PayPal проблем

nobrain

New Member
Здравейте,
Преди 40 дена продадох един акаунт. Сега (40 дена по късно) виждам, че съм получил майл от PP:

An unauthorized account activity claim was recently filed against the
following transaction.


Buyer's name: blablabla
Buyer's email: blablabla
Transaction ID: blablabla

Transaction date: May 15, 2013
Transaction amount: 220.00 EUR
Your transaction ID: blablabla
Case number: blablabla


We need additional information from you within the next 7 days. Please log
in to your PayPal account and go to the Resolution Center to see the
details of this case. There, you can enter any information regarding this
case that will help us fight the reversal on your behalf.

Thanks,

PayPal

3 часа по-късно, преди дори да съм прочел първия майл получавам втори:

Thanks for your quick response about the following transaction:


Buyer's name: blablabla
Buyer's email: blablabla
Transaction ID: blablabla

Transaction date: May 15, 2013
Transaction amount: 220.00 EUR
Your transaction ID: blablabla
Case number: blablabla


We completed our review of this case. Please log in to your PayPal account,
and go to the Resolution Center to see the details of our decision.

Thanks,

PayPal

В акаунта ми проверих диспута:

Reason for Dispute: Unauthorized
Date of Complaint: Jun 20, 2013
Status: Case Closed
Status Details: The buyer has filed a claim stating this transaction was made without the account holder’s knowledge or consent. Please click Resolve Claim Now to view your options to resolve this issue and how to provide relevant information will help in PayPal’s investigation. We must receive your response by 7 calendar days from case creation in order to include your input in our investigation.

И сега имам негативен баланс -220, но в тази карта нямам пари.
Опитах се да се свържа със съпорта на PP, но имам чувството, че дори не са прочели какво съм написа, а само са пратили дежурен майл.
Въпроса ми е как бих могъл да реша проблема(като нямам доказателтво, че съм дал "стоката" все пак е акаунт не съм го пращал реално) и ако не платя парите т.е. остана с негативен баланс какво може да стане?

Мерси и извинявайте за дългия пост.
 
От: PayPal проблем

Като цяло дори да остане на - (тоест да загубиш диспута) нищо няма да направят. Ще ти пращат имейли да ти напомнят, че трябва да възстановиш парите и до там.
А какъв акаунт си продал? Няма ли някаква кореспонденция м/у теб и купувача на въпросния акаунт ?
 
От: PayPal проблем

Ами на диабло 3. По принцип е забранено продаването, в скайп се разбрахме и нямам логове. Просто ми е много странно как след толкова много време се случи и че веднага са затворили диспута в негова полза, без да "видят" моята гледна точка.
 
Проблема в случая не е, че човека е казал че не си е получил това, за което е платил. Проблемът е, че е казал че не е направил той тази транзакция, т.е. че някой му е откраднал пейпал акаунта и е платил с него. В този случай пейпал вече са решили, че акаунтът е бил откраднат и нищо няма да можеш да направиш.
 
От: PayPal проблем

И това се случва точно в моменти в които нещата които се продават са забранени. Най-лесния начин да си върнеш парите е да пуснеш диспут, че не си оторизирал транзакцията... И както каза rds100 нищо не можеш да направиш.
 
От: PayPal проблем

Аз от доста време имам подозрения, че ако платиш с кредитна карта през пейпал и банката отпуснала кредита не си получи парите от картодържателя си ги търси от пейпал. А от пейпал изобщо не си правят труда да разглеждат каквото и да било, а си дърпат парите от акаунта, ако той е правил преводи скоро си ги дърпат и от следващите по веригата акаунти, докато си съберат цялата сума. Предполагам, че твоя случай е точно такъв. Пример: Плащам аз с моята си карта през пейпал, след 1-2 месеца получавам известие от банката, че трябва да върна х лв., обаче аз твърдя, че не съм ги похарчил аз, а някой е злоупотребил. Банката се свързва със пп и си изтегля парите по легален начин, а пейпал за да не е на загуба си ги тегли от някой акаунт. И на мен ми се е случвало не веднъж подобна ситуация. Преди като продавах ваучери след 2,5 месеца да ми изтеглят $1500 по същия начин. Даже смея да твърдя, че знам как мога да излъжа пейпал и да ми рефънднат плащането, защото при едно такова мамене от другата страна, успях да си възстановя сумата, без да им давам никакви обяснения.
 
