Google ранкинг фактори

bgseoeu

Active Member
Вчера завърших една статия, която започнах преди почивните дни. В нея се опитах да преведа и опиша една значителна част от факторите, които влияят върху класирането на сайт в търсачката. Като цяло идеята я започнах с единствената мисъл да стане ценен ресурс, който да се допълва постоянно, и да се ползва като ориентир за всеки начинаещ или практикуващ програмист, оптимизатор, IT специалист и т.н.

Това е статията - Фактори за добро позициониране в Гугъл.

Надявам се всеки, който има знания и възможност да спомогне този списък да нарасне от 200 на 300 и повече фактори. Бонусът към всеки, който предложи нефигуриращ фактор, е сигурен :) За целта, моля пишете коментари под статията, за да публикувам максимално бързо предложенията ви.
 

strana

Well-Known Member
От: Google ранкинг фактори

Преводът е добър.

Що се отнася до автора, то той е реновирал една от статиите-легенди, обиколили seo-пространството преди няколко години. И не че тези фактори не са валидни. Но при тез сегашни характеристики на блога му (backlinko.com) няма да се учудя, ако следващият му хит бъде да изтъпанчи оназ архивна таблица с линковете, достатъчни за едикъвси PR.

А с истината в seo, всъщност, е добре запознат всеки лекар. Каква е разликата между лекарството и отровата?

Дозата.
 

ADO

Active Member
От: Google ранкинг фактори

Тъкмо мислех да ти споделям статията. Благодаря за полезния материал, ако се сетя за нещо, по-късно ще коментирам. Репче от мен.
 

Горе