SEO за форум...

miraco

Member
Здравейте, наскоро си направих форум....интересува ме трябва ли да се индексира в Гугъл или като е прикачен към сйта ми няма смисъл. Има ли някакви трикове за малко оптимизация на форума.
 
От: SEO за форум...

Как така няма смисъл да те индексира google. Натургай линкове към форума. И без линкове от други сайтове ще ти индексира форума... в смисъл след като имаш линк към форума от страниците на главния сайт, пак ще те индексира, но доста по-бавно. Сложи линкчета от тук от там... :)
 
От: От: SEO за форум...

....но винаги две глави мислят по добре от една.

Не си чувал за проблема на триглавата ламя явно... Две от главите й кротко спят, а третата надига бутилка ракия и мърмори:
- Спете, спете! Утре и трите ще ни боли глава!
 
От: SEO за форум...

43 ред <h1><span class="red">Какво</span> Предлагаме</h1>
Използвай в H1 тага главната ключова дума, за която се бориш.
Нямаш H2 таг - в нея сложи другата ключова дума, за която се бориш.
Повечко линкове от други сайтове и ще излизаш на още по-добри позиции в google. Прочети http://www.bullblogger.info/2009/12/blog-post_25.html
Дизайнът на сайта ми харесва :) Успехи!
 
От: SEO за форум...

Добре, вместо да бърборите простотии и да се мислите за СЕО специалисти, поне дайте някой съвет. Вие само упреквате, но не помагате...


Браво Martin_Radev и аз мисля че тук се влиза когато имаш проблем или да дадеш съвет...иначе за вицове има други форуми.:D
 
От: SEO за форум...

Ами на въпроса е било отговаряно десетки пъти в този форум, а и няма никакъв смисъл да се повтаря пак, тъй като 80% от този форум си карат по някакви стари градски легенди и ще кажат точно обратното. Ето например какво четем в линка от Martin Radev (btw, увлекателно и интересно написано, но за съжаление няма много общо с реалността):

Аз лично деля линковете на dofollow и nofollow (за един линк може да разберете дали е dofollow или nofollow като разгледате кода - ако има rel="nofollow", то той е nofollow линк и не би ви помогнало за по-добро позициониране в търсачките;

1. Дали линкът е nofollow или dofollow няма никакво значение за серп-а и това го казвам не аз, а Matt Cutts (Matt Cutts - PageRank sculpting, June 15, 2009 ). Алгоритъмът на серп-а изчислява линковете на съвсем друга база, а не дали са do или no. Също така не помага за покачване в серп-а и на сайтовете, които слагат nofollow линкове. Nofollow линковете просто не придават и не отдават PR-тежест.

Това има значение за PR, а PR както се знае, също няма пряко влияние на серп-а (поне преди да навлезе Кофеина) за разлика от това, което четем на друго място в този блог. Може да се говори за косвено влияние чрез TR, но това е друга тема. С други думи, ако пуснете линк към своя оригинална статия в социалка с висок PR (и най-вече TR) с цел тя да помогне на вашия нов сайт, то най-вероятно в серп-а на челни позиции за фрази от тази статия ще излиза социалката, а не вашият сайт (но това ще е заради разликите в TR между двата сайта, а не заради PR-a). Вашият сайт ще получи само PR-тежест. Да не говорим, че Google въведе sandpit за нови сайтове в доста езикови зони освен англоезичната). Google се научи по-добре да определя "полезността на сайтовете" и тръстовите ресурси (не е задължително тръстов ресурс да е с висок PR) доста време ще са с предимство. Затова при новите сайтове трябва да се внимава как да се подхожда, голяма е вероятността чрез оптимизации вместо на добри позиции да се натресете на филтри.

2. Радев (Антон) иронизира съвета да се "добавя сайта в търсачки", който наистина е нелеп съвет, оттам и произлезе лафа за магарето, последван от вица за ламите. А защо Радев (Антон) не обясни какво е лошото на "добавянето на сайта в търсачки", а спомена за магарето - ами предполагам, че му е писнало да го повтаря - в този форум има десетки теми, разискващи този въпрос. Другият Радев (Мартин) също правилно съветва за линкове (и не какви да е, а да са тематично свързани), а не за директно добавяне в търсачки, след което без да се помисли върху написаното от двамата Радеви почва спор между martyyy и atakabg какви да са търсачките - български (!?) или чуждестранни (WTF).

3. Пита се за съвет без да е посочен скрипта на форума и самият сайт (вероятно е този в подписа на TS, но си е гадаене). Повечето известни форумни скриптове са добре оптимизирани by default и често се срещат случаи, когато външна намеса с цел оптимизация постига диаметрално противоположни резултати. Но дори и да се подходи професионално, за различните скриптове има различни подходи и хакове (модове). При даден линк към форума ще е по-лесно да се прецени дали ще трябва някаква намеса изобщо. Много форуми се интегрират в сайтовете като бази данни (потребители и постове) и подходът при тях е малко по-различен, отколкото при изцяло независим форум.
 
Последно редактирано:
Re: От: SEO за форум...

Много форуми се интегрират в сайтовете като бази данни (потребители и постове) и подходът при тях е малко по-различен, отколкото при изцяло независим форум.
С тези си думи ми привлече вниманието, чудя се каква е разликата при интегрираните форуми? Ако не ти е проблем, да обясниш :)
 
От: SEO за форум...

При независим форум таргетираш форума и нищо не те ограничава при оптимизацията.

При интегрирани cms и форум вече зависи кое е master и кое е slave, образно казано. Трябва да избереш дали главното е CMS-а или форума. Най-често срещаното като пример - получават се дублирани заглавия, ако дописката се публикува през CMS, а се коментира във форума.
 

Горе