PC-то ми лагва.. ЗАЩО ?

Denischo

Member
Здравейте , колеги.

От няколко дни 10 минути след включване на компютъра се появява страшно сечене , което е непоносимо дразнещо.

Частите са изключително нови. Онзи ден сложих ново SSD 120GB, като преди това преинсталирах машинага и от тогава се появи този проблем.

Ако някой може да помогне , ще съм изключително благодарен.
 

prophet

Active Member
Причините може да са много. Влез в Task Manager-a и погледни всеки един процес на колко % ти товари процесора, рамта etc. Може и вируси да си хванал. Най-добре пусни една тема в kaldata , хората се занимават постоянно с подобни проблеми и смятам, че ще получиш по-бързо отговори. Разбира се, всеки когато има свободно време и желание, все пак всичко е безплатно. Успех!
 

BurnX

Well-Known Member
Какво си инсталирал последно , пробва ли да го махнеш? Антивирусна имаш ли ? Както горе ти казаха виж в таск мениджъра какво дърпа ресурсите.
 

SoloContraTutti

Well-Known Member
Най-вероятно, ключът към палатката са ъпдейтите.
Вариантите в такъв случай са два:
1. Оставяш компютъра включен известно време, за да си ги изтегли и инсталира. Това може да отнеме доста време;
2. Windows + R > в полето пишеш services.msc, намираш WindowsUpdate > Десен бутон на мишката върху него > Properties > Stop последвано от падащото меню > Disable > Apply > Рестартираш машината и си свиркаш.
 

AseasRoa

Well-Known Member
Ако е Windows 10, то ъпдейтите не се спират така просто през Services. Ето по-добро решение - https://www.windowscentral.com/how-stop-updates-installing-automatically-windows-10 Иначе след инсталация има едно TiWorker.exe дето товари системата за известно време, но би трябвало вече да си е приключило задачите.
 

dreambench

Well-Known Member
Сеченето рядко е от хард, а аз лично не съм имал такъв проблем от ъпдейти на Win 10. Те обикновено се случват при спиране или рестартиране на системата, а не в background-а.

Вероятно нещо товари процесора, но пак не би трябвало да има засичане. Предполагам е четири-ядрен, а малко неща могат да го натоварят така, че да започнеш да усещаш засичане.

Трябва да провериш кой процес го натоварва, както ти казаха горе.
 

SoloContraTutti

Well-Known Member
Може да се гадае много. Преди да се дадат няколко снимки на процесите и от там да се види, кое точно се натоварва, и кой е първоизточникът на натоварването, се пише на изуст.
 

Горе