VPS помощ

des1slav

Member
Здравейте, може да прозвучи малко смешно.
Взех VPS от http://www.hostforweb.com зада си прехвърля единия сайт понеже товари много процесорно време на сегашния ми хостинг.
Проблема идва от това, че си нямам никаква идея как да прехвърля сайта си на тоя VPS така че всичко да е ок.
Който може да помогне ще му бъда много благодарен (срещу заплащане естествено)
Който разбира от тези неща и има желание да драсне едно ЛС с оферта.
 
От: VPS помощ

Да, но все пак на мен ми трябва човек който да ми погмоне, да обясни някой неща на Български. За да знам след време и сам да се справям.
Панелът е Cpanel/WMH и има куп неща. Настройки на DNS, Пакети и т.н.
Не ми се иска да оплескам нещо и сайта ми от 1-во място в Google по най-важните си ключови думи да фръкне защото 2-3 дена си правя експерименти...
 
От: VPS помощ

Според мен той се бърка от WMH, които по принцип е за управление на cPanel-a. По принцип почти всички (да не кажа всички) хостинг фирми използват cPanel. Така че се опитай да си създадеш през WMH един акаунт на cPanel през Acount Funcion -> New Account влизай в него и си карай както обиквенно :) Що се отнася до това как се мести. Правиш backup на базите данни и ги качваш на новият хостинг. След това с файловете правиш така и готово ;) Малко сложно звучи но е лесно ;)
 
От: VPS помощ

местенето не ми е проблем, нито конфигурацията на Cpanel
Имах нужда от помощ за DNS-ите най-вече защото те ще са с ns.домейна на сайта.com
Това ми беше проблем,но се оправих.
 
От: VPS помощ

Здравей,

Написах ти лично съобщение и ще се радвам да помогна. Ако ти трябва tutorial как работи Virtuozzo или cPanel (макар, че съм сигурен, че за Cpanel знаеш) ще предоставя такива. Като цло поздравления за избора на Виртуозо, защото наистина е най-лесният за използване container management tool.
 

Горе