плънка :)
 
Последно редактирано от модератор:
От: Google ме мрази... :(

Дойде, дойде... БГ поща съм посочил и затова се е забавило...

А ако дадена тема в predpriemach.net не стане предприемаческа (от Svejo.net -> Свежа), тогава получава ли линк, който гоогле ще захапе? :)
 
От: Google ме мрази... :(

Първо
Не бързай. Както вече са ти писали, трябва да имаш търпение.
Това с индексирането и на мен се е случвало, но забележи че под статията излиза само "подобни" а не "Кеширана"
После изчезват и се появяват вече свалени от Г.
Свежо е добър източник на трафик, но Г не проследява линковете.
Използвай Дао.бг, Пинг.бг, Предприемач.нет и други. Това с прекаляването на Линковете от социални мрежи е пълна глупост. Още от първия ден на сайтовете си трупам линкове от социалки и то над 20 различни. Досега не е имало проблем, просто не слагай един и същ текст.
Използвай РСС за сайтмап. По-удобно е и бързо.
И имай търпение.
 

Горе