От: PayPal проблем

Те напрактика не са ми взели никакви пари, просто акаунта е на -220 евро. Въпроса е ако неги платя могат ли да направят нещо? И да е бил измамен не виждам по какъв начин съм аз виновен?
 
От: PayPal проблем

Ако питаш дали ще ти вземат тези 220Е от дебитната/кредитната карта, отговора е Не. Няма да ти ги вземат.
 
От: PayPal проблем

Да това ми е ясно. По-скоро питам могат ли някак да ме задължат (нататак във времето) да ги платя, чрез закон или не знам.
 
По принцио пейпал за Европа е банка, регистрирана в Люксембург. До сега не съм чул да са дали някой на събирачи на дългове, но това не значи, че е невъзможно след време това да се промени.
 
От: PayPal проблем

На теория е възможно, но дали имат такава практика не е ясно.
 
Всъщност какъв ти е акаунта? Сканирана лична карта пращал ли си им?
 
От: PayPal проблем

Би трябвало факта, че е вкарвал и теглил пари от банкова сметка да го идентифицира и без сканирана лична карта..
Аз ако съм няма да ми пука, ако след години пускат на някоя фирма за събирания ще платя тогава, макар с лихва..
 
От: PayPal проблем

Нормален е акаунта. Не съм пращал лична карта, но данните ми са вярно въведени(то данни е силно казано - имена, адрес и дебитна карта)
 
Е, при положение че не си пращал лична карта и не си подписвал нищо, по принцип трудно могат да докажат кой си т.е. едва ли могат да ти ги вземат някога тия 220 Евра. Но пък имаш друг проблем - повече няма да можеш да си направиш пейпал акаунт вероятно.
 
Paypal ще се опитват да си изтеглят парите от картата известно време и ако заредиш картата си в някакъв момент, със сума по-голяма от посочената, то най-вероятно ще успеят да си ги дръпнат.
 
От: PayPal проблем

Изоставяш акаунта и не използваш повече:

• Тази е-поща;
• Тази парола;
• Тези имена;
• Този адрес;
• Този телефон;
• Тази карта;
• Този Windows User Account;
• Тези Browser Cookies;
• Тези Flash Cookies;
• Този IP адрес;
• Този MAC адрес.

За последваща нова регистрация в PP. Никога повече. Съответно вече си наясно какво да промениш/смениш, за да си „начисто“ съвсем ново лице/персона в последващата нова регистрация.

Реално не би следвало да пиша това, тъй като покупко-продажбата на Battle.net акаунти е забранена, но в случая отсрещната персона (купувач) или е пробвал да си върне парите, или е използвал краден PP акаунт и/или карта.

За всеки случай закрий тази карта и си извади нова. Още днес в банката.

MiddleManning се използват, за да няма подобен род гафове (те задържат парите поне няколко дни, за да се уверят, че няма да има измама). Не са се използвали, т.е. спестени пари от fees = на това.
 
Последно редактирано:
От: PayPal проблем

Добре де как така не може да си направи друг акаунт ? Аз имам един акаунт с -100$, който е оставен повече от 2 години... в картата която е там постоянно имам сума по голяма от 100$ а до сега не са ги пипали. И в същото време от 1 компютър (1 ip. 1 MAC и т.н.) имам 4 акаунта...
 
От: PayPal проблем

За получаване на пари от съмнителни лица (които може да ползват крадени акаунти или просто да извършват friendly fraud) не е добра идея да се ползва PayPal. И по принцип да се ползва PayPal не е добра идея в много случаи.

За да нямаш проблеми ползвай Bitcoin или някаква система, която не позволява отмяна на вече направена транзакция.
 
От: PayPal проблем

Не мисля да ги ползвам тия боклуци повече. Мерси за отговорите.
 

Горе