Privacy Policy, Terms and Conditions...

FriendlyVillain

New Member
Здравейте,

Работя по сайт, с функционалност подобна на Imot.bg (но не е конкурент!). В моменнта работя над политиките на компанията и исках да попитам как би било най-добре да подходя към тази тема? Тоест, има ли някакъв шаблон, който бих могъл да използвам?

Също, видях че политиката в този сайт е на английски, което ме навежда на мисълта, че е използван шаблон и тук. Предполагам това е окей със законите в България?

Много бихте ми помогнали ако ми дадете насока, понеже както е видно от горния текст, съм малко объркан :)
 

Blinky

Owner
Има два начина, като този с гледаме от други сайтове и наглася на общите условия спрямо твоите нужди е може би по-популярен. По-добре е да се хване някой специалист в тази област да ги напише за теб. Шаблон дали има и е универсален за всички, не мисля, но определено има важни точки, които се следват последно.
 

Blinky

Owner
Малко хора го знаят, но общите условия в много пъти са и голям плюс, ако текста е уникален и авторски. :) Да, колкото и да не им се вярва добрите SEO специалисти ще разчитат и на него, за да докарат 100% уникалност на съдържанието. Изключвам дори и най-важния момент, че си личи от 100 км. кой е крал и кой си е инвестирал в TOS-а. :) Според мен някакъв такъв тип сайт трябва да "налее" в подобна секция. И не заради професионализма, който да лъха от него, а заради "подводните камъни", които крият подобен тип сделки и как добре посредника, в лицето на сайта, да избегне какъвто и да е проблем. Същото се отнася за счетоводни, юридически, медийни и т.н. сайтове, докато онлайн търговците са ясно - те там са си го покарали през просото. :) Изключвам сайтовете, които вече са "яли" заради някой "добронамерен" клиент. :) Те вече си имат не лоши Общи условия. ;)

Дали е на английски или на български, хубаво е да е на родния език на масата от потребители. Всичко друго изглежда странно. Нашият форум е на английски поради две причини, хоснат е в в държава, я която действат тези закони потребителите разбират, както и тукашните потребители са наясно с английския. Все пак сме уебмастъри. А и често казано, преведено ще трябва пак да се търси юрист, за да не звучи идиотски. :)
 

Горе