Password keeper за MAC

Здравейте,
можете ли да ми препоръчате добър application за mac, в който да си сторвам всякакви пароли и достъпи. Много държа да има синхрнизация с Google drive, че недай си боже, ако стане нещо :) Пробвах с keepass и keepassX - нямат плъгин за синхронизация за OS X Yosemite.

Вие какво използвате и какво бихте ми препоръчали :)
 
От: Password keeper за MAC

Платено или безплатно
 
От: Password keeper за MAC

Да започнем с безплатно :)
В момента тествам и разглеждам 1Password, но синхронизацията е с dropbox ( но това може да се преживее ). Също това, което ми допадна е честият backup, който създава
 
От: Password keeper за MAC

Безплатните ги отписах всичките. В момента ползвам oneSafe със синхронизация към DropBox. Ако не си готов да инвестираш , по добре мини на друг OS.
 
От: Password keeper за MAC

Аз ползвам вграденият Keychain, като така ми се синхронизират паролите между всичките i-устройства, които ползвам. Самият Keychain се бекъпва автоматично в iCloud, освен това минава и през TimeMachine. Така че дори и твърдия диск на лаптопа да сдаде багажа имам бекъп на две места, с опция да се върне автоматично при инсталация на чиста версия на ОС-а на нов хард диск (то си става и автоматично заради iCloud-a де:)).
От няколко години не ми се е налагало да помня каквито и да било пароли. Лаптопа ми е с FireVault криптиране, телефоните и таблета с PassCode, който както знаете след няколко грешни опита за отключване - забърсва цялата инфо на устройството + това и лаптопа, и мобилните устройства могат да се заключат в случай на кражба/загуба през iCloud.

Ето затова не търся платени решения що се отнася за паролите. Не казвам, че е лошо, но за мен е излишно, тъй като не работя в Белия дом, нито пък ползвам обществено достъпни WiFi мрежи.
 
От: Password keeper за MAC

Аз ползвам KeePassX, като просто съм записал файлa с паролите в Dropbox папката на лаптопа ми. По този начин синхронизацията става автоматично без самата KeePassX да поддържа синхронизация. Предимството на този метод е, че работи с всички cloud drives. Също така, KeePassX има версия за Windows и файлът с паролите можеш да го достъпваш и от Windows PC.
 
От: Password keeper за MAC

@angelovarna, как мога да съм сигурен, че моите пароли и бележки са качени на iCloud. Чеквам го през настройките, но в web версията на iCloud-a липсват.
 
От: Password keeper за MAC

Уеб версията на iCloud не съм я достъпвал откакто я пуснаха.
Всяко мое устройство, на което съм се логнал с apple id-то ми и съм му активирал Keychain-a успешно си синхронизира всички пароли.
От години е така и не съм имал никакви проблеми.
 

Горе