HNS - HandShake - Децентрализирани домейн имена

Spyrax

Active Member
Handshake е експеримент за сътрудничество за създаване на децентрализирана мрежа, която води до глобално разпределение на имена.

Официален сайт: https://handshake.org
Най-важните въпроси с отговори: https://handshake.org/faq/
Маркетплейс: https://www.namebase.io
Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/currencies/handshake/

Създателите са с добър бекграунд. Има значителна разлика от ENS, Namecoin и Unstoppable domains. Аз лично запазих доста имена, за скромните стотинки на бройка. Домейн имена, които биха стрували доста хилки на сегашният пазар. Споделям го тук, защото горещи български ключови думи все още не са така закупени.

Opera браузер за интегриране на Handshake за базирано на блокчейн, децентрализирано именуване на домейни: https://blogs.opera.com/news/2021/12/opera-handshake-hns-partnership/
Работи се на интегрирането в Brave Browser.

Отделно купих за скромните 1000лв HNS, пък ще видим бих стигнал до 5,000лв инвестиция, ако видя някъв дроп.
 
  • Haha
Реакции: Sky

NovaPS

Well-Known Member
Известно време ги следях, сториха ми се в застой, а y.at много дръпна като пуснаха native url при Опера, как точно ще се сработват handshake y.at в Опера ми е малко тъмна индия, в смисъл ако вече имаш ренат y.at и дойде някой с регнат handshake, ма може би аз не схващам нещо. Като цяло нещата ми се струват все още далеч от масс юзера, ама сигурно някой ден ще са прЕпсувам, че съм изтървал "влака".
 

Mat

Active Member
Децентрализирано е някаква вълшебна дума последните години, като искаш да продадеш нещо което няма друга иважна функция го децентрализираш и рибите сами скачат в мрежата.
 

Горе