The Challenge - 2012

Stanki4

Member
Здравейте колегиума.

Започвам едно 'предизвикателство', с основна насоченост приходи от Адсенс.
Малко кратка предистория. С адсенс се занимавам от 2007-2008г. В началото нещата тръгнаха доста добре, имах един-два сайта които след няколко месеца 'работа' ми докарваха м/у 5-10 долара на ден. Почнах да си правя сладките сметки 'още десетина сайта по толкова и пей сърце'. Да ама не, дните, седмиците и месеците си минаваха, пусках по някой друг умрял сайт който след 2-3 месеца ми омръзваше и ги зарязвах. А и динамиката в тази сфера си оказа силното влияние, по едно време Бате Гошо пусна зоопарка с разните му панди-манди и пингвини-мингвини... и нещата станаха мамата си *бало, дойде момент в който 4-5 сайта немогат да изкарат месечно толкова колкото преди време правех за ден от един сайт :shock: И така през последната половин/една година бях зарязал сайтаджийството.

Сега отново ми е влязла мухата в главата, и смятам да го направя като предизвикателство най-вече към себе си. Нещо като последен напън, ако се получи - добре, ако не зарязвам го тоя 'бизнес'.
Целта е в рамките на до една година да имам между 20 и 50 работещи и печелещи сайта.
От време на време ще споделям тука на къде вървят нещата и дали ще се получи замисъла. 8)
Надявам се и колегите адсенсъри да се навъртат наоколо и да дават по някой съвет, макар през годините да съм изчел много по темата за съжаление малко съм приложил на практика :(

Хоби ми е да си правя сайта, да си ровичкам по кода, да донагласям разни работи, НО ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ с който се сблъсквам е 'кънтента', ми просто неставам за 'писач'. Тук всякакви идеи, съвети и препоръки са добре дошли. Кънтент, съдържание, плънка - от къде, как, защо?
Скоро не съм поглеждал обявите за писане на статии, но който предлага тази услуга /на английски най-вече/ да не се притеснява и спокойно да ми праща оферти, в близките седмици и месеци ще имам нужда от тях.
Та това е за сега. УСПЕХ си пожелавам :)
 
От: The Challenge - 2012

Залягай над английския. По-важен е от следенето на "зоопарка". Успех!
 
От: The Challenge - 2012

То когато трябваше да го уча английския и да ходя на лекции кафенетата бяха по-важни. За четене и намиране на инфото, което ми е нужно си го знам, ама за писане е трагедия.
Иначе по темата, в понеделник един от сайтовете е получил първите си кликове 2бр. по левче, не е нещо фамозно но ми подейства някакси стимулиращо защото сайта съм го пуснал март месец и е оставен на самотек, смятах и да не го подновявам даже. Та сега май ще трябва да го подбутна оттук оттам че горкия няма никакъв линк билдинг по него и СЕО-то му е зле.
 

Горе