Google Panda 4.0

От: Google Panda 4.0

хора дайте съвет как да се въстановим тези , които сме порязани от пандата , има ли въобще някои сигурен метод ?

Пандата е насочена към сайтове с "некачествено съдържание", т.е. ако имаш проблеми търси ги по сайта си а не извън него (например лоши линкове). Примери за некачествено съдържание: крадено (дублирано или с ниска уникалност), автоматично генерирано, безсмислено или прекалено малко. Друга възможна причина е голям брой индексирани страници на даден сайт, но в тях съдържанието е много малко като количество.

Вариантите какви са: 301 редирект на некачествените страници, noindex, пренаписване на съдържанието, добавяне на още съдържание, примерно ако имаш дадена категория само с 1-2 кратки статии, вкарай още статии в нея и т.н.

За повече подробности търси в нета има достатъчно съвети и кейс стъдита, където всичко е описано доста добре.
 
От: Google Panda 4.0

Пандата не е страшна, или поне след като първата Панда удари яко, би трябвало всички хора да си напишат домашното. Страшното чудо е Пингвина, видях на 2-3 места, че тия дни и него ще пуснат. Все пак той не е щъкал от Ноември миналата година.
Пандата удри спам, гепено съдържание и все такива неща! Тоест неща които всички хора правещи/имащи/поддържащи някакви сайтове би трябвало да са наясно и да не са ударени!
Страшния е Пингвина, виж там нещата са по-неясни, там можеш да отнесеш дървото и дори и да не разбереш защо. Сега ще видим, тия дни.. а може би, още тая вечер ще го пуснат и Пингвина.. дано сайтове ударени по-рано, сега да изплуват.
Ще видим. :)
 
От: Google Panda 4.0

Някой забеляза ли, че изчезнаха снимките и авторството от SERP-a ?
 
От: Google Panda 4.0

Бях го писал и преди в една тема:
SEO-то в познатия ни вид умре, да ме извинят хората, които се занимават с това, от тук насетне всичко в голяма степен е маркетинг.
От тук насетне трябва:
- Да се отдели възможно най-голямо внимание на потребителя, за да може той да се върне отново в твоя сайт, без да използва гугъл.
- Всеки, който е влязъл в твоя сайт през гугъл, то той трябва да е доволен и да знае, че нужната му информация ще я намери при теб, за да се върне отново.
- Сайтовете трябва да са бързи, интуитивни, подредени и изчистени, но да рекламите да бъдат достъпни, освен ако потребителите не се научат, да плащат такса за ползването на сайта.
- За онлайн магазините... разчитането за добро позициониране в гугъл е безплатна реклама, но се вижда, че има големи проблеми и отново трябва да се търсят варианти с маркетинг, реклама и PR, защото гугъл вече не носи сигурност и стабилност.
- До сега всичко се правеше за да е доволен гугъл, сега трябва да се прави за да е доволен потребителя, убеден съм, че гугъл ще го оцени и един ден ще берем още повече плодове на нашия труд.

Това са моите виждания с тоя ми ти жужъл... не може да разчитаме на него вече, трябва други методи да използваме и ще се радвам ако обсъдим, как да заобиколим трафика от гугъл и да използваме директен такъв?

Всички искаме потребители и да печелим пари, какво искат потребителите? Искат точна кратка и ясна информация, искат преживяване, искат всичко да е интуитивно (въпреки, че не го осъзнават)... А къде е гугъл в цялата схема? Никъде (освен адсенс), защо тогава обръщаме толкова голямо внимание на гугъл?
 
От: Google Panda 4.0

Няма ли някой от колегите да е доволен след тези Панди и Пингвини. Не може всички да са недоволни? :D
 
От: Google Panda 4.0

- До сега всичко се правеше за да е доволен гугъл, сега трябва да се прави за да е доволен потребителя, убеден съм, че гугъл ще го оцени и един ден ще берем още повече плодове на нашия труд.
Много утопично :)
 
От: Google Panda 4.0

Няма ли някой от колегите да е доволен след тези Панди и Пингвини. Не може всички да са недоволни? :D

То доволните броят пачките сега, нямат време за писане :D :p
 
От: Google Panda 4.0

Една панда отнема около 10 дена докато се види крайния резултат, спокойно само в неделя ако някой ползва Sistrix след ъпдейт на базата им ще видим пораженията поне от части. По-лошото е че скоро Пингвин ще удари тъй че триите спам линкове да не изядете калая.
 
От: Google Panda 4.0

Последните 1-2 седмици имаше активно разместване ежедневно. Не знам дали е приключило, но аз лично съм много доволен от новия ъпдейт!
Това, което ми прави впечатление, че за повечето ми сайтове са излезли по-напред по основните си ключови думи и по-назад по второстепенните ключови думи.
Ако сайтовете ви излизат назад след ъпдейта изглежда от гледна точка на гугъл това което мислите че са ви основните ключови думи не са според него - просто моите размисли :)
 

Горе