Invalid DKIM Signature към сървърите на Microsoft

mr_nikolov

Active Member
Здравейте колеги имам следния проблем, който много ме вкарва тъча. На споделен хостинг в СуперХостинг имам активирани DKIM и SPF Authentication на имейлите. Всичко работи добре когато се разпращат имейли към Gmail, Mail.bg и дори Yandex писмото си идва като в (Signed by my-domain.com) в DKIM Status и пей сърце, обаче в Hotmail и съотвено Outlook нещата се осират и се доставя с Invalid signature. Имал ли е някой такъв проблем и как го е решил защото незнам как нацелих една кадърна мацка от съпорта която ми обяснява как всичко е наред... Ако пък не сте го пробвали има един екстеншън за Thunderbird - DKIM Verifier много е удобен. Или може ако имате хостинг там да ви дам моя имейл в Hotmail да ми изпратите съобщение и да видим вашите как ще ги приеме.
 

s1yf0x

Well-Known Member
От: Invalid DKIM Signature към сървърите на Microsoft

1. Кой е домейна
2. Какво е съдържанието на DKIM записа
3. Какво е точното съобщение за грешка в htomail / msn (може и screenshot)
 

mr_nikolov

Active Member
От: Invalid DKIM Signature към сървърите на Microsoft

1. mistelo.com
2. DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; q=dns/txt; c=relaxed/relaxed; d=mistelo.com; s=default;
h=Message-ID:Subject:To:From:Date:Content-Transfer-Encoding:Content-Type:MIME-Version; bh=MHN8he3Fbs5mWwjJRwtOvgmiXxAdslZjP0Zl+XyHoS8=;
b=4FdEIp0pGiRPYLK945bCYQxalARGCsiXLs/+g8jH1VC4FO8rl6Q/SR56K1WrIeESZYpqvGmFtceYbxfEcvmGDofKZoA66YVAgfWS6TVtbI3DogK8WIw+jSSb2C39DG8403GpPlWWY1nC9at0U4xBSIOvapGQRKEjxBAoIWPTHyc=;
3. Реално в web mail-а нищо не ми излиза като грешка просто ги буташе в SPAM след като активирах освен DKIM и SPF спря да ги бута в SPAM. Съобщението за грешка го виждам чрез DKIM Verifier add-on-а на Mozilla Thunderbird и то е: Invalid (Signature wrong)
 
Последно редактирано:

s1yf0x

Well-Known Member
От: Invalid DKIM Signature към сървърите на Microsoft

проблем с DKIM не може да е причината за да влизане в SPAM / BULK . Вероятно проблема е бил с липсата на SPF, което води до понижен антиспам рейтинг.

DKIM записа ти е валиден и правилен. Е малко ти е къс ключа но ще го преживеем, че не е 2048 бита. Мозилата явно извежда съобщение, защото се опитва да подпише мейла с друг ключ, който не знам от къде си търси на твоя компютър. Опитай през уеб мейл и не би следвало да имаш такъв проблем..... И да се обадиш на мацката, вероятно е била права.
 

mr_nikolov

Active Member
От: Invalid DKIM Signature към сървърите на Microsoft

Ама той въпросът е, че само когато получателя е на сървърите на Microsoft тогава го дава за невалиден иначе ако получателя е в Gmail примерно е ок. А имейлите са изпратени през web mail client-а.

Благодаря иначе за помощта, а относно ключа - такъв го генерира cpanel-а иначе и аз съм маняк и щях да го генерирам 2048 bit-а :D
 

Горе