VPS/VDS със сайтове за различни държави - какво да правя

YuRiX

Active Member
Здравейте колеги!
Имам много сайтове за русия, българия, US, UK и т.н.
Хоствам ги на 5 различни хостинга
Имам главоболия с админ-панели, местене, плащане, администриране.

Въпросът ми е - ако си взема един VPS/VDS и разположа всичките сайтове там, ще имат ли проблеми с класиране в страните които таргетират?
 
От: VPS/VDS със сайтове за различни държави - какво да правя

Привет!

Проблеми чак не, да не говорим колко много се използва cloudflare и най-близката точка често е извън страната на клиента (например до БГ таргетиране).
Попринцип би трябвало да има известно предимство да се намира в страната, в която се таргетира, но има много по-важни критерии за SEO-то от локацията.
 
Принципно ако си пюрист ще търсиш гео ипта поне за един континент ако искаш да е на една машина, иначе просто в уемастър тулс задаваш за коя държава си го насочил предимно и не мисля че проблем

Ако кажеш какво ти трябва мога да ти помогна или да те насоча...

@NullByte аз вече не препоръчвам клауф флеър освен за безплатен днс по преди 10тина дни деня започна с клиент на койт не му се отваря сайт - калудфлеър са педеруги и казват поне графично няма връзка със сървъра ... демек ние сме долу добре че клиента имаше друг сайт в същия акаунт койт не минаваше през клауд флеър да му покажа че сме горе...

А следобедна нали вече работи и със ссл на друг клиент му отваряше cpanel през клауд флеър за домеина си домеин.ком:2083 (и мажеше с оптимайзърите) рабирай получавам тикети че

и най лошото че е и на малкия платен план е боза... само ако някой има проблеми с атаки и не може да се оправи по друг начин бих го препоръчал
 
Не мисля, може да има някакво времено сътресение, но пак се съмнявам. По-скоро може да се окаже положително, ако имаш по-добра бързина. ;)
 
От: VPS/VDS със сайтове за различни държави - какво да правя

Хоствам ги на 5 различни хостинга
Това за мен е мазохизъм. Все едно да имам 5 сергии в пет града в България, които да зареждам от 5 доставчика на стоки. Вместо да имам 5 сергии в София, зареждани от едно място.
Хостбългария имат сървъри и в САЩ - един акаунт дава два континента и половина (Русия). Лошото е, че нямат предложение за големи сайтове.
Към днешно време физическото място на хостинга е без значение, стига да не е нещо съвсем куцо. А и на бърз хостинг може да ядеш дървото с бавен сайт.
Аз бих групирал нещата така: Европа+Русия, Америка, Източна Азия. В Африка нямам представа що за трафик има.
Кулайсхост, мисля, ще ти даде на едно място Америка+Европа+Русия.
 
От: VPS/VDS със сайтове за различни държави - какво да правя

Колеги, мерси че ме успокоихте относно СЕО-то и геолокацията на сървъра - вече вярвам че не е толкова важно.

Препоръчайте тогава добра оферта за хостване на 10-15 ненатоварени WP сайта?

coolice?
 
Хибридно хостинг планче - петичка 512МБ (ако наистина са не натоварени и ползваш и кеш плъгин ще ти стигне) или 10ката ако имат малко повече трафик това може да се прецени в движение и да ъпгрейдваш автоматично

https://coolicehost.com/vps-hybrid-plans.html

отделното ИП - 1 за целия акаунт е 2 евро имам 6 геолокации налични доставя се ръчно
 
От: VPS/VDS със сайтове за различни държави - какво да правя

минахме на ЛС

А през това време - това VPS хибрид не е точно VPS/VDS, нали?
т.е. няма да мога да направя някакви по-специфични настройки специално за WP, или?

какви други предимства има да се възползвам от офертата? Може би има други опции за които не се сещам, та ако може да ме подсетите )
 

Горе