JV Project - Търсят се freelancer-и

ExTended

Active Member
Рейтинг - 66.7%
2   1   0
Здравейте!

Търсим хора, с които да си партнираме по осъществяването на определен брой проекти в сферата на ‘sites rental’ или иначе казано на отдаването на сайтове под наем. Без да се впускаме в излишни подробности бизнес модела е следния: създава се уеб-сайт свързан с дадена пазарна ниша, с цел посетителите на този да се свързват с даден бизнес. След това този сайт получава добра доза SEO на различни ключови думи свързани с конкретната ниша + населено място. Когато сме доволни от броя месечни посещения от Google търсения и различни други методи за привличане на потребители, които ползваме, предлагаме този сайт на специалисти/бизнеси, които са от бизнес нишата и населеното място, за които иде реч в сайта. Като например ‘нотариус Плевен’ и т.н.

Какво се ще се изисква от вас, ако ви одобрим за наш партнъор по някой/някои от проектите ни? Най-вече ще искаме да пишете статии, с които да класираме сайта на добри позиции в Google. Колко статии, с какви ключови думи и от по колко думи зависи от сайта. Ние се занимаваме с изграждането на сайта, системата за обаждания, допълнителните източници на посещения и накрая със самото отдаване под наем на даден клиент.

Какво печелим ние и какво печелите вие? Хубав въпрос. И ние, и вие печелим от месечният наем на този сайт, който варира като стойност. Понякога е 100лв. друг път 400лв. Когато става въпрос за англоезични сайтове говорим за наеми от порядъка на 200-500$. В случая ще си делим чистата печалба от този приход. Разходите за домейн и хостинг са малки, така че няма да натоварваме вашият дял от печалбата с тях. Но тъй като 10-20% от месечните приходи от даден сайт отиват за привличане на повече посетители, чрез различни типове реклама като Google Adwords, реклама в локални вестници, реклама с локални телевизии( рядко рекламираме по локални телевизия, но се случва), тези всичките разходи се приспадат от месечните приходи от сайта и с вас разделяме 50 на 50 остатъка. Например ако от даден сайт, който сме разработили с вас изкарваме по 200лв. на месец, приспадаме да речем 15% разходи за реклама, което е 30лв. и остават 170лв. чиста печалба, които си разделяме с вас. В случая това ще значи 85лв. които вие ще получавате всеки месец.

Колко работа се изисква от нас и от вас? Честно казано не малко. Нашата работа си е ясна – намиране на добра бизнес ниша, купуване на домейн, хостинг, създаване на уеб-страница, създаване на системата за пренасочване на обажданията, избиране на подходящите ключови думи, уточнение с вас колко и какви статии ни трябват, работа по SEO-то на сайта, известни малки инвестиции на пари и време за допълнителни типове реклама, като описаните по-горе, търсене и намиране на наемател от бизнес нишата, поддържане на сайта работещ, поддържане на връзка с клиента. Това е нашата част. Вашата част ще е написването на известен брой статии за определената ниша, на български или на английски - в зависимост от проекта. Статиите необходими за всеки проект варират като брой, тъй като конкуренцията при ключовите думи никога не е еднаква, а и броят на ключовите думи, за които се борим варира според бизнес нишата на различните проекти. Все пак можем да ви кажем, че един проект изисква около седмица-две писане на статии. Понякога и малко повече за по-скъпите проекти, но пък съответно те носят повече пари всеки месец.

Колко време отнема един проект от начало до край? Ако сте наясно със SEO оптимизирането на сайтове ще знаете, че няма как да ви дадем точен отговор. За нас всеки проект има два ключови момента, които трябва да станат, за да е завършен. Първо – всеки месец да имаме определен брой обаждания от привлечените потребители на сайта, тъй като точно тези обаждания карат собствениците на бизнес да ни плащат наем за сайта. Второ – да намерим наемател на сайта. Когато преценим, че даден сайт е готов за отдаване под наем, ние се заемаме в откриването на наемател за него.

Нека поставим нещата така. Понякога на един сайт му е необходим месец докато започне да носи добър брой обаждания, от СЕО оптимизацията и другите типове реклама. Понякога са необходими два или три месеца. След като стигнем до този момент ние започваме да се свързваме с бизнеси, които да наемат сайта. Понякога ни отнема няколко дни, друг път няколко седмици или дори месец.

И ние и вие получаваме възнаграждението си, когато сайта бъде нает. Ако някой клиент наеме сайта и след шест месеца се откаже, ние правим необходимото възможно най-бързо да намерим друг наемател на сайта. Вие получавате вашите 50% от печалбата всеки път, когато някой наемател си плати наема на сайта, независимо дали става въпрос само за един наемател, или за няколко наематели, които са се сменили с времето.

