Nginx / Varnish SSD хостинг с cPanel

coolice

Owner
Nginx Hosting Service with cPanel and MicroCache by CooliceHost.com


Версия 2017 Nginx + Google Page Speed

nginx-panel.png


https://www.predpriemach.com/threads/native-nginx-php-fmp-хостинг-с-cpanel.68239/Администрацията на сайта ви през контролния панел на CooliceHost.com, e като при всеки друг cPanel хостинг. Има пълна поддръжка на .htaccess, просто си качвате сайта и работи!


- Създадена за скорост Nginx + MicroCache FCGICache Архитектура 70 - 300 пъти по-бърза от стандартен cPanel с Апач

- DDOS защитa 500 Gbps ~ 500 million PPS (Packets Per Second)


- Intel SDD ( Solid State Drive) дисково пространсво с Hardware RAID контролери

- Опростени CPU лимити *

- Ежедневни Antivirus и Antimalware Сканирания

- Архивирани копия от последните 2 дни + 2 седмични бекъпа

- Firewall за Уеб Апликациите (mod_security)

- Server Name Indication (SNI) за всеки акаунт - може да добавят SSL сертификати без да имате собствен IP адрес

- Инсталатор 300 + скрипта Включително WordPress, Drupal и JoomlaНакратко за хостинга :

CooliceHost.com е създаден като възможна комбинация от скорост, секюрити, познатия на всички cPanel и Softaculous инсталър вървяши на SSD и е базиран в европа като разполага с геолокирани ипта в 6 основни за европа локации, Холандия, Франция, Великобритания, Германия, Италия и Испания . Таргета е сайтове който имат проблеми или вървят вървят бавно с досегашния си хостинг доставчик. - Бързината на сървъра и кеширането води до много ниско използване на CPU при стандартно сервиране на уеб страници за потребителите ви. SSD (Solid State Drive) са до 80 пъти по-бързи от стандартните хард дискове при random read / write. Благодарение на Nginx и вградения в него Microcache архитектурата може да издържи ударна доставка на 100 000 импресии / потребители (тествано с wordpress и joomla) за по-малко 1 минута от Varnish кеша без да навлезете в CPU лимита си, като го прави до над 300 пъти по-бъзо от стандартен cPanel + Apache


Защо има лимити, за разлика unlimited hosting компаниите?


Не смятам за правилно да се обяви че няма да се измерва даден ресурс и след това да се разчита че клиента ще бъде ограничен от друго което не е споменато отначало, като пример мога да дам че някои хостинг компании очакват CPU лимита да бъде ударен преди да се изхаби прекалено много от "UNLIMITED BANDWIDTH" 100 000 отваряния на 1 мегабайт страница, която зарежда изцяло от хостинга си е равно на 100 ГБ трафик..

Лимитите на трафика може да не ви се струват много големи, но се използва компресия, а статични файлове който не подлежат на такава - като изображенията например, могат да бъдат зареждани от CDN което може да редуцира до 60 - 90% от трафика (Имаме пъна съвместимост със Cloudflare (през cPanel плъгин), Google Page Speed Service, a Wordpress феновете могат да ползват и Безплатния Photon CDN който се активира през Jetpack плъгина)

Защо дисковото пространство е по-малко отколкото на други хостинг компании?

- Използваме SSD дискове който са много по-бързи от стандартните сървърни дискове. Ако погледнете цените за наемане на сървъри в който и да е датацентър, ще видите съотношение около 12:1 на цената на 3 Терабаита диск получавате 250 ГБ SSD

- Всички SSD сървъри са с Intel Solid State Drive включително и от DC class и хардуерни райд контролери, като по този начин гарантираме висока пройзводителност дори и при тежки натоварвания. Компании ползващи евтини SSD дискове като Silicon Power могат да имат около 5 пъти по-ниска цена на гигабайт или да ви дадът няколко пъти по-голям капацитет, но при тежки натоварвания характерни за сървърите пройзводителността може да покаже над 10 пъти разлика в пройзводителността на дисковата под система
Какви са секюрити мерките?
Включват това което ползвам за нашите сайтове от години + някой други екстри

