Next.js срещу Svelte за начинаещ уеб разработчик (iOS/backend опит)

pprain

New Member
Здравейте,

Правех проучване за това как хората изграждат уебсайтове с различни размери в днешно време и Next.js и Svelte бяха основните рамки, които непрекъснато се появяваха. Също така забелязах, че обикновеният HTML/CSS изглежда по-рядко срещан сега (моля, поправете ме, ако греша!).

Кой бихте предложили да е по-добрият избор и защо за някой, който се занимава с уеб разработка сега? За контекст, имам инженерен опит - работил съм по много iOS native проекти и някои backend разработки.

Благодаря предварително!

По субективни причини аз лично предпочитам Vite.

Реално няма никакво значение коя технология използваш. Избирай каквото ти е удобно и бързо за работа. Почти гарантирано е ако проекта потръгне в бъдеще да го пренапишеш. По-важното е да шипваш бързо, да тестваш дали идеята ти се продава и да итерираш бързо на база обратна връзка от потребителите.

За базови проекти избри нещо, с което ИИ може да се справя добре. Така proof of concept и MVP стават готови за 2-3 часа.

И двамата мешате технологиите нещо.

Единият пита круши или блондинки, другият му отговаря че предпочита Хюндай... :rolleyes:

Ако искаш frontend/backend на едно по-добрия избор би бил Next ако ще е само за фронтенд стават и 2 те но аз бих избрал SvelteKit.
Реално и в SvelteKit можеш да имаш всичко на едно. В него пишеш по-малко код за да постигнеш резултатите които гониш. Но пък Next има много повече готови неща.

Зависи какво ще правиш но ако ще е MVP бих използвал Backend отделно. Напримерно Next, Nuxt..

Горе