MySQL DUMP HELP

N1ck

Active Member
Имам дъмп направен с команда

mysqldump -uuser -ppass --all-databases| gzip > /home/my/dbbackup/dump.sql.gz

В който има няколко MySQL бази данни.

Налага ми се да възстановя само една от тях.

Някой може ли да помогне?

Имам cPanel хостинг с много бази данни които не са в този дъмп (дъмпа е от друг хост) . Мога ли примерно да разархивирам всички бази (ако е по-лесно) като запазя и старите на друг хост? После ще изтрия това което не ми трябва.

Благодаря предваритело!
 
От: MySQL DUMP HELP

Има и по-прост начин. Инсталираш си MySQL локално, възстановяваш от архива, архивираш САМО базата която те интересува и я мяташ където трябва.

Останалото е малко руска рулетка...
 
От: MySQL DUMP HELP

Другият начин е чрез SSH и една команда. Възстановяването на конкретна база данни от от подобен цял SQL дъмп се прави по следния начин:

gunzip dump.sql.gz; mysql -uuser -ppass -D database -o < dump.sql

Разбира се, базата данни трябва да е създадена, но празна преди извършване на тази операция, за да няма препокриване на записи. Потребителят и паролата в горния пример при cPanel трябва да са главните, който използваш за вход в контролния панел. Поне така е по подразбиране, когато се опитваш да правиш mysql dump/restore на повече от една бази данни. Успех :)
 
От: MySQL DUMP HELP

Друг вариант отваряш sql файла с някакъв текстов редактор и изваждаш само дъмпа за нужната ти db слагаш в нов файл записваш и изпълняваш в шел/phpMyAdmin и т.н.. Или най-простия начин праскаш целия дъмp и после изтриваш ненужните db.
 
От: MySQL DUMP HELP

@dzhorov - Мерси! Така го направих(а) - поисках съвет/помощ от съпорта и предложиха същото решение, но понеже нямам SSH става и като се направи един sh файл през cPanel-a и се изпълни през Cron -а ...

:) :) :)

@stuklen - да и аз за това си мислех, но файла е дота голям и има 7-8 бази... играчка голяма ще е, а и могат да се допуснат грешки, но да, това си е начин.

@mobilio - и така може, но въниква изисква малко играчка да се пусне mysql-а (не съм го правил и може да възникнат проблеми, затруднения и прочие). Но за човек с поит това е вариянт също, при дова добър, понеже можеш да дооправиш базата ако се налага преди да се качи на хоста.
 

Горе