Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

fena01

Active Member
Здравейте колеги.

Иска да ви попитам някой ползвал ли е някой от Амазонските таблети, говоря за Kindle Book reader-ите? Няма значение конкретен модел, общи впечатлителн ще е интересно да прочета. Ако някой има може да измислим бартерна сделка.

От доста време ползвам един от тях, а именно Kindle Fire. Това е таблета със графичен интерфейс, рутнат е и си го ползвам като нормален андроид таблет, не като амазонски. Тези дни направих равносметка и стигнах до извода, че таблет без цветни графики ще ми върши много повече работа. Основното е, че четенето ще е единственото да кажем което ще мога да правя на него,и няма да си хабя времето във глупости.
 
Аз имам Kindle, ама не е таблет. С E-Ink дисплей е и с клавиатура - от по-старите модели. Много е удобен за четене.
Иначе гледам на Амазон можеш да си купиш от по-старите модели доста изгодно. И тука се продават вече, ама цените са неосновано надути.
 
От: Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

аз имам киндле 4, доволен съм
 
От: Re: Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

И тука се продават вече, ама цените са неосновано надути.

Като си сметнеш колко ще ти струва плащането на ДДС/мито и колко време ще изгубиш в борбата с бюрокрацията (EORI номер, разправии с куриера) може и да не е чак толкова неизгодно да си го купиш от някой български търговец.

Точно Kindle не знам дали е най-правилния избор, въпреки че може да е по-евтиния вариант.

Ако някой не знае: Amazon Erases Orwell Books From Kindle. Не знам доколко е разумно да се плаща на корпорация, която прави такива номера.

http://lmgtfy.com/?q=kindle+DRM+sucks
 
От: Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

Аз съм с този http://www.ebay.com/ctg/Amazon-Kindle-Keyboard-4GB-Wi-Fi-6in-Graphite-/108970839 , купих го преди около месец на търг и ми излезна 50 паунда с delivery-то, беше ползван, но дойде във вид неразличим от нов + кожен калъф и USB кабел за зареждане. Според мен инвестицията си заслужава и не съжалявам за похарчените пари. На фона на цените на хубавите книги, да не говорим какъв неизчерпаем ресурс има в интернет, само на български колко има, а ако сте на ти с английският език можете да си четете ...... :)))) Ако имате някакви въпроси питайте. Но като цяло технологията E-Ink е чудесна, батерията държи страшно много, четимост на слънце - перфектна. Можеш да браузваш през него, тествах го, да безцветно е, да нямаш пад или маус, местиш се като с TAB на клавиатурата, но пък можеш да си чекнеш мейл или да прочетеш нещо някъде. Аз го взех за да чета не да браузвам, за браузването имам смартфон.

Поздрави,
Галин
 
От: Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

Разглеждах в България по форумите този модел върви около 160-180-200 лв зависи от състоянието му втора употреба. При тези машинки ако е ползван с калъф няма какво да му има. Елементарната математика сочи, че средната стойност на хубава книга е 10-15 лв, при 10-тина книги вече ще говорим за избиване на киндъла, но той си остава за цял живот, естествено ако бива пазен :))
 
От: Kindle readers Някой ползвал ли е, някой продава ли?

Собственик съм на Kindle Touch и Kindle Fire, отделно съм бивш собсвеник на Kindle 3 Keyboard + 3G, а се замислям да взема един Paperwhite.

Истината е че до няколко дни Amazon ще отключат поддръжката на AppStore за България както и за още 200 страни. Ако може ресторни го и почакай малко.

Иначе моя също е рутнат - но това е защото искам да видя отвътре нещата как се случват.

Като алтернатива е B&N Nook - тук най-голямото преимущество е директен Google Play + поддръжка на ePub! При Kindle се използва mobi формата, докато индустриалния стандарт е ePub. За съжаление в момента B&N правят някакви шменти-капели с M$FT и бъдещето е малко неясно..
 

Горе