Google keywords COMPETITION

mitakaJ9

New Member
Здравейте интересува ме в гоогле keywords нали има competition за всяка дума. Доколко е вярна тази статистика? Смисъл, мога ли да разчитам, че ако някоя дума с 400 000 човека търсене е под 1/4 competition мога със сравнително добро СЕО да индексирам сайта си на първа страница сред челните места? Или просто ще се подведа. Интересува ме защото чудейки се какъв сайт да направя и търсейки много със инструмента установих, че адски много думи имат нисък competition и не знам дали няма да се заблудя. МЕРСИ! :)
 
Competition-а е само за рекламните позиции. Ако пробваш да търсиш например "азис", тула показва никаква конкуренция, а месечните търсения са 33100. Резултатите от търсачката са 665 000. Има и по-подходящи примери, но не ми се търси. С две думи - има думи, които се търсят много, има доста сайтове, в които се пише за тях (т.е. конкуренция от гледна точка на СЕО - пробвай да направиш нов сайт и да оптимизираш за Азис да видим дали е лесно да излезеш на първо място), но никой не рекламира в адуърдс с въпросните думи. :)
 
От: Google keywords COMPETITION

Competition-а е колко конкуренция имаш като рекламодател. Демек колкото повече, толкова по скъпо ще ти струва да рекламираш през adwords-а.
Това няма нищо общо с конкуренцията като уебмастър.
 
От: Google keywords COMPETITION

Мерси много. Имам само още един въпрос. Има ли как да разбера каква е конкуренцията за дадени ключови думи като уебмастер?
 
От: Google keywords COMPETITION

Напиши в Г думата и виж колко резултата излизат
 
От: Google keywords COMPETITION

За фразата която искам да оптимизарам излизат 1 660 000 резулата при месечно търсене от 400 000 човека. И все пак не мога да преценя дали ще е лесно да се преборя в челните места... :). Друго което се чудих излизат 83 100 000 резултата и 7,480,000 търсения месечно. Не мога да анализирам тези данни тъй като не съм напреднал достатъчно все още така, че ако може някой да ми помогне :)
 
От: Google keywords COMPETITION

Какво ще рече "не мога да анализирам"?
Всеки анализ има някаква цел, все едно казваш "не мога да мисля". За да мислиш трябва да имаш някакъв обект по който да мислиш.
Каква ти е целта, какво искаш да разбереш от тези данни? На мен ми се струва че не знаеш какво искаш да разбереш. Ако си поставиш ясна цел, анализа не е труден.
 
От: Google keywords COMPETITION

Зависи от думата , има keywords , които имат много търсения месечно , но са лесни за достигане на първи позиции , докато други - като ИМОТИ , ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ и т.н. ще се поозориш , но who care , SEO за бг сайтове е сравнително лесно .
 

Горе