- DDOS защитa Arbor + 2x Tilera - тяхната система можела да филтрира 500 Gbps or ~500 million PPS (Packets Per Second) TCP, UDP, ICMP

- CageFS - всеки един акаунт е изолиран зад виртуална файлова система и вижда само себе си на сървъра

- Сървъра е конфигуриран с по-хард секюрити от стандартното (hardened server),

- Mod Security Firewall (правила който предпазват от евентуален пробив във скриптовете - няма 100% сигурност, но я повишава доста)

- Ежедневно сканиране за malware, шелове и вируси.


Малко статистики от различни тестове:
Добавени са нови бенчмаркове на последната SSD машина:) Резултата е почти x2, 4600+ отваряния на секунда на wordpress блог :)
Тестове на старата машинка с други две стандартни за уеб хостинг индустрията архитектури


 • Nginx + Varnish ~ 2700 заявки на секунда
 • Apache + FCGI + XCache 40 заявки на секунда
 • Apache + SUPHP 5 заявки на секунда
цъкнете на линковете за да видите тестоете

Скорост на ъплинк доставчик


Новият сървър Септември 2014 Intel SSD + Hardware RAID

Код:
Download speed from CacheFly: 80,0MB/s
Download speed from Coloat, Atlanta GA: 19,5MB/s
Download speed from Softlayer, Dallas, TX: 15,8MB/s
Download speed from Linode, Tokyo, JP: 7,62MB/s
Download speed from i3d.net, Rotterdam, NL: 54,0MB/s
Download speed from Leaseweb, Haarlem, NL: 80,5MB/s
Download speed from Softlayer, Singapore: 5,71MB/s
Download speed from Softlayer, Seattle, WA: 13,4MB/s
Download speed from Softlayer, San Jose, CA: 12,3MB/s
Download speed from Softlayer, Washington, DC: 23,8MB/s
[B]I/O speed : 824 MB/s[/B]Мнения на Клиенти:
Fozzy каза:
Здравей,

търси да зарежда от cdn защото не бях вкъщи, сега махнах и цдн и клаудфлер.

coolice ТИ МЕ РАЗБИ!!! Давах за про акаунти в maxcdn и cloudflare по 30-ина долара на месец. Прекарах един месец в тестване на различни настройки. И в крайна сметка при теб зарежда ПО-БЪРЗО без никакви w3tc плъгини, cf или cdn-и.

УСЛУГАТА Е УНИКАЛНА!

Още имам някакъв остатъчен кеш, но просто на око си личи КОЛКО ПО-БЪРЗО ЗАРЕЖДА!!!

Да не говорим, че постоянно имах проблеми с cf, че разни елементи изчезваха и не се зареждаха. УНИКАЛНО Е!!!

Поздрави!

П.С.1: Надявам се да се разраснеш с още сървърчета, че примерно в САЩ ми дава около 2.5 сек за зареждане, а в Холандия за 1.5 сек. НО КАКВОТО И ДА Е УСЛУГАТА Е УНИКАЛНА!!!

Още мнения http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=49287&p=540727&viewfull=1#post540727
 
Последно редактирано:

Petko Voivoda

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Може ли 1 тестов акаунт? Да разгледам вътре как е, защото дисковото пространство, аддон домейните и трафика ми се струват прекалено малко. Специално трафика според мене е малко и не става за сайта ми за гифове, който в пиковите часове е правил 200 ГБ трафик за 1 ден
 
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

CooliceHost.com - Faster than 99% of Nl! :D

Поздрави и успех! :beer:
 
Последно редактирано:

coolice

Owner
Re: От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Може ли 1 тестов акаунт? Да разгледам вътре как е, защото дисковото пространство, аддон домейните и трафика ми се струват прекалено малко. Специално трафика според мене е малко и не става за сайта ми за гифове, който в пиковите часове е правил 200 ГБ трафик за 1 ден


