PPC+ CB = Сигурен профит?

ReminD

Well-Known Member
Някой има ли ЛИЧНИ наблюдения, които са следствие от експеримент, дали наливането на пари в CB продукти чрез PPC има възвръщаемост поне +120 процента? И как става промоутинга? Чрез лендинг пейдж , блог, мейли ( от листата ти в лендинг страницата ) или някакъв друг метод.
пс : говорим за продукти, които имат голям конверт.
 

HaRRo

Active Member
Попринцип всичко там е сплит тест. Харесваш си 3-4 ниши, правиш им по x3 pages и за всяко по много Ads(с малки разлики, title, keywords..) и после само зяпаш кое ще конвертва :)
direct linking неможеш, трябва ти landing page, може някой page от блог, а най добре е да са към landing page s opt-in(aweber или нещо друго)

И сега 1 пример :)
Ниша: например "acne"
1.Правиш 3 Landing Pages( domain.com/LP1, domain.com/LP2...) и ги пускаш да rotate-ват, за да следиш конверсията
2.3-те LPs трябва да са кратки и ясни(все пак целта е да им вземем емейлите само) и с малки разлики(в цвета, title, може 1-2 да имат видео, exit-pop-up....) и в LP трябва да им обещаеш нещо, напр.- 7 Secret strategies for curing acne....
3.Правиш много campaings/ad groups/ads в адвордс(или др ppc) със различни title, desc, keywords.. и ги следиш и което не конвертва го махаш и на негово място правиш подобен на тоя ad дето конвертва.
4.Ако е някое PPC като на goo*le, ще гледа QS(quality score) - тука има много фактори, няма да ги обчснявам, като цяло - CTR, domain PPC history, adwords account history, направи си - about, terms, PP, disclaimer, contact us...pages; title,domein на твоя LP, да са подобни като на ppc ads(може за домейн- Domain.com/Acne-Treatment)
5.keywords - ползвай само buying keyword (а не info keywords) - cost, review, bonus, buy....etc + Product name keywords (имена на големи брандове или продукти от CB или CPA) ако е позволено
6.Split test.Split test - rotate-ваш всичко (LP,ads,keywords,niche) и което конвертва него оставяш
7.Като си събрал optins пращаш им x1-2 пъти на седмица различни продукти(има достатъчно много в CB,CPAs за acne. и тука пак Spli test :)) и x1-2 нещо ползено- статиа, ебоок, фрее нещта за да са доволни и да останат в newsletter-a ти.
8.След 1-2 месеца като си ги спамил до дупка хората, намери JV parners(в гоогле, форуми...всякви саятове в нишата акне с optins) и "менкаш" листове. Например натрупал си 5к оптинс, даваш твоите 5к на друг, той дава 5к от неговите и вече имаш 10к, менкаш с още 10 души и листата стнала 100к+(има ко да спамиш) :)

С друг метод почти винаги ще си под 100% ROI, следвай това написаното горе и в 95% ще си на 120%+ROI(а защо не 10К+%, ako си менкал с хубави листи)

това е накратко :)
 

B0xER

New Member
Мнооого стара тема, но да не почвам нова. Имам 2 въпроса:
1) Някой наскоро регистрирал ли се е в Clickbank? Аз се пробвам, но ми връща:
Unfortunately, we cannot offer you an account at this time. Regrettably, we are unable to make any exceptions.
Писах на customer support - бил съм вдигнал много флагове, но не искат да ми кажат какви и не може да ме регистрират. Не знам как съм ги вдигнал тези флагове, никога не съм бил техен клиент, нито съм правил affiliate advertising. Опитах през прокси с адрес в Америка - също ме отхвърли.
Някой наскоро да е решавал този проблем?

2) Имам списък с 10к имейла на хора от Филипините, които са закупували Health продукти (имам го разделен и по събнисши). В смисъл, хората не само са заинтересовани, а са и платежоспокобни и склонни да купуват онлайн. Но са купували от дисплейна реклама (не имейл)
Но тъй, като не съм правил имейл маркетинг до сега и списъкът ми не е органично събиран, чрез Optin с подарък, за тези хора съм чужд. Каква имейл стратегия ще ми препоръчате?
Мислих за няколко:
а) Правя проста блог страница с няколко информативни статии. Пращам им 1 имейл с връзка към полезна информация на блога (ще мога да разбера колко от тях са заинтересовани). 2-3 седмици повтарям процедурата. След това качвам 1 продуктово ревю на блога и имейл с връзка до ревюто (или директно връзка към офертата, не знам)
б) Не правя блог, а само прости LPта на оферти и ги разпращам (малко спам начин според мен) на списъка периодично.
Или да ме посъветвате за друг начин?
Мерси
 

Горе