Продава се: Hide to Spider Wordpress plugin

razdumka

Active Member
Рейтинг - 100%
16   0   0
Та значи... Създадох за свои нужди WP плъгина Hide to Spider.
Общо взето, плъгинът скрива от ботовете на търсачките javascript или html код, което допринася страниците да се зареждат по-бързо в очите им. Това е много важно за SEO. Скоростта на зареждане на страниците е тежък фактор за класирането в SERP.
За целта се дава възможност да се зареди JavaScript file, който се зарежда в header на потребителите, но остава скрит за търсачките. Другата възможност е чрез новия Widget, който плъгина добавя, да си заредите html или JavaScript код, който ще остане скрит за търсачките.
Между другото техниката е много интересна и не намерих алтернатива в Интернет, иначе нямаше да си играя да кодя.
hts-banner-copy.jpg

plugin-settings.png

plugin-widget-settings.png

Повече можете да прочетете тук https://cpudevices.com/2020/06/01/hide-to-spider-wordpress-plugin/

Така и така имах нещо готово, опитах се да го пласирам на codecanyon за продажба, но ми беше ясно, че трябва да загубя много време още, защото те те реджекват ако си кръстиш променливата на value1 или value 2 или пък ако ползваш функция на php, ако за нея има специална в WP...

Както и да е, загубих време да правя видео, изображения в определен формат, общо взето загубих повече време да правя ревю, отколкото в коденето.
Та... Да не съм капо съвсем, предлагам плъгина за 15 лв. за потребителите на форума. По-нататък ако въобще ми се занимава ще пооправя кода и ще го пусна в някой маркетплейс за поне 25$, така че няма да сте набутани.
Ако взема, че го пусна безплатно в репосито на wp.org, малко ще сте набутани, ама това май няма да е скоро, така че....
Ами това е.... На лично чакам оферти, а плащането може на epay, easypay и т.н.
А-а-а може срещу някое яко линкче и за без пари да пратя плъгина... Общо взето ще се разберем....
 
Последно редактирано:
  • Haha
Реакции: Sky
Как действа това? Нещо като
Код:
if ( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']), 'googlebot') )
?

Не се сещам за много случаи ВП юзъри сами да си качват такива файлове. Ако го направиш автоматично да намира всички скриптове от темата и плъгините и да ги скрива, ще е много по-ефектно.
 
Ами трябваше ми да си нахакам много уиджети с реклами, но да не пречи това на скоростта на страницата при обхождане. Не че досега скоростта не е била от значение, но прочетох, че през 2021 ще е тежък фактор и реших малко да си поиграя и да хвърля прах в очите на Г. Ще го доразвия като ще добавя на всеки сложен уиджет в ВП да има чек дали се крие или не от търсачките, само че това ще е в Про версията. Тази ще отиде на репото фре май.
 
  • Haha
Реакции: Sky
За да е комерсиален продукт, трябва повече залъгалки да има.

Например да сканва всички активната тема и всички активни плъгини и да вади всички скриптове, които зареждат. После срещу всеки изваден скрипт - бутонче "Hide".

Да пази и статистика - кога кой бот те е обходил, колко килобайта боклук си скрил от него и тем подобни - да гледат и да се радват.

И още маса тъпотии може да се добавят само и само да се дигне стойността в очите на купувача.
 
Аз хляб от кодене няма да ям, това съм го разбрал... Ами малко така - за спорта... Между другото има много хляб в идеята и подобна техника ще стане must-have след време. Въпросът е, че трябва да има пазар, а те са 5-6 платформи, които могат да продават, а имат изисквания, които даже не мисля да покривам. При работещ код ще ме карат да си сменям имената на променливите и т.н. Хайде де...
 
Имена на променливи едва ли. Ама ще гледат дали са спазени ВП стандартите, дали е ескейпнат юзър инпута, има ли достатъчно опции за настройка и т.н. Минимални коментари из кода.
 
Те затова като гледам, освен теми, нищо креативно няма като плъгини в codecanyon и monstertemplate. В mojomarketplace не съм опитвал да пласирам, но нямам сили вече да се занимавам. Имам още една идея, която ми трябва. Ще взема да я направя наполовина. Ще ги сложа в репото на вп.орг и ще доразвия в про плъгините, за да ги продавам на мой сайт. То така се и прави, ама за мен програмирането е досадно и много трудно се хващам да понаправя нещо.
 
ВП пазарът е извънредно налазен и ако не си готов да драпаш със зъби и нокти, може би няма смисъл да влизаш. Ако изкараш нещо, дето се окаже търсено и купувано, хиляди индийци и пакистанци ще се втурнат да пускат техни версии.
 
Хахаха, надхитрил гугъл :D :D :D :D :D

Купувайте смело, ще има и бонус банан.
 
Е... Тези от Codester не ги знаех, но имат читави неща. Пуснаха го, след едно две уточнения. И те се притесняваха дали тази техника може да навреди. Казах, че показването на различно съдържание на различни потребители си е легално, а вече кой какво крие е друга работа. Те взеха, че го пуснаха за продажба. Ето и линка https://www.codester.com/items/23031/hide-to-spider-wordpress-plugin?ref=cpudevices (леле, даже реф са сложили в линка)
 
GLWS!
 
Все пак трябва да се предупреди, че това е Blackhat техника и при една ръчна проверка може и да изгори сайтът :)
Малко е като оцветяването на ключови думи в същия цвят като бекграунда.
 
Все пак трябва да се предупреди, че това е Blackhat техника и при една ръчна проверка може и да изгори сайтът :)
Малко е като оцветяването на ключови думи в същия цвят като бекграунда.
Ами примерът ти не е удачен. Твоите прикрити думи с фона на задния фон ще изгърмят всеки сайт от 2008 насам. По твоя начин искаш хем гугъл да ти захапе контента, хем потребителя да не вижда.
Това, което плъгина прави е съвсем легално, както да дизалоунеш контент от Гугъл. Blackhat е да си индексираш съдържанието с непозволени техники, а не да криеш съдържание от Г. Показването на различно съдържание на различните потребители отдавна се прилага от всеки сайт. Това дали потребителят идва от PC или от смартфон, също е част от логиката на повечето сайтове и се подава различно съдържание, защо не и на Г?
 
Аз хляб от кодене няма да ям, това съм го разбрал...
В коденето ако не намираш хляб, трудно ще намериш и извън него, но всеки си знае неговото.
 
Показването на различно съдържание на различните потребители отдавна се прилага от всеки сайт
Това е така, за другото обаче не съм сигурен. Въпросът е спорен и затова написах, че е добре да се предупреди
 
Демото бачка ли? Щото и с хром добавката виждам големио син банер у десно.
 
Демото бачка ли? Щото и с хром добавката виждам големио син банер у десно.
Правилно си разбрал! Реших да опитам плъгина дали работи с кеширащи плъгини, защото уиджетите като станат на статични файлове от кеша и ще показва едно и също и на ботове и на узери. Опитах и греда... Не работи! Вече го оправих и работи за плъгините W3TC и WP SuperCache... За други не знам!
 
Правилно си разбрал! Реших да опитам плъгина дали работи с кеширащи плъгини, защото уиджетите като станат на статични файлове от кеша и ще показва едно и също и на ботове и на узери. Опитах и греда... Не работи! Вече го оправих и работи за плъгините W3TC и WP SuperCache... За други не знам!

Аз все още виждам банера
 

Горе