Дедикеитед сървър на 100 мегабита ънлимид трафик може да генерира до около 30 терабайта трафик за месец (ако е на 100% запълнен трафик канала му 24/7 за 30 дни ) твоя сайт има нуждите от една пета дедикейтед сървър (1/2 бюджетен дедикеитет сървър (с 12 терабайта трафик) - на запад трафика се плаща) и просто не мога да предложа нещо такова поне в тази цена на която съм се постарал да смъкна хостинга... за пример (iweb.com/dedicated-server)

ако все още искаш тестов акаунт мога да ти пусна един, но да предупредя от вътре е стандартен cPanel няма нищо по различно от кой да е друг cPanel хостинг.

Това беше основното нещо за което се стараех клиентите да не усещат разлика... Разликите са под капака като тръгне да зарежда страници
 
Последно редактирано от модератор:

Websupport

Active Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Малко скъпичко ми се струва като за по 3-5 адон домейна, що така толкова малко. пхп версията също вече е старичка :wink: Но пък скороста наистина си я бива. Тва е добре за един/два сайта "резачки"
Успех ти желая, да купуваш дискове още май месец :D

Аааа уат абоут мацката дет си изтупанил :rolleyes:
 

coolice

Owner
Re: От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Малко скъпичко ми се струва като за по 3-5 адон домейна, що така толкова малко. пхп версията също вече е старичка :wink: Но пък скороста наистина си я бива. Тва е добре за един/два сайта "резачки"
Успех ти желая, да купуваш дискове още май месец :D

Аааа уат абоут мацката дет си изтупанил :rolleyes:

Ползвал съм за база анкетата колко сайта притежавате :)

Като допълнение адон домейните са малко са заради CPU лимитите, няма твърд лимит на база целия акаунт, без значение от колко сайтове са в акаунта, а е на базирано лимити за всеки процес който се откъсва от останалите над допустимото... (но според интереса, мога да премисля друга конфигурация с друг тип планове)

Освен това който иска да хоства повечко домейни може да ползва WP MultiSait и с CNAME да закачи колкото си иска домейни към урдпреса (даже ще се радвам на такова решение, защото хостинга е базиран на оптимизираната ми за wordpress конфигурация от миналата година и с допълнителните WP кеширания и Photon CDN ще харчи съвсем малко ресурс съответно ще може да се смести в малък план :) и да се получи win win ситуация ...

Относно php верисята не е толкова старичка 5.3.28 е от 12 декември 2013, доста масово ползвани скриптове все още имат известни проблеми с 5.4 затова докато се поддържа 5.3 ще е тя после ще се мине на 5.4 (други големи хостинги ползват по-стари версии на 5.3)


Иначе е добре и за един два сайта който от време на време публикуват реклама в две по 450К фейсбук групи например и им се налага да издържат прилива на трафик :)

Мерси за пожеланията ще видим как ще се развие :)
 

Websupport

Active Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Това с MultiSait не го разгадах напълно? Врътка специално за врътпрес ли е, или няма значение какъв цмс ще се ползва...сми мога ли да пусна хостдомейни на каквото си поискам, или трябва да са на врътпрес задължително

За пхп-то е "ново" като версия на 5.3, но си е образно казано старо, или по-точно слабо. Например, аз не мога да ползвам 100% от функционалността на дадени скриптове точно защото малко хостнинги предлагат 5.4+, а те са оптимизирани именно за нея. Но мисля че може да се пусне и 5.4 и 5.5 успоредно с 5.3, не съм напълно запознат, но мисля че го правят.

