MerchantUtil - инструменти за онлайн търговци

deepdoff

Active Member
Здравейте, създадох една MVP-SaaS Tools платформа за онлайн инструменти които помагат за определени операции като:
  • Генериране на feeds за различни онлайн платформи като Google, Facebook и др.
  • Валидиране на feeds
  • Продуктови схеми
  • Обработка на снимки като - премахване на фон, компресиране, конвертиране и др.
  • SKU генератор, UTM builder
  • Catalog & Inventory инструменти и др.
Инструментите са безплатни като някои от тях след определен лимит имат възможност за еднократно плащане и отключване без лимити или Lifetime плащане и използване на всички инструменти без лимити завинаги.

Платформата е достъпна на адрес: https://merchantutil.com

Сега поста по-скоро е за мнение от вас дали подобен продукт има смисъл.
Целта на платформата естествено е с времето да има много органичен трафик и е направена с този замисъл.
Инструментите и guides са направени на стотици униални landing страници + че всичко е преведено и направено на 21 езика.

Страниците в sitemaps са 6к ще видим колко от тях Google ще приеме и индексира.
Flow за печалба от тези инструменти е следния:
1. Масово потребителите ще използват безплатните инструменти защото най-използваните и търсени неща в мрежата които дават решение на сравнително малки проблеми съм ги направил напълно безплатни без лимити.
2. Някои от инструментите са направени с безплатен лимит на използване, ако искаш да обработиш по-големи данни или файлове можеш да отключиш и платиш еднократно само за този инструмент или да си вземеш Lifetime и да използваш всичко безплатно и без лимити.
3. Може би напред във времето ако има достатъчно голям трафик бих пуснал Adsense реклами само в инструментите които са безплатни и имат най-много трафик. А тези които са платени да нямат реклами. А за тези които са с Lifetime изобщо никъде да няма реклами.
Но това за Adsense рекламите по-скоро не ми е приоритет и не мисля да го прилагам но е вариант.

Това всичко съм го направил тестово за да видя дали все още има смисъл и след месеци да видя как ще бъде трафика от подобно нещо. Защото всичко 90% което е вътре все още е много търсено от много хора в мрежата и мисля че ще има добър трафик но това са само конспирации.

Другото което е вече масово много хора си вършат нещата с AI но все пак глобално за цял свят има и хора които използвам за елементарни неща онлайн инструменти.

Tech stack: Go, Python, React, PostgreSQL, Redis, NATS (може да изглежда всичко простовато но инфраструктурата винаги трябва да е на ниво)
Hetzner VPS, Cloudflare, GitHub
Flow: Всичко е автоматизирано при merge от main към production автоматично се пуска Actions build images и pull на сървъра.
Плащанията са вързани със Stripe, потребителския профил е стандартен с активности, бележки от плащания, смяна на данни и тн.
Админ панела съм го направил супер прост за да се следят регистрираните потребители и всички видове плащания и тн.
В GA4 съм направил custom events за всичко за да се вижда кои инструменти се използват като:
  • Кога се отваря определен инструмент
  • Дали се използва
  • Дали успешно е завършена операцията която е стартирана
  • Плащания и тн.
Идеята с тези events е да се види за напред кои са най-използваните инструменти и евентуално да се набляга на тях за да подобряват и тн.

Мисля ако потръгне както си го представям да го пусна за продажба.
Та въпроса ми към хората които се занимават с подобни неща какво мислите за подобно нещо? Има ли смисъл от него (не от гледна точка че вие не използвате такива неща или използвате AI) а от глобална гледна точка подобни инструменти дали са търсени и ще носят трафик което реално е целта.

браво! Адски много ми харесва инструмента ти. Има огромно бъдеще особенно като са налични толкова много езици. Смятам ,че ще има много голям успех.

браво! Адски много ми харесва инструмента ти. Има огромно бъдеще особенно като са налични толкова много езици. Смятам ,че ще има много голям успех.
Ами надявам се, може един ден теста да излязе успешен пък и да носи доходи :D До края на деня ще пусна още 10+ инструмента които реално правят неща а не са просто на текст. Тествам ги доста преди да ги пусна. Ще пускам през някакво време статистики за които му е интересно как се движи проекта.

Декември или Януари и аз ще ви изненадам с един основен инструмент за всякакви подобни платформи използващи онлайн плащания :-) Ще спрете да ползвате Страйп и всякакви подобни услуги на различни финтех оператори и банки. Умишлено не вдигам шум около старта и разработката му за да не мине черна котка път ... очаквам просто един лиценз и ще го обявя , иначе като разработка е на 99% готов.

Това е сериозно нещо, трябва да имаш много голяма сигурност, минутни бекъпи, много сървъри и гарацния да няма downtime. Все пак ще се работи с пари и криптографски нещата предполагам всичко си го направил? Документация API готови js форми подобно на Stripe ли ще е?

Това е сериозно нещо, трябва да имаш много голяма сигурност, минутни бекъпи, много сървъри и гарацния да няма downtime. Все пак ще се работи с пари и криптографски нещата предполагам всичко си го направил? Документация API готови js форми подобно на Stripe ли ще е?
проекта го работя повече от година , а идеята е от 3 години, всичко е предвидено и направено както го пише в дебелите книги , дори имам вече собствена клас мрежа 255 IP. Обработване на реални картови данни отделно е с PCI DSS съвместимост на приложимата среда и процесите. Сертифицираният хостинг сам по себе си не прави MegaWallet съвместим, PCI DSS обхваща и системи, които могат да влияят върху сигурността на картовата среда. За MegaWallet.UK сегашният Лондонски сървър ни служи само за тестовете. Общо сървърите ще са 2 като трети е за бекъп. И това е само началото. Колокацията е в Tier III. Вчера направих симулирани тестове с плащания в dax.bg с webhooks и всичко мина по вода. Ползвам в момента цялата система като лаборатория за eyeballmonitor.com втория и трети етап които са чек по сценарии за паймент оператори.

1791459359055.webp
1791459382693.webp
1791459401370.webp

Супер, успех ще я тестваме живи и здрави твоята система.
най големия плюс на системата ще е елементарното внедряване и липсата на бюрокрация при верификацията и договорните отношения - неща които тежат на всеки един собственик на онлайн магазини.

Както съм казвал и друг път не съм привърженик много на тези инструменти но без да съм наблягал на нищо специално и да съм се старал за каквито и да било резултати в подобни метрики мисля че съм се справил добре :D Все пак няма изображения които да тежат и да бавят + че ui е react а той трудно се постига да има 100/100. Надявам се това да помогне на SEO и четенето от crawler на инструментите.

Screenshot-2026-10-08-at-23-34-54.png

Горе