PC-то ми лагва.. ЗАЩО ?

Denischo

Member
Здравейте , колеги.

От няколко дни 10 минути след включване на компютъра се появява страшно сечене , което е непоносимо дразнещо.

Частите са изключително нови. Онзи ден сложих ново SSD 120GB, като преди това преинсталирах машинага и от тогава се появи този проблем.

Ако някой може да помогне , ще съм изключително благодарен.
 
Причините може да са много. Влез в Task Manager-a и погледни всеки един процес на колко % ти товари процесора, рамта etc. Може и вируси да си хванал. Най-добре пусни една тема в kaldata , хората се занимават постоянно с подобни проблеми и смятам, че ще получиш по-бързо отговори. Разбира се, всеки когато има свободно време и желание, все пак всичко е безплатно. Успех!
 
Какво си инсталирал последно , пробва ли да го махнеш? Антивирусна имаш ли ? Както горе ти казаха виж в таск мениджъра какво дърпа ресурсите.
 
Най-вероятно, ключът към палатката са ъпдейтите.
Вариантите в такъв случай са два:
1. Оставяш компютъра включен известно време, за да си ги изтегли и инсталира. Това може да отнеме доста време;
2. Windows + R > в полето пишеш services.msc, намираш WindowsUpdate > Десен бутон на мишката върху него > Properties > Stop последвано от падащото меню > Disable > Apply > Рестартираш машината и си свиркаш.
 
Ако е Windows 10, то ъпдейтите не се спират така просто през Services. Ето по-добро решение - https://www.windowscentral.com/how-stop-updates-installing-automatically-windows-10 Иначе след инсталация има едно TiWorker.exe дето товари системата за известно време, но би трябвало вече да си е приключило задачите.
 
Сеченето рядко е от хард, а аз лично не съм имал такъв проблем от ъпдейти на Win 10. Те обикновено се случват при спиране или рестартиране на системата, а не в background-а.

Вероятно нещо товари процесора, но пак не би трябвало да има засичане. Предполагам е четири-ядрен, а малко неща могат да го натоварят така, че да започнеш да усещаш засичане.

Трябва да провериш кой процес го натоварва, както ти казаха горе.
 
Може да се гадае много. Преди да се дадат няколко снимки на процесите и от там да се види, кое точно се натоварва, и кой е първоизточникът на натоварването, се пише на изуст.
 

Горе