Prestashop - йероглифи, вместо лв. в PDF фактурите

vili_pv

New Member
Здравейте!
Ако има някой запознат с Prestashop, моля да ми помогне за следното нещо:
Във PDF фактурите, които се изпращат на клиентите по e-mаil и които са налични в клиентския профил, цените вместо с лв. завършват с йероглифи. Четвърти ден търся решение на проблема и така и не го откривам, идва ми да си оскубя косата вече:(. Изчетох всичко в руската част на форума към официалния сайт на prestashop, опитах всички показани там начини, но така и не постигнах желания резултат.
Използвам версия 1.3.6
 
От: Prestashop - йероглифи, вместо лв. в PDF фактурите

Най вероятно файла в който са ти самите символи -лв- и от който се генерира ПДФ-а не е с кодировка която поддържа кирилица. Намери кой е файла и с нотепад++ и му смени кодировката на UTF-8
 
От: Prestashop - йероглифи, вместо лв. в PDF фактурите

Благодаря за отговора на mantaman!
Навсякъде си е UTF-8
След многократни опити накрая успях да реша проблема.
Ще напиша тук решението, ако случайно на някой друг му притрябва.
Във файла classes/PDF.php. трябва да се добави следния ред:
return iconv("UTF-8", "windows-1251", $s);
ето така:
HTML:
tic private function convertSign($s)
    {
                 return iconv("UTF-8", "windows-1251", $s);
                //return str_replace('Âå', chr(165), str_replace('Âã', chr(163), str_replace('òÂì', chr(128), $s)));
        
    }
и левчетата си излизат вече съвсем прилично :)
 
От: Prestashop - йероглифи, вместо лв. в PDF фактурите

Здравейте, и аз имам същият проблем, имам инсталиран Prestashop v.1.4.6.2. Когато създам клиентска сметка и въведа данните на кирилица, фактурите PDF излизат със въпросителни и стрнни символи. С клиентска сметка на латиница няма проблеми. Направих каквото беше описал vili_pv, но нищо не постигам. Пробвах с всички кодировки от настройките в Back Office и без резултат.
 
От: Prestashop - йероглифи, вместо лв. в PDF фактурите

Отговарям си сам: прерових испанският, английският и руският форуми и само в руския форум по препоръка на vili_pv, за което благодаря, намерих информация свързана с този проблем. За съжаление поне за сега никой не беше постигнал точен превода на PDF фактурите на кирилица. За по-стари версии на Prestashop частично са успели да направят превода, но за новите версии изглежда е доста по-трудно. Случайно открих платен модул, който ми реши проблемът и с него всичко става автоматично, независимо дали потребителят се е регистрирал на латиница или на кирилица фактурите излизат без грешки, дори символите на валутите са точни. Ако някой се интересува от модулът може да го открие на официалната страница на Prestashop, казва се M4 PDF Extensions. Лесен е за инсталиране и настройка, идеален е ако искаме да продаваме в и извън страната само е необходимо да се преведе самият модул. Поздрави.
 

Горе