Адоните са задължителни според мен, малко скастряващо акаунта е подобно ограничение :wink:


Иначе тия анкети всеки си ги джаска едно към гьотере (лично мнение)
 

coolice

Owner
Re: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

имам в предвид че една инсталация на урдпрес може да поддържа много домейни без да се добавят към хостинга, само трябва да и активираш мултисайт функцилността http://codex.wordpress.org/Create_A_Network (няма значение дали ще е със събдомейни или със поддиректории) да добавиш domain mapping задаваш му да работи с CNAME основния ти домейн на урдпресс инсталацията и след това да насочваш cname на домейните който искаш да хостваш (както се прави с блогър) към основния домейн където ти е урдпреса и си готов... По този начин може да хостнеш колкото си искаш домейни на който и да е хостинг :) стига да не мрънкат от хостинга че не може урдпрес мултисайт, при мен може :) има и други cms и поддъжат по подобен начин мулти сайтове но не съм ги тествал с wordpress http://mwpcloud.com е така

Значи ще го премисля за цялостно оганичениe на акаунтите като cpu не за отделен процес и да вдигна адоните... моля на който му се струват малко също да пише :)

Идеята ми е да предложа нещо различно от това което сте свикнали (повечето технологии който се ползват за скорост от тези който менажират техни си vpsи ... вградени в един cPanel хостинг ) за сайтове за който им се налага да изпитват удари от трафик....

Мога да се върна към по-стандартните хостинг технологии или ако има достатъчен интерес на отделна машина да сетъпна нещо по-стандартно за юзабилити и много домейни... (но мисля няма да може да го прави това със 100 000 импресии за 36 секунди*). Нормалния Aпач хостинг пряко сили е около 10 пъти по-бавен при това с много тунинг (да не кажа 70 пъти защото при доста тестове в нета на cPanel + Apache не успяват да отлепят от 30-50 рикуеста на секудна макс при сервиране на уебстраници) за прясна инсталация на cPanel с клауд линукс (Иначе точно клауд линукс дава екстрички като да си ръчкате лесно версия на php, да може да хостнете неограничен брой домейни, но с лимит да речем % от едно cpu за акаунта като цяло (без значение един сайт или 500 )...

*Не съм сигурен обаче че конфигурацията Nginx + Varnish която ползвам в момента ще работи добре с клауд линукс така че ще трябва да се задоволите с няколко пъти (възможно и доста пъти) по-ниска производителност ако го приложа и е с Апач (нaлагането на лимитите при клауд линукс иска Aпач или Lite Speed Webserver)
 
Последно редактирано от модератор:

vassy

Active Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Поздравления за новата услуга! Комбинацията с Nginx не се среща често при споделен хостинг и предполагам ще има интерес. Успех!
 

strana

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Нищо не разбирам от хостинг, но и аз съм голям фен на връзката apache-nginx. Обяснявам си го простичко - щом кешира нещичко - значи ме товари по-малко :)
 

coolice

Owner
Re: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Към 5те дневни бекъпа добавих и месечни бекъпи от 1-во и от 15 число на месеца които ще се пазят 30 дни, така че вече пазим общо до 7 бекъпа ремоут...

Ако имате други забележки ще се радвам да ги чуя :) Ще разгледам можели да се направи нещо за другите неща
 
Последно редактирано от модератор:

coolice

Owner
Re: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Мисля че не е много ясно каква е разликата в този cPanel hosting сравнено с други такива с Apache

В първия пост добавих тест за скорост на nginx + varnish със 100 000 импресии на хоум страница на wordpress и в темата споменах че е доста пъти по бързо от Апач cPanel хостинг ... но така е много едностранно...

Направих още един тест на различна cPanel инсталация с Apache използвам Apache MPM (Multi-Processing Modules) Event който се води най лек от всички и FCGI среда и последна версия на XCache която се инсталира EasyApache инсталация и отново тествам върху хоум пейдж на празен Wordpress блог

Разликите в двата теста са че на този с апач му задава да изпълни само 1000 рикуеста, защото не ми се чака около 40 минути да завърши 100 000

Резултати Apache MPM Event + XCache

40.02 заявки на секунда (импресии)

