Twitch канал- създаване и развитие, най-добри практики?!

RoNaLd1nHo

New Member
Здравейте!

Имам сайт за poker coaching, който е с международен таргет и клиентите са от целия свят (предимно от UK, USA, Germany, Spain, Australia etc.).

Тъй като покера заедно с gaming са едни от вървежните ниши за stream-ване решихме с един от треньорите към сайта да създадем Twitch канал, в който той за началото да стриймва играта си и да коментира съответно като обяснява мисловния си процес и защо взима дадено решение. Той има известен опит, стриймвал е за един бг канал преди време и за нашите стандарти е докарвал добър трафик и изпълнил изискванията за да може да стане partner.

Тук обаче говорим за световен мащаб, съответно ще се стриймва на английски. Покера като цяло както споменах е от популярните игри за стриймване с 1.3 милиона Followers.

Изчетох някой основни гайдове и препоръки, но все пак ще ми е интересно някой ако се е занимавал или в момента се занимава и има практически опит макар и от други ниши да сподели малко добри практики и съвети. Все още може да се каже, че навлизам в света на Twitch-a, имам единствено известен опит със следене на няколко покер канала просто като зрител.

До колкото разбрах на този етап, изключително важно е дизайна на екрана- кои елементи къде ще са ти разположени. Даже треньора, с които коментирахме спомена, че си има и хора, които се занимават специално да правят дизайни за Twitch и около $200 вървят. Въпреки, че реално до колкото видях, просто трябва да се сглоби от няколко картинки. Естествено има и тънкости предполагам.

Другото основното е вече промотирането на канала и достигането до по-голяма целева аудитория. Там вече ще използваме емайл кампании, можеби notification бар на сайта, платена реклама в някои тематични покер форуми и сайтове и тн.

Та това е общо взето, занимавам се професионално със SEO 6-7 години, но специално в Twitch нямам опит. Имаме създаден и YouTube канал на сайта, но е само с няколко видеа и не се разработвка активно в момента.

Всякакви мнения, препоръки или ресурси са добре дошли.

Благодаря предварително!
 

Горе