Paypal - Lift Limits въпрос

d20

New Member
Здравейте! Искам да премахна годишния лимит, за което е нyжно да изпратя докyменти.Въпроса ми е: Преди да направя ъплоад на личната си карта, мога ли да скрия някои неща от нея / например номер на ЛК, дата на раждане, ЕГН /? Колкото и да са safe ..нещо не ми се иска да изпратя ЛК в чистия и вид :cry:
 
От: Paypal - Lift Limits въпрос

Изпраща се в чист вид, всички данни видими. За да може, ако някой ден сгафиш, замразят ти пари или целия акаунт Perm Limited Forever, то съответно ДА НЕ МОЖЕШ да си създадеш нов акаунт по никакъв начин, ДОРИ и след смяна на ЛК, тъй като ЕГН-то не можеш да си смениш. Всичко е измислено, споко. И не е само „Upload на ЛК“, а и Proof of Address „as well“.

Предлагам да минеш през всичките тея връзки, за да знаеш с какво си се съгласил при регистрацията си, до какви данни имат достъп, към кои 3rd party компании ти споделят ЛК и не само нея, а и транзакции за оценка на риск и пр. Ако нещо не ти харесва, то винаги можеш да НЕ качиш ЛК и просто ще ти остане годишния лимит и така до др. година (след 365-тия ден от получаване на първата транзакция след отварянето на PP акаунт май беше), когато пак ще имаш €2,5k на разположение.

Колкото повече шмекерии откъм транзакции правиш, вкл. получаване на рискови плащания, толкова повече ти се увеличава „акаунт-рискът“ на база общите транзакции. Да, няма как да знаеш дали отсрещния, дето праща кинти е „рисков“, ама имаш мозък и можеш да прецениш регламентирано ли е това, не е ли, кой е той, що е, има ли репутация из random unknown сайта, където си го намерил, няма ли и пр.
 
От: Paypal - Lift Limits въпрос

@d20 - препоръчвам ти да не правиш подобни схеми, ако имаш сериозни намерения за бизнес през пейпал. Колкото ти си коректен с тях, толкова и те ще са коректни с теб. Аз ги ползвам и за лични нужди, и за фирмени, и никога не съм имал проблеми с тях. Имал съм нужда от support и съм го получавал в рамките на разумното време (не повече от 24 часа). Ако ти не си коректен с тях, е напълно възможно да те лимитират и после да се чудиш през кой пробит мерчант за 5-10% комисионна да си прекараш пейпал плащанията.
 

Горе