LeaseWeb - поръчка на хостинг?

bobi98

Active Member
Видях че при тях,преди да платиш даден хостинг план,трябва да оставиш валиден тел.номер,и те трябва да ти се обадят за да проверят и да ти активират хостинга.Ако не могат да го наберат, клиента трябва да им се обади на тях.
Докато не се осъществи връзка по телефона няма да ти активират хостинга.
Ако клиента не говори английски или няма възможност да им звъни до Холандия?
За първи път виждам такива условия за поръчка на хостинг.
Някой поръчвал ли е от там,и как протича цялата процедура?
 
От: LeaseWeb - поръчка на хостинг?

Поръчвал съм наети сървъри и express cloud в Холадия и USD през тях. Нямаше подобни неща с активирането.
Съветвам те да си предпазлив с тях. На мен ми спряха 4 сървъра в Холандия от Abuse department-a им защото имало някакъв репорт в SpamHaus, че през CloudFlare се хоствало на моите сървъри някакъв нелегален сайт. Така и не успях да ги накарам да се логнат на сървърите ми и да видят, че там няма web server въобще... Отделно после не ми дадоха да си сваля backup на данните...
 
От: LeaseWeb - поръчка на хостинг?

Тъй като разрешават голо съдържание, се досещате, че всеки пуска там всевъзможни простотии. Явно са ги принудили да въведат подобен вид верификация, или сами са стигнали до този логичен извод. А колкото до абюз департмънт-а им, кой знае на ден по колко сайта/сървъра им се налага да спират, заради спам/вируси/фрауд, но е несериозно от тяхна страна да блокират ей-така дадена услуга. Потърси алтернативни конкурентни сайтове в краен случай.
 
От: LeaseWeb - поръчка на хостинг?

Сигурно използват MaxMind, повечето хостинги него ползват. MaxMind ти се обажда автоматично като пратиш поръчката и ти продиктува 4 цифри. После тези цифри трябва да ги въведеш в сайта и това е. Дори и да не знаеш много английски, надявам се цифрите поне знаеш как са на английски. То не се налага да говориш, само чуваш четирите цифри и това е.
 
Eukhost се бяха обадили, за да им продиктувам данните, които са въведени при поръчката.
А Hosteurope даже пратиха писмо с код по пощата, който трябва да въведеш, за да се активира сървъра, така че явно на запад това е практика при наемане на сървър.
 

Горе