PayPal - Unauthorized Claim Unauthorized

От: От: PayPal

В никакъв случай не прави фалшиви документи! Може да снимаш екрана на epay.bg, където се вижда, че е станала размяна на парите. Вероятно няма да ти го признаят тъй като не е сканирана хартия, но е по-добре от правенето на фалшификация (за фалшификация се лежи в затвора).
прав си може и така да направя!
 
От: PayPal

"I have refunded the payment for this transaction." мисля, че значи "Върнах парите за тази транзакция" т.е. точно твоя случай - върнал си парите, ползвайки epay.bg (не съм напълно сигурен за превода, но "refunded" ми звучи в минало време).

Към снимката на екрана от epay.bg може да добавиш и снимки на екрана от съобщенията, които си обменял с измамника.

Възможно е някой да е откраднал паролите на потребителя, когото обвинявате и да е действал от негово име (особено ако ползва една и съща парола за този форум, PayPal и за други сайтове!).

Ако бях полицай, който разследва престъплението, бих проверил на кого се води сметката в epay.bg и дали това е същия човек, на когото е сметката в PayPal. В случай, че има разминаване - вероятно собственика на сметката в PayPal е също жертва на измамата (или се преструва на жертва и е съучастник на собственика на сметката в epay.bg!).

Разбира се има и още една хипотеза - измамникът иска да натопи собственика на сметката в epay.bg и/или PayPal и няма пряка финансова изгода от цялата работа (напр. иска да вкара в затвора конкурент), но този вариант е малко вероятен (но не и невъзможен).
 
Последно редактирано:
От: PayPal

На твое място викам 3ма 4ма приятели и отивам да му строша главата от бой, все някакси може да му се намери адреса, определено този не е непроследим :/

От къде знаеш чия точно глава трябва да се троши?

Виж по-горе какви хипотези написах. Точно за това не се разрешава саморазправата - в твърде много* случаи точно това е целта на престъпниците! Извършват престъпления от чуждо име с цел да си решат проблемите с някой конкурент примерно.

* „Твърде много“ означава повече от нула. Често срещано престъпление е, да се изпраща спам от чуждо име (все едно го е пратил някой конкурент). Идеята е, че по този начин конкурента ще бъде доведен до невъзможност да бъде повече конкурент...
 
От: PayPal

Rumen Slavov се казва човека, от варна е, пощенския му код е 9000, на 19-20 години, мисля че се интересува от фитнес, администратор е във този форум http://esteticobg.com/site/forum/.. засега това намерих
 
От: PayPal

@happyslacker според мен това си е човека, във интернет намерих разни нерелани обяви за скъпи телефони ... и какво ли не още.. Ето и снимка на нашия човек http://zoom.bg/besen/90621
 
От: PayPal

Ако не успееш да се оправиш с PayPal е добра идея да си поговориш с ePay.bg - там е по-вероятно да направят нещо. В случай, че собственика на сметката в PayPal е друго лице, собственика на сметката в ePay.bg би трябвало да носи отговорност и от неговата сметка да се върнат парите.
 
От: PayPal

Rumen Slavov се казва човека, от варна е, пощенския му код е 9000, на 19-20 години, мисля че се интересува от фитнес, администратор е във този форум http://esteticobg.com/site/forum/.. засега това намерих

PayPal каза:
Buyer's Name: Tim Mattice
Buyer's Email: [email protected]

Допускаме, че информацията от PayPal е точна т.е. това е името, с което собственика на акаунта "[email protected]" е регистриран в PayPal и това е истинското му име. Разбира се това допускане може да не е вярно (особено, ако информацията е получена не от сайта на PayPal, а от съобщение, получено по електронната поща).

"Tim Mattice" е доста различно от "Rumen Slavov", нали? Вероятно собственика на сметката в ePay.bg е откраднал паролата на собственика на акаунта "[email protected]", пратил е пари чрез този акаунт, Tim Mattice се е усетил и е поискал връщане на парите.

@TaloV Смятам, че трябва незабавно да уведомиш ePay.bg за това за да ти върнат парите. Може да се наложи да се занимаваш с полиция. Видях, че сумата е малка, и времето което ще загубиш може би ще бъде по-скъпо от сумата, която са ти откраднали. Също така полицията вместо да разследва престъпника, ще почне да разследва жертвата - „Защо точно него са обрали? От къде е получил парите, които са му откраднали? Щом ползва PayPal значи може да се занимава с нещо незаконно. Я да му проверим компютъра дали съдържа...“.

Точно на това разчитат подобни престъпници.
 
От: PayPal

@happyslacker поразтърсих се още малко в интернет, и видях че е член на разни хакерски форуми, на места дори продаваше кредитни карти, явно е нещо като хакер.. Мисля че трябва да се уведоми полицията.. това си е чисто престъпление..
 
От: PayPal

Щом си успял да намериш тази информация, значи не е никакъв кракер, а още по-малко - хакер :) Истинските кракери се прикриват достатъчно добре...

wiki.linux-bg.org: Кракер
 
От: PayPal

обадете се на полицията не че ще направят нещо но поне да го сплашат
 
От: PayPal

Значи колеги аз звънях на номера който го има в една от обявите му. На телефона се оказа точно Румен Славов. Заплаших го поприказвахме си казах, че съм се оплакал и тем подобни, той каза, че не е виновен. Ако трябва ще се яви в полицията, каза ми ако искам да проследя и гсм-а му. Ако някой е мераклия нека се обади да видим какво ще му каже и на него. Ето номера му :0878472175.
 
