Paypal 5% Таксa

2fast4you

Well-Known Member
Здравейте,
когато клиент направи поръчка от магазинът ми, Paypal взима около 5% от общата сума а не отделно клиента да си я плати.
Как действате Вие? Начислявате ли си 5% на цената от Вашият магазин? Има ли опция в Paypal която да раздели тези 5% клиента да си ги плаща отделно от общата цена на продукта?
 
От: Paypal 5% Таксa

Да мислил съм го но очаквам продуктите ми да са над 6 хиляди и скоростта на качване значително ще се понижи заради допълнителните изчисления а и вече качените продукти нямаме време да ги преправим. По лесно е да начислим допълнителна такса но исках все пак да се допитам как действате Вие :)
 
От: Paypal 5% Таксa

Ами аз в момента нямам сайт за продажби, който да ползва PayPal и немога да изкажа мнение, но мисля, че качването на 5% може да стане и с някакъв plugin или скрипт автоматично! :)
 
От: Paypal 5% Таксa

Когато си вкараш продуктите, много лесно ще можеш да им промениш вкупом цената - просто си теглиш тази таблица от базата, в ексела правиш бърза магия и импортваш :)
 
От: Paypal 5% Таксa

Когато си вкараш продуктите, много лесно ще можеш да им промениш вкупом цената - просто си теглиш тази таблица от базата, в ексела правиш бърза магия и импортваш :)

Мисля, че има и по-лесен начин, направо с SQL заявка, нещо от сорта на:

Код:
UPDATE TablicaCeni SET Cena = Cena * 1.05

Разбира се, преди да започнеш подобни действия си правиш един хубав архив на базата данни.
 
От: Paypal 5% Таксa

Здравей 2fast4you,
Би ли споделил какъв ти е онлайн магазина, тоест каква система използваш, тъй като има модули за магазините който при разплащане с ПП автоматично прехвърлят таксите към човека който плаща.
 
От: Paypal 5% Таксa

Здрасти,
Системата е opencart :)
За сега още нищо не съм предприел.
То не бяха 5 процента от пейпал 1 процент от банката такси за прехвърляния... Тия хора са ненормални.
 
Последно редактирано:
От: Paypal 5% Таксa

Благодаря колега ще вградя безплатното че много пари се оръсих вече за добавки :)
 
От: Paypal 5% Таксa

Трябва явно модула да има функция да "превалутира" в някоя, която си си избрал да получаваш ти.

В ZenCart го има, но вади доста странни цифри в евро после - не смятах, но май беше над 5% по-зле от банковия курс, явно смята по курса на PayPal.

Сега мъча Presta-та и там липсва тази функция в безплатния вграден модул. Има опция да въведеш основна валута на всяка държава, но ако се върнеш обратно на левове и решиш да платиш с PayPal вади грешка за неподдържана валута. За България обаче не виждам удачно решение. Не можеш да караш клиентите да пазаруват в евро...
Освен да напишеш, че като искаш да плащаш с PayPal трябва да смениш валутата предварително, но е цигания това...

А пък тази такса за която се говори в темата е също толкова незаконна, колкото да искаш допълнително пари за фактура... :) И също толкова циганска...
 
  • Like
Реакции: veda
От: Paypal 5% Таксa

Аз открих едно безплатно решение, но се оглеждам, може да излезе нещо, за което не знам. А, иначе, 2fast4you, в настройките на самия пейпал акаунт (поне за бизнес акаунта) можеш да си настроиш допълнителни sales и shipping taxes, съответно може за различни range-ове в цената - различни проценти. Това става от: My Business Setup > Customise my buyer’s checkout experience.
 
От: Paypal 5% Таксa

Тези 5% са нищо - всички доставчици на платежни услуги ти взимат подобна такса. Пробвай да получаваш плащания с кредитни/дебитни карти да видиш с какви такси ще те дерат.

Още от момента на въвеждане на цените е трябвало да калкулираш няколко процента разходи за такси на доставчиците на платежни услуги.
 

Горе