Плюсове и минуси на работата:
+ Получавате многократно пари, за работа, която вече сте свършили.
+ Възможност да натрупате брой проекти, от които получавате процент печалба.
+ Възможност за добри месечни доходи
+ Гъвкаво работно време – по принцип се въздържаме да определемя крайни срокове за извършването на работата и се съобразяваме със страничните ангажименти, ако партнъорите ни имат такива – като например постоянна работа, грижа за деца или родители, ако са студенти.
+ Възможност чрез партнъорството си с нас да си докарвате допълнителни месечни дохиди, ако работите някъде другаде в момента

- Несигурни възнаграждения – ако някой наемател реши да се откаже да плаща за наем на сайта, няма да имаме приходи от този сайт, докато не го наеме някой друг клиент. Понякога някой друг го наема веднага, понякога отнема дни или седмици.
- Първоначалните приходи ще се забавят известно време. В смисъл такъв, че когато първоначално започнете партнъорството си с нас, ние ще стартираме общ проект. И вие ще получите своето възнаграждение при завършването му и всеки месец след това. Но докато този първоначален проект не бъде завършен, той няма да докарва приходи, от които вие и ние да печелим.


По принцип търсим хора, с които да работим в дългосрочен план, защото когато бъде завършен един проект, ние стартираме друг, или пък работим по няколко проекта едновременно, така че постоянно да създаваме нови източници на доход, тъй като един завършен проект е точно това – източник на месечен доход сега и занапред. Така че с времето е напълно възможно да сте работили по десет, двадесет или повече проекта за нас и всеки от тях да ви носи месечни доходи, които като се съберат да правят една добра сума.

Изисквания към партнъорите ни:
1. Навършени 18 години.
2. Добро владеене на езика на който ще пишат статиите за проектите – български, английски или и двата.
3. Свободно време за писане на статии поне 10 часа на седмица.

Опита в писането на статии е предимство.
Притежаването на активен PayPal акаунт е предимство.
Възможността за отделяне на повече време за писане на статии е предимство.
Желание за дългосрочно партнъорство и работа по повече от един проекти е предимство. ( Вие ще пишете статии само за един проект във всеки един момент, но когато приключите със статиите за този проект можете да ни помолите да започнете работа върху статиите за следващ проект).

Поздрави!

Моля при въпроси пишете ми на [email protected] тъй като съм убеден, че няма да мога да върна ЛС във форума, защото рядко използвам акаунта си тук и нямам необходимия брой постове.
 
Последно редактирано:
От: JV Project - Търсят се freelancer-и

Здравейте,
Не разбирам почти нищо от бизнеса в интернет, но искам да попитам това значи ли, че ако напиша даден брой статии, в момента няма да получа нищо и трябва да чакам някой да наеме сайта, за да ми се плати някаква сума? Освен това как ще разбера, че сайтът е нает? Моля да ме извините за невежеството, ако има нещо, по което това лесно може да се разбере.
 
От: JV Project - Търсят се freelancer-и

Горния модел с доверието не вирее в България. Никаква гаранция няма, че някой ще е честен с друг, че ще му плати или съответно свърши работа. Дори и между роднини.
Дори и всичко да е юридически оформено, договори и т.н., като се знае качеството на съдилищата.
 
От: JV Project - Търсят се freelancer-и

Здравейте,
Не разбирам почти нищо от бизнеса в интернет, но искам да попитам това значи ли, че ако напиша даден брой статии, в момента няма да получа нищо и трябва да чакам някой да наеме сайта, за да ми се плати някаква сума? Освен това как ще разбера, че сайтът е нает? Моля да ме извините за невежеството, ако има нещо, по което това лесно може да се разбере.

По ред на номерата:
1. Да, при горния бизнес модел плащаме при реално наемане на сайта.
2. Най-лесно можете да разберете дали сайта е нает като звъннете на номера там. Първоначално номера в сайта най-вероятно ще води до гласова поща, за да можем да прослушаме колко и какви обаждания се правят към номера всеки месец и съответно да пренасочим клиентите към реално съществуващи бизнеси от нишата. Правим това по няколко причини. Първо сайтовете първоначално няма да имат достатъчна месечна посещаемост, за да са реално полезни на наемателите. Второ - хората, които са позвънили ги препращаме към реално съществуващи бизнеси, защото би било некоректно да не го направим и да ги оставим да си мислят, че някой ще им се обади по въпроса, който ги вълнува. И трето - така показваме на потенциалните наематели ползите от сайта. Когато видят, че имаме реални обаждания и им докараме няколко клиента безплатно, те са много по-отворени към предложението ни за наем на сайта, когато се стигне до този момент.

И тук отговора на въпроса ви - най-лесно ще разберете, че сайта е нает като позвъните на телефона за връзка в сайта. Ако е гласова поща - не е нает. Ако ви вдигне секретарка/бизнес собственик или какъвто и да е субект отсреща, значи сайта е нает и някой приема и обработва обажданията.

Това е в най-общи линии.
 
От: JV Project - Търсят се freelancer-и

Минавам на бързо да кажа, че вече 'наехме' един колега от форума, което е супер и се надявам работата ни заедно да е ползотворна и дългосрочна. :)

Можем да 'наемем' още един-двама човека, ако и други съфорумци проявяват интерес към проекта. Можете да ми пишете ЛС тук във форума или мейл на [email protected]

Поздрави! :)
 

Горе