Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

От: От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Аз понеже се славя с човечността и филантропията си ще се опитам да ти обясня що ни на кефиш...
Най-общото положение е едно... ти си поредният келеш и като такъв трябва да се държиш подобаващо.
Не може да си келеш, а да се мъчиш да изглеждаш като Халиксандър Мъкедонски...

ТУК сме се нагледали на келеши от твоя ранг които имат страотни идеи, обаче нямат пари и предлагат ангария срещу евентуално заплащане в някакво необозримо бъдеще...

имам една страотна и иновативна идея за теб...
Трябва ми вода за да напълня басейна, понеже сега е сезона на активния туризъм и са забранени подобни шумни мероприятия като блъскането на сонда в скала, аз имам едно предложение за теб...
Ела и ми изкопай кладенец, ако евентуално успееш и евентуално илзезе вода с която аз евентуално да мога да си напълня басейна, ще Оговорим някакво евентуално заплащане ? Ако си съгласен, след изкопаването на кладенеца, ще те препоръчам като момче на което може да се разчита и ще имаш моето поръчителство...?

Пу мамка му трябваше да го напиша на латиница... ама не ми се преписва сега.

п.п. иво ма изпреварил с контра оферта:) ма така е кат нямам търпение да прочета цялата тема преди да се втурна в литературни приключения

Не знам защо ма кефат страшно много хора с идеи и без пари... сигурно защото си представям, как си се седим и правим чит-чат с някой нотариус и аз си гона моя интерес. До колкото знам това е най-лесния начин да правиш пари изобщо, прав си май му викаха иновация. А и щом ще създава компания това значи, че мога да докопам 10-20% от фирмата само с труд!!!

По принцип само, чета тук и има много полезни неща, но ми се драйфа, като вида някакви е такива типично български тъпотии...има страшно много случаи на хора без пари, но с идеи и сега акциите са им по 5 стотака на борсите, а и плюс това са невероятни кретени.

Към автора на поста: за какво става въпрос ?
(че не схванах сложните думи:))
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

@BullBlogger Ти някоя Alcoa ли имаш като идея да правиш. Айде вкарай в изискванията и външно дялово финансиране от инвеститори с цел закупуване на акции. Някъде м/у банковия кредити и емитажа на акциите, че като гледам добра инвестиция се оказва :D. A пък за емитационния проспкет, колегата ще го отменят понеже инвестиционните банки се грижат за това, понеже IPO-то на акции и облигации се поема от инвест. банка.

Аз дори имам още по елементарна идея, ама викам да не му флъдя темата.

Колега @jaohnus - само с презентацията ти на латиница, загуби потенцилани сътрудници, това е супер несериозно. Аз като виждам, че нямаш нито бизнес план, в който включва обстойно маркетингово проучване, с голяма база данни от първични и вторични данни, производствен процес, SWOT, план на финансите (потенциални приходи и фиксирани разходи), план на финансиране, план управлението, а само виждам една идея не става.

За бизнес ти трябва една рамка от - мисия (хайде тука си я имаш) екип (който трябва да е успешен - тука те първа го правиш) ръководство ( трябва да можеш правиш правилните неща ти и остналата част от управлението, а щом сега те първа ще го сформираш лошо) после има 5 вътрешни елемента - парични потоци ( управление на паричните потоци/способността да намираш финансиране/да знаеш как и т.н и правилно да управляваш парите си - видимо тука не отговоряш) комуникации (с тази латиница за презентация и почти никаква сериозна обосновка видимо ти куца и комуникацията) вътрешни системи ( маркетингови, счетоводни, прозивдоствени и всяквки системи - до колкото си мисля нямаш бизнес план и тука трудно отговаряш) правна защита (щом ще правиш милиони - трябват ти патентни, търговска марка и тн, трябват ти доста добри юристи) и накрая идва продукта ( той е функця на идеята ти, а един продукт винаги може се аутсорсва). Виждаш ли защо някой от нас сериозните така ти отговаряме.

Иначе имаш един + от мен заради ентусиазма.
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Иначе имаш един + от мен заради ентусиазма.


Аз па ще му дам едно мотивиращо и червено не... че много плюсове му се събраха и ще вземе да навири дупарата:)
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Е нали си филантроп, що червено :D
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Аз съм гадните асоциални филантропи...
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Хахаха тези не ги знаех :)
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Интересно е да се види, че за девет отговора моята тема, вички до един са негативни и нападат директно автора. Няма нищо продуктивно. Българинът наистина ли вижда винаги само лошото? Не съм знаел, че латиницата е такъв огромен проблем. Съжалявам, ако съм засегнал онлайн комюнитито на предприемач.ком. Просто имам проекти и търся сходномислещи хора, за да работим заедно върху тях. That's all! И наистина не разбирам, защо сте толкова критични към техническата част???
При един милион след 3 години можеш да изтеглиш 10 000 заем, да си основеш компания и да наемеш малък екип, който да ти изгради проекта (бизнеса?).

Ей за т'ва са негативни. И е тъжно, че ти го обясни човек, който не е завършил бизнес администрация все още.
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

То всичко хубаво, ама те банките трева пасът - за да си намери такова финансиране от иниституционни заемодатели/от финансови институции/англески мрежи/ или прафесионални инвестироски търстове - рискови капиталисти без значение който да избере, трябва да им представи перфектен бизнес план - а както се вижда и хабер няма. Другият вариант е да иска кинти от родители/роднини/приятели ама щом е дошъл тука да търси, значи и неговите най-близки не е успял да убеди - как да убеди някой от тук тогава :)
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Ми аз лично по всяко време мога да се възползвам от студентски заем. Което не е от значение, де, важното беше, че ако има желание, има начин.
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

Е колегата, може да не е студент и да не работи сега, да няма доходи докато е творил идеята си за 1 милион до 3 години. Не знам толкова лесно да му отпуснат финансиране за десетки к.
 
От: Tursq Motivirani Lichnosti za suzdavane na nova unikalna kompaniq

и аз имам страшна идея - търся финансиране. обаче понеже не съм потаен, ще споделя и чакам да намеря пари и свободен фрилансър.

та слушайте 'са : правим едно сайтче, много просто - като жужъл ще е понеже няма смисъл от друго - една лента за търсене и един бутон "хоп". та същността на идеята, четете и вниквайте - написваш в лентата "бурунди" или "таджикистан" и натискаш после "хоп" и се телепортираш моменталически в таджикистан.
тва направо че избие рибата, че изкърти фаянса че и клекалото.

сега остава въпроса с финансирането - търся към 100 бона. сайта ще го направя на хтмл, понеже знам как да центрирам бутон и да туря бекграунд. ако има нявитаци, със сериозни финансови средства нека ми пишат. знам че сте очаровани от простотата на идеята, даже не знам как никой не се е сетил до сега?

благодаря
 

Горе