PayPal Withheld Funds (Pending) след eBay получено плащане – Funds Availability, Pending Balance, P

Здравейте колеги,

Търсих доста, но така и не открих инф по въпроса, който ме мъчи. Знам, че въпроса е малко индиански, но...

Та значи, уж реализирах първата си продажба в Ebay, изпратих пратката, човека е платил. Проблема е, че не мога да си дръпна тези пари от акаунта към картата.
Когато ида на Balance на Available ми стои 0.00 а на Withheld е сумата, която ми е платил.
Когато ида да трансферирам ми дава, че в акаунта има 0.00. Нещо аз ли не правя като хората?
Какво трябва да се направи, за да си дръпна тези пари по картата.
Картата ми е верифицирана, а акаунта е бизнес.
Благодаря предварително.
 
Ако акаунта е нов май имаше запор за 180 дни преди да можеш да ги теглиш.
 
Ами не е сравнително нов, края на есента е, като до сега съм правил само плащания през него. Това е първата получена сума.
 
Провери в профила дали има наложени някакви ограничения, обикновено си пише.
 
Така...
Минаха 21 дни от плащането, но парите все още си стоят като неполучени.
Междувременно ми дойде ивойс за плащане към ebay за такса осъществена продажба. Там ми свети в зелено някакво автоматично плащане, че ще се извърши м-у 15 и 17 август. Немога да намеря къде да платя директно чрез Пей Пал. Както и да е. Значи ли това, че когато се плати тази сума ще ми пуснат най-накрая парите ?
 
Не значи. eB Monthly fees са си месечни такси (нямащи общо със замразените кинти). Ако Invoice-а е генериран на 15 число, то плащането трябва да е между 15-22-ро число някъде. Ако е на 30 число, то трябва да е до около 5-то число.

Tracking Number сложил ли си през eB panel-а, за да може той авт. да се отрази и в PP transaction-а?
 
Сложил съм тракинг номер, на човека писах, получил е, доволен е... Каза, че ще остави и положителен фийд бек. Плащането по пейпал го получих миналия месец на 23-то число, което ме навява на мисълта, че вчера не съм преброил дните правилно. Днес се пада 18-ти ден след плащането.

що се отнася до таксата към eBay, да не я мисля? Ще си я дръпнат сами?
 
Опитът показва, че не е добре авт. да се плаща, а винаги ръчно. Т.е. да не се оставя „eB да си я вземат сами“ от PP, а ръчно плащане (One Time Payment) и вече с избор дали през CC, дали през PP. След време това автоматичното може да се бъгне и ще настанат едни проблеми…
 
Чакай да те питам - в каква валута ти е пейпала и в каква валута са ти платили?
 
Акаунта ми е в евро, платиха ми в паундове. Пейпал ми ги превалутира в евро, за което разбира се си взе таксата :D
 
Принципно по 3-те валутни баланса като минимум трябва да се имат открити, за да ги НЯМА превалутиранията, т.е. да с разплаща човек директно се „Currency Balance“ или да тегли кинтите през него, без да „менка“ към друг „Currency Balance“. Withheld-а обаче няма общо с това. Дадени бяха връзки в #5. Чака се. Всеки е чакал (освен тези, които са започнали с Aged account някога си, че и са забравили, и след време пак са проявили активност). Ако се продава на DE пазар (и изобщо Eurozone countries), май няма (то поначало в ЕС, който не продава в DE, все едно не продава никъде).
 

Горе