SSL сертификат

pennev

Member
Здравейте! Мога ли да ползвам SSL сертификат купен от superhosting на домейн намиращ се на друг хостинг?
 
От: SSL сертификат

Да, можеш. Пращаш на текущия хостинг доставчик трите компонента на сертификата - .key, .crt и ca-bundle файловете и те ти ги инсталират. Ако си на unmanaged VPS си ги инсталираш сам или хващаш някой админ да ти ги инсталира.
 
От: SSL сертификат

Още ли доставчиците на хостинг искат да продават dedicated IP address или вече тази мода мина (след като стана ясно, че новите браузъри нямат проблем с ползването на един IP адрес за много сертификати на различни домейни)?
 
От: SSL сертификат

Още ли доставчиците на хостинг искат да продават dedicated IP address или вече тази мода мина (след като стана ясно, че новите браузъри нямат проблем с ползването на един IP адрес за много сертификати на различни домейни)?

С тези които съм работил последно, да още те задължават да си платиш за IP преди да сложиш сертификата.
 
по принцип SNI ( server name indication) (да се ползва различни сетификати за едно ип) се поддържа от cpanel на ценос 6 системите (от няколко месеца) в края на лятото минахме на 11.38, но ако ползвате доставчик с центос 5 няма да може да го ползвате

SNI is supported with cPanel & WHM version 11.38, when used on CentOS 6. The version of OpenSSL in CentOS 5 does not support SNI. CloudLinux and RHEL 6 are also sufficient.

И да си знаете поддръжката не е пълна и от клиентска страна доста доставчици ще ви го кажат че ако клиента ви е с XP и с инернет експлоър 6 и дори 6,7,8 ще му пищи за грешка в сертификата

списък какво се поддържа какво не
http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Name_Indication
 
Последно редактирано от модератор:
От: SSL сертификат

Значи заради тези некадърници от Microsoft сега ще трябва да хабим IPv4 адреси.

Ако на всеки сайт трябва да дадем отделен IPv4 адрес няма да стигнат адресите.

IPv6 (само на сайта) не е решение, защото ако един сайт поддържа само IPv6 няма да е достъпен от повечето потребители.

http://ipv6test.google.com/

Това:

You don’t have IPv6, but you shouldn’t have problems on websites that add IPv6 support.

е подвеждащо, защото в същност означава, че няма проблем сайтът да има IPv6 и IPv4 адрес. Обаче е голям проблем ако има само IPv6 адрес.

Ето примери за сайтове, които имат само IPv6 адрес (и затова повечето потребители нямат достъп до тях):

http://www.v6.facebook.com/
http://bin6.it/
http://ipv6.cybernode.com/list-of-ipv6-only-sites
 
Последно редактирано:
От: SSL сертификат

Прогнозирам, че цената на IPv4 адресите ще продължи да се покачва докато практически всички потребители започнат да имат поддръжка на IPv6. Защото за повечето сайтове няколко процента от потребителите струват повече от цената на IPv4 адрес.
 
Общо взето да (поддръжката на XP спира през април тази година, като се разичта всички да са ъпдейтнали на по нови уиндоуси в който вече се поддържа) само дано не ни резнат достъпа до безплатния антивирус от майкрософт на тези с легалните че ще създадът допълнителни проблеми със сигурността... :(

То клаудфлеър има IP4/IP6 gateway добавяш си домейна слагаш само ААА нейм до ip6 на сайта ти и си го отварят всички независимо на каква мрежа са но, безплатния клаудфлеър не поддържа ссл (а с цена $20 за първи сайт и по $5 за всеки следващ по изгодно излиза да си вземеш ip4 и да го хабиш дори и да ползваш)

или на риск да си предупреждаваш клиентите спрямо колко имаш с windows XP и интернет експлорър
 
От: SSL сертификат

Да знаеш че на хостинг доставчиците им е много приятно да плащат по евро на ip адрес и да пишат всеки път обосновани молби когато им свършат адресите, защо им трябват нови. Вярвай ми, те ще са най-доволни от пълната поддръжка на SNI. Обаче трудно се обяснява на клиент, че за да спести едни 24 лв на година, ssl -а му няма да работи на windows xp и ранните версии на vista.
 
От: SSL сертификат

Някой пробвал ли е да подкара през CloudFlare сайт, който е на хост, който поддържа само IPv6 (без IPv4 адрес)?

Иначе за възможността IPv4 сайт да стане съвместим и с IPv6 чрез CF ми е ясно, че става. Интересно е дали става обратното.

Също така ми е интересно дали сайт ползващ CloudFlare със SSL сертификат ще работи с IE на Windows XP. Нали CloudFlare не дават на всеки домейн отделен IP адрес (или дават?)?
 

Горе