Код:
/usr/local/apache/bin/ab -n 1000 -c 10 http://zzz.predpriemach.net/
This is ApacheBench, Version 2.3 <$Revision: 655654 $>
Copyright 1996 Adam Twiss, Zeus Technology Ltd, http://www.zeustech.net/
Licensed to The Apache Software Foundation, http://www.apache.org/

Benchmarking zzz.predpriemach.net (be patient)
Completed 100 requests
Completed 200 requests
Completed 300 requests
Completed 400 requests
Completed 500 requests
Completed 600 requests
Completed 700 requests
Completed 800 requests
Completed 900 requests
Completed 1000 requests
Finished 1000 requests


Server Software:    Apache
Server Hostname:    zzz.predpriemach.net
Server Port:      80

Document Path:     /
Document Length:    7691 bytes

Concurrency Level:   10
Time taken for tests:  24.989 seconds
Complete requests:   1000
Failed requests:    0
Write errors:      0
Total transferred:   7900000 bytes
HTML transferred:    7691000 bytes
Requests per second:  40.02 [#/sec] (mean)
Time per request:    249.892 [ms] (mean)
Time per request:    24.989 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate:     308.73 [Kbytes/sec] received

Connection Times (ms)
       min mean[+/-sd] median  max
Connect:    0  0  0.6   0    8
Processing:  61 249 248.0  229  3159
Waiting:    61 248 247.9  229  3159
Total:     61 249 248.5  229  3165

Percentage of the requests served within a certain time (ms)
 50%  229
 66%  249
 75%  259
 80%  266
 90%  283
 95%  297
 98%  315
 99%  536
 100%  3165 (longest request)


apache-mpm-event-speed.pngЩе постна отвно резултата от Nginx + Varnish теста

Резултат 2804.70 заявки на секунда (импресии)


Код:
Server Software:    nginx
Server Hostname:    predpriemach.biz
Server Port:      80

Document Path:     /
Document Length:    7510 bytes

Concurrency Level:   10
Time taken for tests:  35.654 seconds
Complete requests:   100000
Failed requests:    0
Write errors:      0
Total transferred:   783159032 bytes
HTML transferred:    751000000 bytes
Requests per second:  2804.70 [#/sec] (mean)
Time per request:    3.565 [ms] (mean)
Time per request:    0.357 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate:     21450.46 [Kbytes/sec] received

Connection Times (ms)
       min mean[+/-sd] median  max
Connect:    0  0  0.3   0    5
Processing:   0  3  3.8   3   527
Waiting:    0  3  3.6   3   527
Total:     0  4  3.8   3   527

Percentage of the requests served within a certain time (ms)
 50%   3
 66%   4
 75%   4
 80%   4
 90%   5
 95%   5
 98%   6
 99%   7
 100%  527 (longest request)

coolicehost-wordpress-100000.png


Изводи

2804.70 / 40.02 = 70.082458771


Или около 70 пъти по-бързо от леко опримизиран Apache + cPanel хостинг
 
Последно редактирано от модератор:

coolice

Owner
Re: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Същия тест изпълнен под SuPHP което е дефултно зададено при инсталация на cPanel, (и което съм го хейтвал в доста постове като много бавно)

Apache + SuPHP + cPanel

5.01 рикуеста на секунда*

* при други тестове отново с хоум страница на wordpress публикувани преди време във форума даде 8 рикуеста на секунда (ама е там някъде 5-8 рикуеста на секунда при солиден CPU товар) http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=45836&p=476273#post476273

Код:
/usr/local/apache/bin/ab -n 1000 -c 10 http://zzz.predpriemach.net/
This is ApacheBench, Version 2.3 <$Revision: 655654 $>
Copyright 1996 Adam Twiss, Zeus Technology Ltd, http://www.zeustech.net/
Licensed to The Apache Software Foundation, http://www.apache.org/

Benchmarking zzz.predpriemach.net (be patient)
Completed 100 requests
Completed 200 requests
Completed 300 requests
Completed 400 requests
Completed 500 requests
Completed 600 requests
Completed 700 requests
Completed 800 requests
Completed 900 requests
Completed 1000 requests
Finished 1000 requests


