HBO GO

Dobr3w

Member
Здравейте, тези които имат абонамент за HBO GO биха ли споделили мнение? Доволни ли са от услугата, какви филми/сериали се предлагат, има ли българиски субтитри на новите филми/сериали, българиско аудио предлага ли се ? Качеството на картината какво е ?

Благодаря предварително.
 

Svetliooo

Active Member
Ползвам го единствено, защото го получавам с абонамента ми към Теленор. Пускам го няколко пъти годишно, само когато дават GoT, защото ме мързи да тегля торенти.
Не съм киноман, не гледам много филми като цяло.
От тази година има много кофти проблем със субтитрите и при всеки епизод на ГоТ се случва да остане по един ред на всеки 20-30 мин на екрана. Накрая на филма има по 3 реда субтитри.

Ако трябваше да си плащам, не бих. Но пак, не съм някакъв киноман ..
 

ExTended

Active Member
От скоро се пуснах аз - доволен съм, макар че реално го гледам 2-3 часа в седмицата, ако има и толкова.

Има доста неща за които съм чувал хубави отзиви, има Дисни/Марвъл филми, различни филми и сериали , които не са продукции на HBO, ако не се лъжа, така че избора е приличен. По-добре е отколкото очаквах откъм всички страни - всеки стар сериал си е добре подреден по сезони, епизоди.

Българските субтитри не ги знам как са, тъй като или гледам с английски такива, или без субтитри изобщо. Английски им субтитри са малко questionable, тъй като тук-таме изяват по някоя и друга дума от диалога, или пък цяла реплика липсва на места, така че не е 10 от 10 експириънс в тази насока, но едва ли е по-зле от аматъорските субтитри, където примерно също има доста недвусмислици.

Аз като човек, който разбира добре езика, се дразня на местата, където метафорите и шегите не са преведени добре, за това просто избягвам да си го причинявам, но то при всеки превод го има този момент, особено когато се правят на килограм. Така че субтитри - 7/10 или 8/10.

Качеството на мен ми харесва. По-добре е от Voyo като че ли. Аз примерно ползвам Mtel Now и Voyo, пак супер рядко, главно заради някой и друг футболен мач, и за сега при HBO Go срещам доста по-малко главоболия и с качеството и с навигацията.

Главния минус е, че нямаш възможност да търсиш съдържанието по букви: примерно сериали с А, сериали с Б и т.н. Но за сметка на това са ги подредили по жанрове и търсачката си работи, ако те интересува по-специално някой сериал.

Много е удобно и че запаметява точно до къде ги гледал всяко шоу - сезон, епизод, минута + последни настройки на аудио/субтитри, така че в това отношение бие другите подобни услуги.

Нещата с бг аудио не са много, но като цяло не мисля, че аудиторията им очаква нещо друго, така че това не го казвам като критика.

Бих им дал 9.2/10, като Voyo е 7.8/10, а Mtel Now 7.3/10. Добре са подредени нещата, просто можеше и по-добре.
 

TheEntrepreneur

Active Member
Не си струва според мен. Пускат нови филми, които са толкова зле, че няма да коментирам.

И въртят едни и същи неща постоянно.
 

angelovarna

Active Member
Вече над две години ползвам услугата. Не създава проблеми, видеото е с добро качество, субтитрите също, има не малко заглавия с дублаж на български език, но са само детски филми и предавания, което е ОК.
Имат доста популярни филми в каталога си, като и сравнително нови такива (на по 6+ месеца откакто са излезли по кината). Както е отбелязано по-горе - за всяко видео се помни докъде е стигало и се предлага избор при пускането му дали да продължи докъдето е стигнало или да започне отначало.
Хората от поддръжката им отговарят бързо. Приложенията им за мобилни платформи като iOS се поддържат и проблеми с несъвместимости се оправят сравнително бързо (имаше проблем преди няколко месеца с един от ъпдейтите на iOS, свързан с поддръжката на субтитрите, който бе от самата ОС, разрешиха го в рамките на седмица-две).
Далеч по-добре е услугата от Voyo и Netflix. Очаквам с нетърпение да видя в края на тази година какво ще се случи с Apple TV+ и през следващата с новата стрийминг услуга на Дисни.
 

VMiloykov

Well-Known Member
Далеч по-добре е услугата от Voyo и Netflix. Очаквам с нетърпение да видя в края на тази година какво ще се случи с Apple TV+ и през следващата с новата стрийминг услуга на Дисни.
Защо мислиш е по-добра от Netflix?
Ползвах HBO GO 1 месец и се отказах, а Netflix не съм го спирал от поне 2 години. Първата причина - синхронизцията и запомняето до къде си стигнал работеше в 80% от случайте. В Netflix просто го спирам и доглеждам от другото устройство.

Disney до колкото разбрах до края на годината ще са пуснали и те тяхната услуга. Apple-ската на този етап ще бъде само за тяхни продукции, което не много.
 

angelovarna

Active Member
Имам малко дете у дома, което оценява подобаващо заглавията с бг дублаж. До момента не съм забелязал да има проблеми със запомнянето на прогреса на видеата. Доглеждането от което и да е устройство асоциирано с акаунта е налично като възможност и при HBO Go.
На Нетфликс услугата е без локализация и с по-висока такса.
Apple TV+ останах с впечатлението, че ще включва филмите, които към момента отдават под наем и за закупуване + допълнителните ексклузивни продукции. Те също имат добра локализация на български - субтитри и дублаж, също заглавията пристигат по-бързо при тях отколкото при HBO Go, предлагат 4к качество без допълнително плащане както е при Netflix.
Възнамерявам да закупя още 1-2 Apple TV 4k устройства и след това да "напазаря" малко заглавия да си ги имам в 4к, средната цена на заглавие е около 20-25лв, което е по-евтино от това да си го купиш на Bluray, а и не е на физически носител, което е +.
 

Горе