Google Webmaster Tools: сайта ми имал некачествени страници

happyslacker

New Member
Добавих два домейна в Google Webmaster Tools, които са наказани (няма нищо в индекса, но ботът продължава да ги обикаля) за да видя какво ще ми кажат от Google.

Google Webmaster Tools: Quality Issues on http://www.домейн.com/
January 27, 2013

Dear site owner or webmaster of http://www.домейн.com/,

We've detected that some of your site's pages may be using techniques that are outside Google's Webmaster Guidelines. If you have any questions about how to resolve this issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

Отдавна не съм ползвал Google Webmaster Tools, сега реших да видя какво може да се направи.

Сайтовете бяха с потребителско генерирано съдържание (user generated content) - бях ги оставил с отворена регистрация за да може всеки да се регистрира и да публикува съдържание (Wordpress с отворена регистрация). За единия си спомням, че по едно време се усетих, че съм задал новите потребители да бъдат със статус Contributor, а не Author - така се налага да се логвам и да одобрявам новите публикации. А мен много ме мързи и не бях се логвал от доста време и затова се бяха натрупали много публикации. Реших да не ги чета и да ги одобря накуп. Тази лавина от нови страници май е задействала някоя антиспам защита на Google, защото известно време след това сайтът беше заличен от индекса. После затрих всички съмнителни потребители заедно с цялото съдържание, което са постнали, обаче "след дъжд - качулка".

Трябва ли сега да си посипвам главата с пепел и да обяснявам в reconsideration request как съм грешен и моля за прошка Google (да се свети името му, амин)?

И преди се е случвало да ми махнат цял домейн от индекса, обаче след 2 години (кога минаха...) наказанието пада - без да съм ползвал Google Webmaster Tools изобщо. Дали има смисъл да се занимавам да им се моля през формуляра за reconsideration request или да чакам 2 години да си изтече наказанието?

Има ли значение как ще формулирам прегрешенията си? Някакъв стандартен формат, за който се знае, че след като го прочетат, модераторите премахват наказанието?
 
Последно редактирано:
Да и на мен ми паднаха накзания след две години - ама после пак ги деиндексираха, може да пробваш посипването с пепел в реконисидереишън рекуест - НО само ако нямаш "кофти" линкове към сайтовете понеже аз се обясних се за сдържанието но ме ушляпаха за кофти линкове...
 

Горе