От: PayPal

какви мераклии и защо трябва някои друг да се обажда..?проблема е твой...ние може единствено само да помогнем но смятам че не се очаква от нас и ние да звъним.

Значи колеги аз звънях на номера който го има в една от обявите му. На телефона се оказа точно Румен Славов. Заплаших го поприказвахме си казах, че съм се оплакал и тем подобни, той каза, че не е виновен. Ако трябва ще се яви в полицията, каза ми ако искам да проследя и гсм-а му. Ако някой е мераклия нека се обади да видим какво ще му каже и на него. Ето номера му :0878472175.
 
От: PayPal

Заплаших го поприказвахме си казах, че съм се оплакал и тем подобни, той каза, че не е виновен. Ако трябва ще се яви в полицията, каза ми ако искам да проследя и гсм-а му.

Няма от къде да си сигурен, че той е собственика на сметката в ePay.bg. Възможно е да не е той. Уведоми ли ePay.bg за проблема? Реално само те могат да ти помогнат, защото изглежда, че сметката в PayPal е на човек с открадната парола и той има пълното право да си получи парите обратно.
 
От: PayPal - Unauthorized Claim Unauthorized

Значи вижте какво става с PAYPAL - педерастите:

Продадох услуга по интернет, 350$ - уебдизайн на някъв тип от Англия. Пратих му материалите по пощата, той ми прати парите по PayPal. Веднага пуснах Withraw към банковата ми сметка, 2 часа след това поучих Същото известие, че съм откраднал парите на нещастника, парите са задържани и ми искат потвърждение че акаунта си е мой - Снимки, паспорти всичко. Пратих им ги. Искаха данни че живея на тоя адрес който е посочен, Забележете не приемат това което е на личната ми карта?? Искаха копие от платена сметка (Вода телефон, ток) е Да ама на мое име нищо такова няма. Добре изкарах си удолстоверение от Съда че живея в шибаното Велико Търново. Оттам насетне. Какво съм бил продал?
Пратих им писмата който се оговорихме с педалчето за детайлите, предоставих им всичко, Е НЕ ТА НЕ. 2 седмици се разправях и накрая без да ме уведомят какво са решили просто парите си останаха така ВЗЕТИ. Без да ме уведомят каквото и да било? Защо? Защото сме в шиб**** България, ей затова. Хората за нищо ни нямат.

Извод: Ако получите такова уведолмение. Поздравления, прецакани сте. Следващия път на непознати като предоставяте УСЛУГА по интернет, изтеглете си парите първо да пристигнат по банковата ви сметка (4 дена) и тогава пратете услугата. Или изискайте банков превод или най добре Western Union.
 
От: От: PayPal - Unauthorized Claim Unauthorized

Затова не трябва да се ползва PayPal за получаване на пари от случайни хора.

PayPal е подходящ да се ползва за:

Продадох услуга по интернет, 350$ - уебдизайн на някъв тип от Англия. Пратих му материалите по пощата, той ми прати парите по PayPal.

В същност може би си продал услугата на клиент от Нигерия или Индия, който е откраднал паролата на човека от Англия. Възможно е и крадеца да е ползвал собствения си акаунт в PayPal, но да е казал, че е от Англия. Ти как разбираш от къде е?

Следващия път на непознати като предоставяте УСЛУГА по интернет, изтеглете си парите първо да пристигнат по банковата ви сметка (4 дена) и тогава пратете услугата. Или изискайте банков превод или най добре Western Union.

И това е решение, обаче 4 дена мисля, че са малко. Някъде из сайта на PayPal вероятно пише по-голям срок, в който клиента може да си поиска парите обратно, ако заяви, че са го измамили. Обаче това никой няма да се съгласи на подобни условия - да чака да му мине срока, в който може да заяви, че е измамен.

Защото сме в шиб**** България, ей затова. Хората за нищо ни нямат.

Не е за това. В целия свят има жертви на подобни измами - не само в България. Трябваше да им дадеш документ, издаден от куриера за изпратената стока. А такъв документ нямаш, нали?
 
От: PayPal - Unauthorized Claim Unauthorized

Ако се съди на IP-тата които бяха на имейлите за кореспонденция,
човека гойто му е гепал паролата беше от Китай. Кажете ми колко ПРОСТ трябва да си че да ти откраднат паролата на PayPal. И според мен след като си допуснал такава грешка връщане назад да няма. Мен какво ме интерисува че купувача е плащал за теглене на порно филми в неподходящите сайтове и са му откраднали паролата за акаунта или е имал вирус на компютъра.. има антивирусни да го... мина времето в което бяха Norton Antivirus 2000 и вирусите чертаеха червейчета по екрана и триеха C: Сега много по опасни неща могат да правят абе въобще на маолумници компютри не трябва да се ПРОДАВАТ!.... (малко крайно решение а?) Ама си е така де, след като са му крали парите, и РЕАЛНО не могат да са сигурни в това че съм бил аз (И след като им предоставих напълно подробна информация за транзакцията) остана така че труда - на вятъра и окрадения съм аз (не съвсем защото работихме с приятел но все пак..)

Опичайте си главата пичове :wink:
 
От: PayPal - Unauthorized Claim Unauthorized

Има много методи за кражба на парола, които могат да се приложат и за сравнително интелигентни жертви - не се изчерпват само с вирус, троянски кон, brute force.

Вярно е, че компютрите в ръцете на некомпетентни хора могат да бъдат вредни, но не забравяйте, че благодарение на същите тези глупаци, които оплювате, компютрите, които купувате са толкова евтини! Ако не бяха те - сега щяхте да купувате компютри на цени няколко хиляди долара, а не няколкостотин.
 

Горе