Vivacom и новите безжични телефони

vitohol

Premium
Голям проблем възникна при всички абонати които минаха от старите телефони линии към безжични телефони.
Компанията майка раздаде едни допотопни безжични телефони от 2000 година безплатно, това ОК но ако имаш ФАКС какво правим?

Едни приятели си купиха EasyGate 2n, свързаха го към факса и могат да пращат, но не могат да получават.
Някой знае ли нещо по въпроса, все пак всяка фирма има факс а от виваком дигат рамене?
 
От: Vivacom и новите безжични телефони

От край време презирал услугите на Виваком или по-точно от момента в който се опитах да обясня на служителите им, че модема им прави проблем и в един офис с над 15 машини интернет няма, нищо че бях сменил три пъти кабели, 2 рутера и 1 суич. Коментара ми пък за Корпоративните им "специалисти" не искате да го чувате. Обикновенно тези хора дори не знаят каква услуга предлагат, камо ли пък да свършат нещо като хората. Така например преподписан договор с тях от Април, все още не е изпълнен, а вече сме Август. Дори и след стотиците обаждания, този "мениджър" не направи нищо по въпроса и в момента сме завели съдебно дело.
Що се отнася до Факса - най-вероятно ще ви препоръчат да си закупите ISDN централа на скромната стойност от 299 лева, защото тази услуга ще продължи да се предлага на корпоративните клиенти и няма да бъдете лишени от чист телефонен кабел.
Понеже не съм се опитвал да връзвам факс с безжичните им телефони, не мога да изкажа кой знае колко компетентно мнение. Най-вероятно проблема идва от дуплекс сигнала, който се предава от телефона (ако го прави) или неправилно свързване. Прочетете Installation Guide-а на факс апарата и опитайте да го свържете директно към кабела (ако имате такъв - надявам се, че под "безжични" телефони не се разбира историйките им със сим картите) и ако тогава успеете да получите факс - просто хвърлете телефона :)
Успех с начинанието!
 
От: Vivacom и новите безжични телефони

Бате кой ползва факс в днешно време..... мани не се занимавай :D
 
От: Vivacom и новите безжични телефони

Факса умря с ISDN-а. Иначе за забиващите модеми има лек. Модема се прави Brige и след него се слага качествен рутер...
 

Горе