Server Software:    Apache
Server Hostname:    zzz.predpriemach.net
Server Port:      80

Document Path:     /
Document Length:    7691 bytes

Concurrency Level:   10
Time taken for tests:  199.427 seconds
Complete requests:   1000
Failed requests:    0
Write errors:      0
Total transferred:   7900000 bytes
HTML transferred:    7691000 bytes
Requests per second:  5.01 [#/sec] (mean)
Time per request:    1994.268 [ms] (mean)
Time per request:    199.427 [ms] (mean, across all concurrent requests)
Transfer rate:     38.69 [Kbytes/sec] received

Connection Times (ms)
       min mean[+/-sd] median  max
Connect:    0  0  0.2   0    3
Processing: 1240 1988 229.4  1987  2652
Waiting:   1058 1702 204.4  1704  2298
Total:    1240 1988 229.4  1987  2652

Percentage of the requests served within a certain time (ms)
 50%  1987
 66%  2089
 75%  2156
 80%  2190
 90%  2290
 95%  2356
 98%  2434
 99%  2507
 100%  2652 (longest request)

apache-mpm-event-suphp.pngили 2804.70 / 5.01 = 559.820359281 пъти разлика

дали е ултра бързо ви оставям сами да прецените... но определено няма нищо общо със хостингите който ползват suphp....

Който можеби са над 50% от световния маркет...
 
Последно редактирано от модератор:

mobilio

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Само да попитам... този хостинг има ли нещо общо със онази статия - EC2, php-fpm, nginx, varnish която бях постнал тук навремето?
 

Green Bars

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

За опростените CPU лимити не намерих инфо за вски план по колко са те. Ако може тук да постнеш.
 

coolice

Owner
Re: От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Само да попитам... този хостинг има ли нещо общо със онази статия - EC2, php-fpm, nginx, varnish която бях постнал тук навремето?

Ами не със статията конкретно но принципа е един подобен.... проблемен беше cPanel с който всички са свикнали а не е правен за това...

има общо с гитхъб и къстъм модификация на решения от там :)
 
Последно редактирано от модератор:

coolice

Owner
Re: От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

За опростените CPU лимити не намерих инфо за вски план по колко са те. Ако може тук да постнеш.

Здравей, ами в таблицата на хоум пейджа ги пише (таблицата с цените която е изобразена като картинка в първия пост) :), лимитите за процес като процент от тоталното CPU на системата... като даден процес превиши зададеното за повече от 90 секунди ще бъде направен опит да бъде забавен (тротълнат) или ще бъде килнат... без това да влияe на останалите процеси който сайта ти създава / ползва...

при нормално сервиране на уебстраници особено като се влезе в кеша не очаквам да бъдат достигнати лесно... това не е suphp :)
 
Последно редактирано от модератор:

redrum

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Coolice, успех с новия проект! Когато излезе мегдан, ще те изпробвам :)
 

Firefly

Well-Known Member
От: Ултра бърз Nginx + cPanel хостинг от coolicehost.com

Крайно време беше! Успех с начинанието и дано се получат нещата. Сайтът изглежда направо чудесно, точно както би трябвало - много изчистен, много подреден, всичко е достъпно и лесно за намиране, браво! Цените са направо трепач, ако ги сравним с българските хостинг фирми. Не разбрах само дали Coolicehost е предназначен предимно за чужбина, тъй като не открих българска версия, а би било добре да се промотира и на нашия пазар!

мини забележка: тук - coolicehost.com/web-hosting.html на първия план сте изпуснали "%" (10 Per Process CPU вместо 10% Per Process CPU) :p

мини забележка 2: във футъра, където пише "No additional charges until CloudFlare and Google provide their services for free", май трябва да е "No additional charges as long as CloudFlare and Google provide their services for free". Ако греша, моля да ме извините :) Until се използва в малко по-друг смисъл, когато е в очакване на нещо.
 

Горе